Ligue 1 - souhrn 21. kola: Rennes i Monaco si zastřílely

14.01.2022, 22:55, aktualizováno 16.01.2022, 22:39
Komentáře a souhrny
Serhou Guirassy (© AFP)
Paris Saint-Germain si poradilo s Brestem a upevnilo pozici na čele tabulky, stejně tak Rennes zůstává čtvrté díky debaklu Bordeaux poměrem 6:0. Na paty mu po jasné výhře s Clermontem šlape Monako, díky obratu s Montpellierem je na dostřel i Štrasburk. Marseille se rozešla smírně s Lille, po dlouhé době zvítězil Lyon...

Olympique Marseille - Lille OSC 1:1

16.01.2022 20:45

Góly: 76. Cengiz Ünder - 15. Sven Botman

Marseille nedokázala porazit Lille ani ve čtvrtém vzájemném klání po sobě. Ztratila tak těsný kontakt s druhou příčkou, kterou okupuje Nice, jelikož výběr z jihu Francie v pátek svůj mač proti Nantes zvládl, a rozdíl mezi oběma mužstvy je aktuálně dvoubodový. Dogy rozradostnil svou trefou Sven Botman, Les Phocéens pak po obrátce spasil alespoň remízu Cengiz Ünder.

Jako první se osmělili hosté, to když podnikli rychlý výpad do poměrně otevřeného prostoru, Bambův centr z levé strany doplachtil k Yilmazovi, ten napřáhl pravačkou, a jeho pumelice, ještě tečovaná bránícím Čaletou-Carem, mířila parádně do šibenice, nicméně domácí brankář Pau López vytasil perfektní zákrok. Z následného rohového kopu pak LOSC gólově udeřilo.

Renato Sanches vyslal od rohového praporku pas na bližší tyč, tam se ocitl nikým nehlídaný Botman, který hlavou zacílil za záda Paua Lópeze, jenž se po balónu marně natahoval. Ve 22. minutě mohl náskok Lille navýšit znovu nebezpečný Yilmaz, jehož hlavičku našel Renato Sanches, Pau López se však v bráně opětovně činil vůči tureckému forvardovi a vychytal ho.

Poté se ale Lille situace dost zkomplikovala. André k zemi poslal Guendouziho, možná i díky jakési vlastní frustraci, že chvilku předtím za protesty proti verdiktu sudího Delerueho uviděl žlutou kartu, se dopustil tvrdšího přestupku v souboji o míč, byl tedy podruhé napomínán a po výsledné červené kartě opustil předčasně hrací plochu. Tuto přesilovku nakonec OM využilo.

Nutno ale říci, že Marseille docela dlouhou dobu trvalo, než se ke vstřelené brance dostalo. A až v 75. minutě se povedlo skórovat Ünderovi, jenž přebral na hranici šestnáctky přihrávku od Payeta po kopu z rohu, narovnal si merunu na pravou nohu a usměrnil ji technicky přesně na zadní tyčku. Suma sumárum se finální plichta jevila jako spravedlivé vyústění dění na hřišti.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Olympique Lyon 0:1

16.01.2022 17:05

Góly: 33. Moussa Dembélé (pen.)

V posledních týdnech sbírali Les Gones především remízy, a tak po zisku prvních tří bodů od konce listopadu panuje v týmu Petera Bosze spokojenost. Přestože dosavadní výkony stačí pouze na polovinu tabulky. Co by za to ale dal Estac, který nadále zůstává silně namočený ve hře o udržení.

Od samotného začátku zápasu měli hosté převahu. První střelecký pokus si připsali na konto po úvodní desetiminutovce, kdy střílel mimo Léo Dubois. Nedlouho poté si stejným způsobem počínal domácí útočník Gerson Rodriguez. Nicméně i kdyby prostor mezi třemi tyčemi trefil, s velkou pravděpodobností by Anthony Lopes dokázal zasáhnout.

Ve 30. minutě přiletěl před bránu Troyes z levé strany pokutového území polovysoký centr, který po odrazu dopadnul na ruku Erika Palmera-Browna. Rozhodčí Jérôme Brisard se dlouho nerozmýšlel a ukázal na penaltový puntík. Moussa Dembélé má sice předky v Mali, jenže tuhle africkou zemi nereprezentuje, a tak mohl místo účasti na Africkém poháru národů na Stade de l’Aube střelou pod břevno bezpečně proměnit - 0:1.

Do konce úvodního dějství byly k vidění ještě dvě zajímavé situace. Při té první se vyznamenal Gauthier Gallon, když proti němu neuspěl Lucas Paquetá, jenž svou dorážku poslal nad. V poslední minutě řádné hrací doby se znovu připomněl Léo Dubois a za brankářem Estacu zvonila branková konstrukce.

Druhý poločas probíhal víceméně v poklidu. Tým Laurenta Batllese byl směrem dopředu bezradný. Ostatně za celých devadesát minut musel gólman Lopes likvidovat jedinou střelu. Ty další mířily vedle, přičemž ani hráči Lyonu evidentně neměli v tento nedělní podvečer optimálně seřízená mířidla, avšak i jednogólové vítězství se přece počítá za tři body.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Angers SCO 0:0

16.01.2022 15:00

Góly: -

Spokojenější s bezbrankovou plichtou budou patrně hosté, jelikož hráli pětasedmdesát minut o deseti. V tabulce mají dále na dohled její horní polovinu. Zatímco Les Merlus může hodně mrzet, že nedosáhli na čtvrtou výhru, jelikož by se díky ní posunuli nad sestupové pásmo.

Už ve 4. minutě se ke střele dostal Jimmy Cabot. Hostující výběr však do vedení neposlal. I proto, že jeho pokus byl tečován na roh, ze kterého Angers také nic nevytěžilo. Ještě před koncem první čtvrthodiny byl Houboulang Mendes ostře faulován Souleymanem Doumbiou, který na rozdíl od obránce Lorientu zápas nedohrál, neboť mu sudí Hamel bez většího rozmýšlení ukázal červenou kartu.

Danijel Petković musel poprvé do akce ve 20. minutě, ovšem s touto střelou z dálky neměl problémy. Další dobrá šance byla k vidění až v minutě devětatřicáté, kdy si do vápna naběhnul Casimir Ninga. K nelibosti kouče SCO mířil hlavou jenom do boční sítě. První dějství tedy mnoho fotbalového vzruchu nepřineslo a ve druhém tomu nemělo být jinak.

V 60. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Armand Laurienté. Ve zdi stojící Ismaël Traoré balon tečoval do protipohybu muže v rukavicích. K velké radosti příznivců hostujícího týmu se naštěstí zakutálel vedle tyče. Necelých dvacet minut poté se znovu osmělil Jimmy Cabot. Tahle rána byla velice povedená, nicméně ve finále o kousek nepřesná.

Až po osmdesáti minutách hry přišel na hrací plochu Sambou Soumano. Nakonec se mohl stát hrdinou, kdyby na začátku nastavení necílil ve výborné pozici vedle. Les Merlus tedy musí doufat, že proti Nantes odehrají za týden lepší utkání. Především v tom smyslu, že se střelecky prosadí, protože bez gólů se pochopitelně zápasy vyhrát nedají. Angers přivítá na vlastním stadionu Troyes.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Clermont Foot 4:0

16.01.2022 15:00

Góly: 45+2. Sofiane Diop, 55. Wissam Ben Yedder, 62. Wissam Ben Yedder (pen.), 83. Caio Henrique

Na vítězství 4:0 měl velkou zásluhu Wissam Ben Yedder, který vstřelil polovinu gólů svého týmu. Díky tomu zatím sesbíral celkem dvanáct tref, což znamená, že se v tabulce kanonýrů dělí s Jonathanem Davidem z Lille o první příčku. Les Lanciers tak budou mít zřejmě ještě spoustu práce s tím, aby udrželi francouzskou nejvyšší soutěž i pro příští sezonu, třebaže bychom našli větší adepty na sestup.

Už ve 3. minutě to vypadalo, že byl Sofiane Diop ve vápně Clermontu faulován Dossouem. Rozhodčí Jérémy Stinat si šel celou situaci prohlédnout k videu a rozpoznal, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Po čtvrthodině hry se před Djokem ocitnul Gelson Martins. Hostující gólman svůj tým podržel. A stejně si počínal proti pokusu Diopa, který monacký hráč vyprodukoval pro změnu nedlouho před vypršením úvodní půlhodinky.

I nadále se na Stade Louis II hrálo na jednu bránu. Ve 35. minutě se ve výborné pozici ocitnul Jean Lucas, jenže volejem mezi tři tyče nezacílil. Následně dvakrát zakončoval Kevin Volland, ale ujala se až přízemní střela Sofianeho Diopa, jemuž poslal Lucas výborný balon do běhu. Tenhle gól musel ještě posvětit videorozhodčí - 1:0.

Aktivní Jean Lucas, rodák z brazilského Rio de Janeira, byl také po změně stran prvním, kdo se prezentoval nebezpečným pokusem, přestože stál v uctivé vzdálenosti od svatyně hostujícího výběru. Necelých 120 sekund poté poslal Caio Henrique z levé strany přihrávku na hranici malého čtverce a Wissam Ben Yedder byl neomylný - 2:0.

Autor této trefy sehrál důležitou roli i při té třetí. Dokonce dvojnásobně, neboť právě jeho vybíhající Ouparine Djoco nekompromisně fauloval a sám bývalý útočník FC Sevilla proměnil následný pokutový kop přízemní ranou k levé tyči - 3:0. V následujících minutách se dění na hřišti uklidnilo. Přeci jen svěřenci Philippa Clementa si byli dobře vědomi dostatečného náskoku.

Přesto přidali ještě jeden zásah, když na levé straně vápna pracující Caio Henrique vymyslel místo přihrávky poněkud ušmudlanější zakončení, které se ve spolupráci s pravou tyčí proměnilo ve čtvrtý hřebíček - 4:0. Za dvě minuty mohl Ben Yedder zkompletovat hattrick. Ze vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány vyslal Djecovým směrem pořádnou pumelici, kterou gólman hostujícího celku, jehož hráči zaměstnali Alexandera Nübela pouze jedinkrát za celý zápas, musel vyrážet do bezpečí.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Metz 0:1

16.01.2022 15:00

Góly: 61. Ibrahima Niane

V situaci, v jaké se Les Grenats nacházejí, můžou být rozhodně i s takovou spokojení. Teď platí, že z posledních čtyř utkání prohráli jediné, což jim zajistilo posun nad sestupové pozice. Oba soupeři spolu po tomto vzájemném klání v tabulce sousedí, přičemž Les Rouges et Blancs mají pětibodový náskok.

První dobrá šance se na Stade Auguste Delaune zrodila až před vypršením úvodní patnáctiminutovky. Philippe Koffi pálil nebezpečně, ale Jean-Armel Kana-Biyik stál přesně tam, kde v daný moment stát měl. Následně zkusil štěstí Boubacar Traoré. Rajković zasahovat nemusel, protože míč proletěl nad břevnem jeho svatyně.

Také Amine Bassi chtěl přispěchat se svou trochou do mlýna a vzhledem k tomu, jak to dopadlo, měl raději přihrávat. Koffi o sobě dal vědět i po půlhodině hry. Zakončením z úhlu ale pozorného Caillarda nezaskočil. Gólman ve službách FC Metz musel do poločasového hvizdu zasahovat ještě proti dobré střele v podání Ilana Kebbala. Na druhé straně Bassi o kousek minul zařízení.

Po změně stran jako první zaměstnal Caillarda útočník Martin Adeline. Jenže jediná branka tohoto duelu padla až krátce poté, co uběhla hodina hry. Thomas Delaine poslal z pravé strany nádherný centr na zadní tyč, kde hlavou neomylně poslal kulatý předmět do sítě Ibrahima Niane, díky čemuž zaznamenal třetí gól v probíhající sezoně - 0:1.

Skvadra trenéra Frédérica Antonettiho si ve zbývajících minutách počínala v defenzivě velice zkušeně, takže jednobrankové vedení uhájila až do finálního hvizdu. V podstatě jediné zakončení prohrávajícího výběru obstraral v závěru střídající Fraser Hornby, ale nemířil přesně. Na Remeš čeká za týden vedoucí PSG, zatímco Les Grenats se pokusí uhrát dobrý výsledek proti Nice, které v tabulce zatím okupuje druhou příčku.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Montpellier HSC 3:1

16.01.2022 15:00

Góly: 77. Majeed Waris, 84. Adrien Thomasson, 86. Kévin Gameiro - 11. Florent Mollet

Svěřenci Juliena Stéphana se v posledních týdnech prezentují dobrou formou, díky které vystoupali na dohled pohárovým příčkám. Dokonce přeskočili právě MHSC, jehož série vítězství v řadě se tedy zastavila na šesti.

Na úvodní trefu tohoto klání se na Stade de la Meinau čekalo jenom lehce přes deset minut. Pak dostal od Mihaila Ristiće nádherný balon za obranu Florent Mollet a střelou po gólmanově pravé ruce poslal la Paillade do vedení - 0:1. Nedlouho po rozehrávce se málem autor gólu znovu zaradoval, avšak Matz Sels byl rázně proti.

Po dvaceti minutách hry chtěl odpovědět Adrien Thomasson, ale Jonas Omlin byl pozorný. Ve 25. minutě si naopak oddychnul, když se po Ristićově chybě řítil jeho směrem osamocený Kevin Gaimero. Svůj úprk však někdejší francouzský reprezentant zakončil pouze střelou do břevna. Ani další pokus forvarda s devítkou na zádech nepřinesl vyrovnání.

Nicméně Racing už od samotného začátku druhé půle dával jasně najevo, že tenhle mač nechce prohrát. Hned po změně stran musel Omlin výtečně zasahovat proti Cacimu. Ojedinělou příležitost hostů pak likvidoval Sels. V 52. minutě centroval Sissoko a Gameirově hlavičce chybělo jenom málo. Stejně si počínal i Thomasson po hodině hry.

Následně pořádně zaměstnal gólmana MHSC opět Anthony Caci. A potom přišla na pořad odpoledne 67. minuta, ve které Elye Wahi po pěti minutách na hřišti ostře atakoval Lucase Perrina, jenž následně musel střídat. Rozhodčí Gaillouste sáhnul pro červenou kartu. Velká nepříjemnost pro tým Oliviera Dall’Oglia. A další tři měly teprve přijít.

Sanjin Prcić sice ještě o kousek minul, ale Majeed Waris už ranou z úhlu k bližší tyči dokázal skórovat - 1:1. To se psala sedmasedmdesátá minuta a na další radost čekali domácí příznivce pouhých sedm, jelikož si na Caciho dobrý centr naskočil Adrien Thomasson - 2:1.

Za 120 sekund ztratili unavení hosté před vlastní šestnáctkou míč, načež Ibrahimi Sissoko posunul do vápna na neobsazeného Gameira, jehož přízemní zakončení pod padajícím brankářem dalo výsledku této partie finální podobu - 3:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 6:0

16.01.2022 13:00

Góly: 32. Martin Terrier, 43. Benjamin Bourigeaud, 61. Gaëtan Laborde, 69. Adrien Truffert, 89. Serhou Guirassy, 90+1. Serhou Guirassy

Do 50. minuty to v Roazhon Parku nevypadalo na žádný výrazný příděl. Jenže pak dostal druhou žlutou kartu Issouf Sissokho a veškerá organizace hostujícího celku vzala za své. Díky tomu Les Girondins spadli do sestupové zóny. Naopak Les Rouges et Noirs, kteří v září ve stejném poměru přehráli Clermont, si dále můžou směle dělat zálusk na post zaručující Ligu mistrů.

Od úvodu zápasu byli aktivnější domácí. Během počátečních deseti minut se hráči Bordeaux v podstatě nedostali z vlastní poloviny. Hodně vidět byl především Gaëtan Laborde, ale na svoji branku si musel počkat až do druhého poločasu. Zvláště jeho hlavičce z 24. minutě však mnoho nechybělo. Poté se osmělil Rémi Oudin.

Nicméně ve 32. minutě Jonas Martin posunul ve vápně na Martina Terriera, na jehož bleskurychlé zakončení z devíti metrů neměl Benoît Costil nárok - 1:0. Do konce úvodního dějství, konkrétně dvě minuty před vypršením řádné hrací doby, se z přímého kopu zahrávaného ze vzdálenosti dvaceti metrů od brány střelou přes zeď parádně prosadil Benajamin Bourigeaud - 2:0.

Gól do šatny byl pro Les Girondins velkou nepříjemností. Další měla následovat pět minut po změně stran. Issouf Sissokho podkopnul Jonase Martina a Bastien Dechepy mu udělil žlutou kartu. A protože byla v tomto klání druhá, museli hosté do deseti. Téměř okamžitě po rozehrávce skóroval Laborde, jenže stál v ofsajdu.

Regulérně se tedy prosadil až po hodině hry, když mu dal balon do vápna Jérémy Doku a sedmadvacetiletý forvard vše vyřešil tím, že Costilovi zahrál na housličky - 3:0. V závěru téže desetiminutovky se skóre měnilo znovu. Po výborné přihrávce do vápna k sobě nechal Lovro Majer přiběhnout gólmana, aby následně posunul na Adriena Trufferta, kterému stačilo jenom netrefit před sebou stínujícího obránce. Tahle dvě střídání tedy Brunovi Génésiovi vyšla - 4:0.

Právě Majer se mohl sám zapsat do listiny stelců, kdyby jej jednička ve službách klubu z města od řeky Garonny výtečně nevychytal. Krátce předtím se do ojedinělé možnosti dostal Javairô Dilrosun, jehož nadějný pokus byl cestou k Doganu Alemdarovi, jenž zaskakuje za senegalského reprezentanta Alfreda Gomise, zblokovaný.

Poslední dva zářezy si Les Rougers et Noirs nechali až na samotný závěr utkání. Oba má na svědomí Sehrou Guirassy, který se na trávník dostal až v 75. minutě. Při prvním mířil pravačkou po zemi ke stejné tyči, zatímco při druhé brance byla defenziva týmu Vladimira Petkoviće naprosto nezorganizovaná, takže mohl přibližně z úrovně penalty vcelku nerušeně dorážet - 6:0.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 2:0

15.01.2022 21:00

Góly: 32. Kylian Mbappé, 53. Thilo Kehrer

PSG skolilo bez větších obtíží Brest, přestože určitě nepředvedlo žádný dechberoucí výkon, a upevnilo si výsostné postavení na čele tabulky Ligue 1. Bretaňský výběr kladl odpor asi zhruba jen první třetinu zápasu, poté se každopádně trefil Kylian Mbappé, po obrátce i Thilo Kehrer, a vedení si Les Parisiens ve zbývajících pasážích proklouznout mezi prsty nenechali.

Do první vyloženější příležitosti se propracovali hosté, a to v 9. minutě. Obránce Kimpembe dost podcenil Honoratův prudký pas do vápna, ten najednou propadl až na zcela nestráženého Cardonu, jenž se ocitl sám před Donnarummou. Okamžitě vypálil, nicméně pařížský brankář vytasil perfektní zákrok. Cardona zahrozil o pár chvil později hlavou, opětovně ale neuspěl.

Domácí rozhodně nepůsobili na hrací ploše dominantním dojmem, první půlhodina hry byla v jejich podání slabší, co se ofenzivního počínání týče. Ve 28. minutě se jaksi poprvé ozýval Mbappé, avšak v tuhle chvíli ještě mířil mimo bránu. Ovšem ve 32. minutě již přece úřadoval, to když přebral balón od Wijnalduma a nasměroval ho z hranice vápna přesně na bližší tyčku.

Zkraje druhé půle mohl změnit skóre netradiční střelec Verratti, jemuž merunu prostrčil na krátkou vzdálenost Di María, Italův pokus ale skončil na vzdálenější tyči. V 53. minutě již však PSG náskok přece navýšilo. Nuno Mendes parádně působil na levé straně, následně vybídl v šestnáctce volného Kehrera, který pak střelou z první zacílil za záda gólmana Bizota.

Německý obránce je tak zkraje nového roku evidentně hodně při chuti, tenhle hodně sváteční šutér mimochodem skóroval už před týdnem proti Lyonu, a zařídil tak svému týmu alespoň remízu. Nebyl přitom daleko v 84. minutě od svého dalšího přesného zásahu, jenže zakončení po kombinaci s Verrattim tentokráte nebylo přesné, a Bizot tak nakonec zasahovat nemusel.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - RC Lens 1:2

15.01.2022 17:00

Góly: 38. Ryad Boudebouz - 77. Florian Sotoca, 90+5. Seko Fofana

Saint-Étienne zůstává na posledním místě tabulky a v tomto kole se mu nepovede snížit manko na další konkurenty bojující o záchranu ve francouzské nejvyšší soutěži. Zápas s RC Lens přitom rozehrálo skvěle, doplatilo ovšem na špatný závěr.

Domácí byli aspirantovi na evropské poháry více než vyrovnaným soupeřem, v úvodu je proti trestnému kopu Clausse podržel pozorný brankář Paul Bernardoni a po půlhodině sami sahali po vedení. Ve 36. minutě Ryad Boudebouz nevázal s rozehráním standardní situace, kolmicí vysunul Camaru a proti jeho šanci tasil vynikající zákrok brankář Jean-Louis Leca.

O tři minuty později se ovšem Leca příliš nevyznamenal, úvodní gól utkání totiž šel ze značné míry na jeho konto. Ve 39. minutě centroval z levé strany Aouchiche, střelu z první vyslal Boudebouz a váhající Leca propustil balón do sítě. Hostující brankář v dané situaci nedokázal vyhodnotit, zda bude lepší míč vyboxovat, nebo schovat v rukavicích a pohroma byla na světě - 1:0.

Hosté byli horším týmem a po návratu z kabin nedokázali dostat soupeře pod nějaký tlak. Bylo to naopak Saint-Étienne, kdo mohl rozhodnout. U všeho byl opět Boudebouz, zleva našel v pokutovém území nehlídaného Douatha a ten ze sedmi metrů nepochopitelně netrefil zařízení.

Trest za zahozenou tutovku přišel prakticky okamžitě a RC Lens stačilo málo. V 77. minutě hosté vybojovali rohový kop, na Claussův centr si na přední tyči naskočil Florian Sotoca a hlavou srovnal - 1:1.

Až vyrovnávací branka znamenala změnu zaběhnutého trendu, RC Lens převzal iniciativu a několikrát sahal po vítězné trefě. V 88. minutě minul Fofana, krátce na to to tento hráč zkoušel znovu a domácí zachránil Abdoulaye Bakayoko.

Rozuzlení nakonec přinesla pátá minuta nastavení. Boudebouz ve své příležitosti nepochodil, vychytal ho Leca a RC Lens rychle podnikl poslední útok. Na levé straně vápna se uvolnil Seko Fofana, připravil si střeleckou pozici a parádní ranou na zadní tyč rozhodl - 1:2.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 2:1

14.01.2022 21:00

Góly: 21. Kasper Dolberg (pen.), 56. Khéphren Thuram - 45. Andrei Girotto

Les Aiglons tak slaví čtvrtou výhru v řadě, která je jistojistě udrží na vynikajícím druhém místě tabulky. Naopak v případě Les Canaris skončila po šesti duelech (v součtu všech soutěží) série neporazitelnosti, kvůli které mají na kontě stále 29 bodů, což ovšem za současné konstelace znamená, že i čtvrtá příčka jest pořád na dohled.

Jako první chtěl vyzkoušet pozornost soupeřova gólmana Pablo Rosario, ale tenhle pokus si za rámeček určitě nedá. Na druhé straně se ujal exekuce přímého kopu Sébastien Corchie, leč ani on soupeřova gólmana nevylekal. Poté se poprvé osmělil Kasper Dolberg, jenže na svůj zásah si musel ještě přes deset minut počkat.

V 17. minutě si našel balon Randal Kolo Muani. Walter Benítez mu pokazil radost včasným vyběhnutím. Za 180 sekund zahrál jeden z hostujících obránců po Danteho hlavičce ve vlastní šestnáctce rukou a sudí Buquet ukázal na penaltový puntík. Kasper Dolberg zvolil ránu do středu brány, takže mohl oslavit svůj třetí gól z posledních čtyř zápasů - 1:0.

Nantes postrádalo v útočné fázi kreativitu, takže musel vypomoct přímý kop zahrávaný poté, co Dante fauloval ve vzdálenosti necelých pětadvaceti metrů od brány Ludovica Blase. Andrei Girotto cílil po zemi vedle ve zdi stojícího Dolberga, a jelikož Benítez míč v rukavicích nezkrotil, bylo na stadionu Allianz Riviera vyrovnáno - 1:1.

Rozhodující moment se odehrál v 56. minutě. Képhren Thuram si narazil s Aminem Gouirim, aby z nějakých sedmi metrů skóroval po zemi k pravé tyči - 2:1. Po hodině hry mohl přidat pojistku Andy Delort, avšak ztroskotal na výborném Lafontovi. V 69. minutě o sobě dal vědět snaživý Blas a moc nechybělo k tomu, aby měly oba týmy na kontě po dvou vstřelených branakách.

Za deset minut se z města Colombes pocházející záložník hodlal prezentovat nůžkami, nicméně minul a Andrei Girotto na svůj zásah vzpomenout nenechal. Při absenci Mosese Simona a Kalify Coulibalyho chtěl držet africký prapor v kanárkovém dresu z Konga pocházející dvacetiletý mladík Yannis M’Bemba.

Nejprve mířil do středu brány a v nastaveném čase, kdy se do pokutového území Nice při rohovém kopu vydal i Alban Lafont, svou hlavičkou poslal míč půl metru nad břevno. Skvadra Christopha Galtiera se za týden střetne se sestupem výrazně ohroženými Metami, zatímco Stade de la Beaujoire uvidí duel domácích s Lorientem, který má rovněž záchranářské starosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain21155142:1850
2.OGC Nice21124534:1839
3.Olympique Marseille20107328:1637
4.Stade Rennes21104740:1934
5.AS Monaco2196633:2333
6.RC Lens2196636:2933
7.Racing Strasbourg2095639:2532
8.Montpellier HSC2094734:2731
9.FC Nantes2185826:2529
10.Lille OSC2078527:2729
11.Olympique Lyon2078528:2728
12.Angers SCO2068626:2726
13.Stade Brestois2167826:3325
14.Stade Reims2159722:2324
15.FC Metz21471024:4119
16.Clermont Foot20461020:3618
17.ES Troyes20451118:2917
18.FC Lorient2038915:3117
19.Girondins Bordeaux21381030:5017
20.AS Saint-Étienne20261218:4212
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Israha

Fofana s Claussem kvalitou celé Lens převyšují úplně o parník, neumím si představit, že tam vydrží déle, než do konce sezony. Ten tým je sice celkově složený velmi dobře, ale ti dva jsou absolutně rozdíloví. Jedni z nejlepších hráčů celé ligy.

A neumím si představit, že Dupraz tohle ASSE zachrání . Jako jo, mají dost hráčů na APN, ale kdo z nich krom Khazriho by tam tomu reálně mohl přinést něco navíc? Bernardoni je sice dobrým řešením, jak dostávat méně gólů, ale Sako s Thioubem ofenzivu vytrhnou jen těžko, a pochybuju, že vedení bude schopno sehnat někoho výrazně lepšího.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako Bernardín od Angers do ASSE na hostování, to bych fakt nečekal. Jím poslali zlaté prase nebo výhružky smrtí? Trochu wtf krok.

Reagovat
Israha

Včera říkal komentátor, že Angers potřebují šetřit. Takže odtud vítr vane. Pak ale moc nechápu, co z tohohle hlediska vyřeší půlrok...ale to už není moje starost, to chápat .

Reagovat
Seydou Doumbia

maximálně že tam je třeba povinná obce v případě záchrany, ale to nevím

Reagovat
Israha

Pokud je, tak o ní média nemluví.

Reagovat
Pyroman

Fofana je neskutečnej, ten jde v létě určitě pryč. Určitě jeden z top 3 záložníků v lize. Clauss mi dneska nepřišel úplně v ideální formě, ale jinak je taky výbornej.

Bernardoni je při Greenově zranění slušný podpis, ale útok pořád hoří dost. Sako je spíš vtip než posila, Thioub hrál dobře naposled někde v Nimes a Khazri to po návratu z Afconu sám nevytáhne. Možná se Duprazovi povede nějak probudit Bouangu, ale moc bych na to nesázel. Prý se jedná o příchodu útočníka, což je absolutní nutnost, tak uvidíme, koho se podaří ulovit.

Reagovat
Israha

Jo, Clauss byl včera v mezihře slabší, ale zas asistence a i další standardky měl nebezpečné, každý dotek s míčem okolo vápna smrděl. V lize má 2+9, což je úplně stejně, jako aktuálně nejhypeovánější ofenzivní RB světa Alexander-Arnold. A to v klubu, který dává méně gólů, než Liverpool. Fakt nechápu, že kolem něj není podobný rozruch, jak kolem toho Fofany (i když i kolem něj to je takové suché, na jeho kvality....prý Newcastle a Burnley, přitom ten by z fleku mohl do základu v Barceloně, PSG, Juventusuu, etc.).

Útočník je nezbytný, a musí to být někdo opravdu klinický v koncovce. Včera to byl zápas na výhru, být tam někdo, kdo tam nějaký ten brejk nebo roh prostě natlačí do sítě. Jenomže to byl u vás naposled Berić a ani ten neměl ty statistiky kdovíjaké. Nákupy hrotů dělá ASSE podobně blbě, jako OM, možná hůř...a letos se to může vymstit. Khazri dojede z AFC unavený/frustrovaný a bude zle.

Reagovat
Seydou Doumbia

Možná je lepší, že ten rozruch a hype kolem nich není. Ono ty úplně top týmy chtějí hráče, kteří mají nějakou delší historii kvalitních výkonu, což ani jeden z nich nesplnujě. Clauss byl nedávno ještě amatér co hrál ve 2 a 3 lize, Fofana byl v Udinese hráč, který byl dobrý, ale nijak výrazně mi nepřišlo že by ostatní převyšoval. Oba mají extrémní zápal pro hru a jsou bojovníci, ideální do systémových týmu jako je Atalanta (která o Fofanu stála před odchodem do Lens), nebo jiných týmu, kde je budou umět využít. Ani jeden mi však úplně nesedí do těch top týmu, na to nemají ten potřebný kredit, aby je ty top týmy brali. Lepší jsou pro ně přeplácení pokemoni.

Reagovat
Israha

Tak když se mohou odehrát přestupy jako Marc Roca, McKennie, Trincao, Tomiyasu, Bryan Gil nebo třeba Jović, tak ignorování Fofany a Clausse fakt nedává smysl . Jediným možným argumentem je věk, a Clausse diskutabilní využitelnost ve čtyřobráncovém systému.

Reagovat
lajka30

Porovnávat hráče Ligue 1 a Premier league opravdu?

Reagovat
Israha

Opravdu. Když totiž vezmeš dvě sady čísel, týkající se stejných činností u hráčů stejného postu, můžeš je porovnat, k tomu čísla slouží. Když už chceš dělat chytrého. Nebo cos jako chtěl říct? A než se mi pokusíš vecpat, že tvrdím, že "nějaký Clauss z nějakého Lens" je stejně dobrý, jako Alexander-Arnold, tak ti říkám rovnou - netvrdím. Máme tu pouze hráče, který má stejné statistiky jako on, a já se podivuji, že o něj není zájem na trhu.

Reagovat
Gazdo

Tak ono je tazko povedat ci na to maju. Nie tak davno sa hovorilo o Ziyechovi alebo pre teba blizsie Thauvinovi ako o hracoch co uz mali davno spravit krok dopredu vo svojej kariere a ist do velkoklubu lenze akosi to nedopadlo. Hakim sice isiel ale vysledok je skoro az bolestivy a Florian je tiez asi uplne jasny. Tito hraci co dominuju v mensich kluboch a slabsich ligach (prepac ale L1 je proste slabsia liga) nie vzdy su suci material pre velkoklub a tie velkokluby asi vedia co robia ked tych hracov povacsine nekupuju alebo ked uz kupia tak malokedy hviezdia aj tam. Keby boli taki fenomenalni tak sa o nich velkokluby biju uz od detskych kategorii. Ako nehovorim mozno vystrelia ale kedze nie su ziadne spekulacie tak je to asi preto ze vsetci skauti usudili ze proste za to nestoja

Reagovat
Israha

Zrovna Thauvina chtěli i v Bayernu, ale smlouva mu končila ve fázi, kdy byl z formy a poptávka klesla. Ten zrovna klidně mohl uspět, ten přesun do Tigres vnímám spíš jako pohodlnost, než jako nějakou sebereflexi, že na lepší nemá. A jakkoliv to, co píšeš, jinak smysl teoreticky dává, tak pravda to zdaleka není vždy. Jen před touto sezonou - Camavinga, Simakan, Soumaré, Cornet, Dia.Rok předtím Osimhen, Fofana, Gabriel, Raphinha. 19/20 Pepé, Ndombelé, Ismaila Sarr, Koundé, Diego Carlos. To jsou hráči, co byli v klubech, se kterými by aktuální Lens hrálo vyrovnaný fotbal, ne-li víc.

Reagovat
Gazdo

Tak ale teboy vyssie vymenovani sa daju brat za uspesny prestup tak Camavinga ale to je presne ten pripad co popisujem ze okolo neho kruzili velkokluby uz od detskych cias, Osimhena teda nemam nasledovaneho ale myslim ze hrava, Kounde a Carlos ale stale by som Sevillu nehodnotil ako velkoklub aj ked rozhodne viac ako cokolvek z francuzska momentalne (mimo PSG) to asi ano ale stale nie ten velkoklub. Gabriel ok ten hrava v Arsenale a je dobry co citam. Zvysok sice prestupil ale da sa povedat ze su uspesnym prestupom/rozdielovymi hracmi svetoveho ranku? Nemyslim

Reagovat
Israha

Tak vybral jsem přestupy do klubů, které ve srovnání s Lens mají vyšší status (to jsem ale mohl vynechat Corneta do Burnley, no ) a zároveň hráče, kteří byli rozdíloví ve svých klubech ve Francii a proto kolem nich byl hype. Fofana by zrovna na velkoklub asi měl (tam by fakt nebyl důvod, aby např. v PSG měli místo Danilo a Gueye, kdyby tam byl v kádru s nimi), ale i přesun do klubu druhého sledu by dával smysl. Jestli by ten přestup byl či nebyl úspěšný, to můžem odhadovat, ale jisté není nic...ale z Ligue 1 se takové přestupy, ať už úspěšné, či neúspěšné, dějí, tak se divím, že zrovna tihle dva jsou mimo radar, i když bych se nebál říct, že jsou v podobné pozici jako většina výše zmíněných.

Reagovat
Seydou Doumbia

ono ten malý hype okolo francouzských hráčů byl taky proto, že si ty týmy z ciziny často vybírali špatné hráče do špatných klubů...dost často z L1 odcházelí hráči někam, kde byli předurčení k neúspěchu...dnes se ale karta postupně obraci

Reagovat
Israha

Ubylo těch přestupů do Ruska, Turecka nebo rozhraní PL a Champu, a to celkem výrazně. Z Ligue 1 se aktuálně chodí za lepším fotbalem do silnějších soutěží, ne jen za lepšíma penězma, to rozhodně.

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo podle tebe půjde ven po sezoně z L1? Fofana, Clauss, Kolo Muani, Blas, M.Simon, Gouiri, David, Faivre, Guimaraes, Paqueta...pár jmén, které tipuju já

Reagovat
Israha

Botman, Boubacar Kamara, Khazri, Bayo, možná Mavididi, Sofiane Diop, Medina, klidně i jeden z dvojice Habib Diallo - Ajorque...toho horkého zboží není málo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kamaru bych strašně chtěl do Bayernu. Letos jsou ty týmy, zejména ofenzívy dost našlapané.

Reagovat
Israha

Centonze ještě....to taky nechápu, co ještě dělá v tak bídném týmu, jako Metz

Reagovat
Seydou Doumbia

taky si říkám takový Papa Matar Sarr je už od nové sezony podepsany do Spurs

Reagovat
Seydou Doumbia

Saint Etienne asi nejlepší zápas od nějakého druhého kola, kde hráli právě s Lens. Pohyb hodně dobrý, hráči táhli konečně za jeden provaz a nebyla tam vidět taková ta frustrace, deprese jako v minulých zápasech, kde byli zrali na sebevraždu. Remíza by slušela zápasů více, ale jsem rád za otočku Lens. Ta morální sílá tam je na podobné úrovní jako u OM v lonské sezoně, kdy to taky honili v 90+.Nedávno podobná otočka i v poháru s Lille.

Reagovat
Pyroman

To je fakt neuvěřitelný. Vzhledem k absencím a síle soupeře to byl dobrej výkon, Lens až do toho gólu z rohu mělo šancí minimum a moc jim nefungovala jejich normální hra. I po tom vyrovnání tam ještě byly šance to urvat, místo toho přijde Fofana a z ničeho udělá gól. Zmar.

Když po herní stránce budou takhle vypadat i ostatní zápasy a útok posílí hráči z Afconu + třeba ten Mateta, nějaká šance na záchranu tam je. Nebo výsledky jako tenhle kádr definitivně zlomí a o sestupu bude rozhodnuto v březnu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rennes dneska hodně jednoduchá výhra. Klidně to mohlo skončit i 8:0, kdyby v prvním poločase dal svou šanci Terrier a Laborde. Na domácích se mi líbí, že ty góly dávají všichni a nemusí spoléhat na jednoho hráče. Bordeaux úplně mimo a tragický výkon. Jsem zvědav, jestli spadnou oni nebo ASSE, popřípadě oba. Reálně mi Bordeaux přišlo zatím lepší, hlavně díky obětavosti a pohybu. To tam dnes nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux skóre 30:50

Reagovat
Gazdo

Ty vole a su predposledni niekedy tie cisla fakt nedavaju zmysel. Ako asi skore Ajaxu a aj tak proste tusim nie su prvi

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono Bordo má pořád lepší skoré než poslední ASSE

Reagovat
Israha

Štrasburk letos vyloženě dělá radost, Stéphan Laureyho nahradil možná i více, než plnohodnotně. Nejzábavnější "malý" klub Ligue 1, společně s Lens (a při pohledu na tabulku vlastně i srovnatelně silný, i když se to o nich, na rozdíl od Lens, zas tak moc neříká). I když je pravda, že dnes jim tu výhru daroval výmaz Wahi .

Reagovat
Seydou Doumbia

Na druhou stranu 50% branek obstaráli hráči, kteří ted chyběli...tak i otočka se počítá Lens, Strasburg, Nantes dělají radost

Reagovat
Israha

Nantes mě teda moc nebaví, takový nezáživný tým středu tabulky, koukatelní hráči jsou tam snad jen Simon a Blas. Plus se občas chvílemi bavím nad nefotbalovostí Palloise .

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě Randal Kolo No právě ti dva někdy vypadají jako jední z nejzábavnějších hráčů ligy, když se jím chce

Reagovat
oli9

Paris FC v druhé lize moc jim ten přestup přeju. Pařížské derby to by bylo hezké

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele