21. kolo
16.01.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

FC Metz odváží z Remeše těsnou výhru

V situaci, v jaké se Les Grenats nacházejí, můžou být rozhodně i s takovou spokojení. Teď platí, že z posledních čtyř utkání prohráli jediné, což jim zajistilo posun nad sestupové pozice. Oba soupeři spolu po tomto vzájemném klání v tabulce sousedí, přičemž Les Rouges et Blancs mají pětibodový náskok.

První dobrá šance se na Stade Auguste Delaune zrodila až před vypršením úvodní patnáctiminutovky. Philippe Koffi pálil nebezpečně, ale Jean-Armel Kana-Biyik stál přesně tam, kde v daný moment stát měl. Následně zkusil štěstí Boubacar Traoré. Rajković zasahovat nemusel, protože míč proletěl nad břevnem jeho svatyně.

Také Amine Bassi chtěl přispěchat se svou trochou do mlýna a vzhledem k tomu, jak to dopadlo, měl raději přihrávat. Koffi o sobě dal vědět i po půlhodině hry. Zakončením z úhlu ale pozorného Caillarda nezaskočil. Gólman ve službách FC Metz musel do poločasového hvizdu zasahovat ještě proti dobré střele v podání Ilana Kebbala. Na druhé straně Bassi o kousek minul zařízení.

Po změně stran jako první zaměstnal Caillarda útočník Martin Adeline. Jenže jediná branka tohoto duelu padla až krátce poté, co uběhla hodina hry. Thomas Delaine poslal z pravé strany nádherný centr na zadní tyč, kde hlavou neomylně poslal kulatý předmět do sítě Ibrahima Niane, díky čemuž zaznamenal třetí gól v probíhající sezoně - 0:1.

Skvadra trenéra Frédérica Antonettiho si ve zbývajících minutách počínala v defenzivě velice zkušeně, takže jednobrankové vedení uhájila až do finálního hvizdu. V podstatě jediné zakončení prohrávajícího výběru obstraral v závěru střídající Fraser Hornby, ale nemířil přesně. Na Remeš čeká za týden vedoucí PSG, zatímco Les Grenats se pokusí uhrát dobrý výsledek proti Nice, které v tabulce zatím okupuje druhou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za 2,36 udělali Saint-Etienne. Je nějaký duvod , proč by nemohli uhrát min bodík s Métami za 1,97???

Reagovat
smazaný uživatel

Plné kalhoty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele