21. kolo
16.01.2022 13:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Rennes deklasovalo Bordeaux šesti brankami

Do 50. minuty to v Roazhon Parku nevypadalo na žádný výrazný příděl. Jenže pak dostal druhou žlutou kartu Issouf Sissokho a veškerá organizace hostujícího celku vzala za své. Díky tomu Les Girondins spadli do sestupové zóny. Naopak Les Rouges et Noirs, kteří v září ve stejném poměru přehráli Clermont, si dále můžou směle dělat zálusk na post zaručující Ligu mistrů.

Od úvodu zápasu byli aktivnější domácí. Během počátečních deseti minut se hráči Bordeaux v podstatě nedostali z vlastní poloviny. Hodně vidět byl především Gaëtan Laborde, ale na svoji branku si musel počkat až do druhého poločasu. Zvláště jeho hlavičce z 24. minutě však mnoho nechybělo. Poté se osmělil Rémi Oudin.

Nicméně ve 32. minutě Jonas Martin posunul ve vápně na Martina Terriera, na jehož bleskurychlé zakončení z devíti metrů neměl Benoît Costil nárok - 1:0. Do konce úvodního dějství, konkrétně dvě minuty před vypršením řádné hrací doby, se z přímého kopu zahrávaného ze vzdálenosti dvaceti metrů od brány střelou přes zeď parádně prosadil Benajamin Bourigeaud - 2:0.

Gól do šatny byl pro Les Girondins velkou nepříjemností. Další měla následovat pět minut po změně stran. Issouf Sissokho podkopnul Jonase Martina a Bastien Dechepy mu udělil žlutou kartu. A protože byla v tomto klání druhá, museli hosté do deseti. Téměř okamžitě po rozehrávce skóroval Laborde, jenže stál v ofsajdu.

Regulérně se tedy prosadil až po hodině hry, když mu dal balon do vápna Jérémy Doku a sedmadvacetiletý forvard vše vyřešil tím, že Costilovi zahrál na housličky - 3:0. V závěru téže desetiminutovky se skóre měnilo znovu. Po výborné přihrávce do vápna k sobě nechal Lovro Majer přiběhnout gólmana, aby následně posunul na Adriena Trufferta, kterému stačilo jenom netrefit před sebou stínujícího obránce. Tahle dvě střídání tedy Brunovi Génésiovi vyšla - 4:0.

Právě Majer se mohl sám zapsat do listiny stelců, kdyby jej jednička ve službách klubu z města od řeky Garonny výtečně nevychytal. Krátce předtím se do ojedinělé možnosti dostal Javairô Dilrosun, jehož nadějný pokus byl cestou k Doganu Alemdarovi, jenž zaskakuje za senegalského reprezentanta Alfreda Gomise, zblokovaný.

Poslední dva zářezy si Les Rougers et Noirs nechali až na samotný závěr utkání. Oba má na svědomí Sehrou Guirassy, který se na trávník dostal až v 75. minutě. Při prvním mířil pravačkou po zemi ke stejné tyči, zatímco při druhé brance byla defenziva týmu Vladimira Petkoviće naprosto nezorganizovaná, takže mohl přibližně z úrovně penalty vcelku nerušeně dorážet - 6:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Class 92

FCGB 02.

Reagovat
Class 92

Když už to vypadá,že se v GBFC začíná blýskat k lepším zítřkům, tak opět předvedete takovou sračku.

Hoši,to byl otřes výkon!

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas 0:3.Poprava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele