24. kolo
12.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Olympique Lyon vyzrál ve šlágru na Nice, trefili se Dembélé a Ekambi

Olympique Lyon zabral a ve šlágru kola porazil OGC Nice s přehledem 2:0. Svěřenci trenéra Petera Bosze měli utkání po celou dobu plně pod kontrolou a zaslouženě získali tři body. Do vedení poslal Les Gones na druhý pokus proměněnou penaltou Moussa Dembélé a na začátku druhého dějství pečetil výsledek Karl Toko Ekambi.

V Lyonu vydržel bezbrankový stav jen pár minut. Po Kluivertově ruce v pokutovém území následovala penalta pro Olympique, ale domácí jí v prvním případě nezahráli dobře. Dembélého střelu musel dorážet do sítě až Paquetá, nicméně sudí jí nakonec nechal opakovat a na druhý pokus už Moussa Dembélé nezaváhal.

Pro Nice to nebyl zrovna povedený začátek a v prvním poločase mohlo být hůře. Přesně po půlhodině hry pálil v jasné šanci Karl Toko Ekambi a Benítez předvedl skvělý zákrok. Před utkáním se objevovaly zprávy, že Benítez do něho nezasáhne, ale opak byl nakonec pravdou.

Také Nice se dožadovalo penalty po zákroku na Thurama, ale sudí Millot zůstal neoblomný. Ve 41. minutě už to mohlo být 2:0 pro Lyon, ale překvapivou hlavičku Mendese zastavil na brankové čáře Gouiri.

Druhý poločas začali domácí Les Gones ve stejném duchu a další rychlou brankou odskočili na rozdíl dvou gólů. Pohlednou akci zakončil před brankou Karl Toko Ekambi.

Hosté neměli na co čekat, ale Lyon hrál obezřetně a náskok si v poklidu hlídal. Postupně mohl definitivně rozhodnout i třetí trefou, ale nebezpečné situace v šestnáctce Nice řešil špatně. V nastavení pohrdl definitivní jistotou i Paquetá, který nechal vyniknout výborného Beníteze. Nice se sice sympaticky chtělo tlačit dopředu, ale čas byť jen na kosmetickou úpravu výsledku nestačil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Lyon zabrat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele