21. kolo
15.01.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé a Mauro Icardi (© AFP)

Kehrer znovu skóroval, doplnil ho i Mbappé. PSG doma očekávaně porazilo Brest

PSG skolilo bez větších obtíží Brest, přestože určitě nepředvedlo žádný dechberoucí výkon, a upevnilo si výsostné postavení na čele tabulky Ligue 1. Bretaňský výběr kladl odpor asi zhruba jen první třetinu zápasu, poté se každopádně trefil Kylian Mbappé, po obrátce i Thilo Kehrer, a vedení si Les Parisiens ve zbývajících pasážích proklouznout mezi prsty nenechali.

Do první vyloženější příležitosti se propracovali hosté, a to v 9. minutě. Obránce Kimpembe dost podcenil Honoratův prudký pas do vápna, ten najednou propadl až na zcela nestráženého Cardonu, jenž se ocitl sám před Donnarummou. Okamžitě vypálil, nicméně pařížský brankář vytasil perfektní zákrok. Cardona zahrozil o pár chvil později hlavou, opětovně ale neuspěl.

Domácí rozhodně nepůsobili na hrací ploše dominantním dojmem, první půlhodina hry byla v jejich podání slabší, co se ofenzivního počínání týče. Ve 28. minutě se jaksi poprvé ozýval Mbappé, avšak v tuhle chvíli ještě mířil mimo bránu. Ovšem ve 32. minutě již přece úřadoval, to když přebral balón od Wijnalduma a nasměroval ho z hranice vápna přesně na bližší tyčku.

Zkraje druhé půle mohl změnit skóre netradiční střelec Verratti, jemuž merunu prostrčil na krátkou vzdálenost Di María, Italův pokus ale skončil na vzdálenější tyči. V 53. minutě již však PSG náskok přece navýšilo. Nuno Mendes parádně působil na levé straně, následně vybídl v šestnáctce volného Kehrera, který pak střelou z první zacílil za záda gólmana Bizota.

Německý obránce je tak zkraje nového roku evidentně hodně při chuti, tenhle hodně sváteční šutér mimochodem skóroval už před týdnem proti Lyonu, a zařídil tak svému týmu alespoň remízu. Nebyl přitom daleko v 84. minutě od svého dalšího přesného zásahu, jenže zakončení po kombinaci s Verrattim tentokráte nebylo přesné, a Bizot tak nakonec zasahovat nemusel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele