21. kolo
16.01.2022 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Kévin Gameiro (© AFP)

Štrasburk po dalším dobrém výkonu přehrál Montpellier

Svěřenci Juliena Stéphana se v posledních týdnech prezentují dobrou formou, díky které vystoupali na dohled pohárovým příčkám. Dokonce přeskočili právě MHSC, jehož série vítězství v řadě se tedy zastavila na šesti.

Na úvodní trefu tohoto klání se na Stade de la Meinau čekalo jenom lehce přes deset minut. Pak dostal od Mihaila Ristiće nádherný balon za obranu Florent Mollet a střelou po gólmanově pravé ruce poslal la Paillade do vedení - 0:1. Nedlouho po rozehrávce se málem autor gólu znovu zaradoval, avšak Matz Sels byl rázně proti.

Po dvaceti minutách hry chtěl odpovědět Adrien Thomasson, ale Jonas Omlin byl pozorný. Ve 25. minutě si naopak oddychnul, když se po Ristićově chybě řítil jeho směrem osamocený Kevin Gaimero. Svůj úprk však někdejší francouzský reprezentant zakončil pouze střelou do břevna. Ani další pokus forvarda s devítkou na zádech nepřinesl vyrovnání.

Nicméně Racing už od samotného začátku druhé půle dával jasně najevo, že tenhle mač nechce prohrát. Hned po změně stran musel Omlin výtečně zasahovat proti Cacimu. Ojedinělou příležitost hostů pak likvidoval Sels. V 52. minutě centroval Sissoko a Gameirově hlavičce chybělo jenom málo. Stejně si počínal i Thomasson po hodině hry.

Následně pořádně zaměstnal gólmana MHSC opět Anthony Caci. A potom přišla na pořad odpoledne 67. minuta, ve které Elye Wahi po pěti minutách na hřišti ostře atakoval Lucase Perrina, jenž následně musel střídat. Rozhodčí Gaillouste sáhnul pro červenou kartu. Velká nepříjemnost pro tým Oliviera Dall’Oglia. A další tři měly teprve přijít.

Sanjin Prcić sice ještě o kousek minul, ale Majeed Waris už ranou z úhlu k bližší tyči dokázal skórovat - 1:1. To se psala sedmasedmdesátá minuta a na další radost čekali domácí příznivce pouhých sedm, jelikož si na Caciho dobrý centr naskočil Adrien Thomasson - 2:1.

Za 120 sekund ztratili unavení hosté před vlastní šestnáctkou míč, načež Ibrahimi Sissoko posunul do vápna na neobsazeného Gameira, jehož přízemní zakončení pod padajícím brankářem dalo výsledku této partie finální podobu - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele