Ligue 1 - preview 21. kola: Marseille se dotahuje na Nice

14.01.2022, 09:03, aktualizováno 16.01.2022, 09:17
Previews
Nejzajímavější ze sedmi nedělních zápasů Ligue 1 se odehraje na Stade Vélodrome, kde Marseille hostí Lille s vědomím, že se může bodově dotáhnout na druhé OGC Nice. Rennes chce zastavit tabulkový propad proti Bordeaux, která se však nachází těsně nad pásmem sestupu. Montpellier se představí ve Štrasburku, zatímco Monaco je favoritem proti Clermontu. Lyon hodlá konečně zvítězit v Troyes...
Stade Rennes - Girondins Bordeaux  (neděle 13:00)
V Ligue 1 zaznamenalo Rennes už tři porážky v řadě, a protože boj o přední pozice je zkrátka neúprosný, ztratilo s nimi těsný kontakt. Situaci tedy potřebuje co nejrychleji napravit, jestli míní usilovat opravdu o mety nejvyšší, a určitě hodlá podniknout kroky ke zlepšení v duelu proti Bordeaux. Hosté taktéž nejsou v dobré pohodě a potřebovali by najít nějakou vzpruhu.

Poměrně překvapivou zprávu vyslali Les Girondins do světa v uplynulých několika dnech. Ze hry byl totiž vyřazen kapitán týmu Laurent Koscielny, jenž se aktuálně připravuje s rezervním týmem. Stěží odhadnout, co konkrétně vedlo vedení klubu k tomuto kroku. "Bylo rozhodnuto, že sezónu nedokončí a v lednu odejde," komentoval stroze Gérard López, prezident FCGB.

Svěřenci kouče Vladimira Petkoviće se jen zuby nehty drží nad sestupovým pásmem, i jim se, podobně jako bretaňskému celku, v poslední době nedařilo, před vlastními fanoušky podlehli Lille i Marseille, v předchozích šesti ligových kolech padli čtyřikrát. Vážně se tak zdá, že až do konce sezóny se budou rvát o přežití, do této pranice jsou vlastně namočeni dlouhodobě.

Nice, Monaco a Lens, tihle tři soupeři připravili SRFC tři nejčerstvější bezbodové neúspěchy. V Rennes začali létat v oblacích poté, co se v půlce prosince ocitali dokonce na druhé příčce tabulky, a od té doby jako by polevili. "Začali jsme slýchat od lidí, že máme ve Francii jeden z nejlepších týmů. Myslím, že je čas se vrátit k základům," řekl domácí trenér Bruno Génésio.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Truffert, Badé, Omari, Assignon - Tait, Santamaría, Doku - Terrier, Laborde, Guirassy
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Pembélé, Gregersen, Mexer, Kwateng - Adli, Lacoux, Fransérgio, Oudin - Elis, Hwang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.06 - 8.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Angers SCO  (neděle 15:00)
Angers se v prosinci začalo nedařit, v Ligue 1 prohrálo v uplynulých čtyřech kolech třikrát, a tak se bude pokoušet bilanci vylepšit v Lorientu, aby se v týdnech následujících pásmu sestupu nepřiblížilo na nějaký těsnější odstup. Domácí každopádně taktéž nejsou v nejlepším rozpoložení, byť mohou být rozhodně povzbuzeni o předvánoční remízu s pařížským celkem.

Pro svěřence trenéra Christopha Pélissiera představuje tenhle zápas vůbec první v roce 2022, jejich původní premiérový mač dvacátého kola proti Lille byl totiž odložený a důvodem bylo několik pozitivních případů na koronavirus v obou týmech. Pro Les Merlus bude v jarní fázi ročníku klíčové vymanit se ze sestupových pozic, aktuálně se nacházejí na osmnácté příčce.

Bylo trošku s podivem, že hosté nedávno pustili na hostování do St. Étienne brankáře Paula Bernardoniho. Údajně ale žádná strana nebyla proti. "Aby došlo k přestupu, musí souhlasit pokaždé tři. Samotný hráč a pak oba kluby," povídal hostující kouč Gérald Baticle. "Odešel, jelikož odejít chtěl. Měli jsme i šanci ušetřit peníze. Naše dvojka Petković navíc chytá dobře."

Rovněž pro Angers je tohle utkání prvním v rámci tohoto kalendářního roku, i mužstvo z Pays de la Loire nemohlo nastoupit proti St. Étienne vlivem kovidových lapálií. Stěží odhadnout, jak citelně byly díky těmto potížím zasaženy tréninkové jednotky. A tenhle souboj tak vlastně nabízí své hlavní otázky v připravenosti obou soupeřů před druhou polovinou této sezóny.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff - Boisgard, Monconduit, Abergel, Le Fée - Moffi, Laurienté
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Mandrea - Manceau, Traoré, Thomas, Bamba - Doumbia, Taibi, Fulgini, Brahimi - Cho, Fatar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.15 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Clermont Foot  (neděle 15:00)
Poprvé se monacký kouč Philippe Clement představí též před vlastními fanoušky. Nový muž na lavičce knížecího klubu, který nahradil pro druhou polovinu sezóny Nika Kovače, si svou premiéru odbyl před týdnem proti Nantes, a debut neprožil ani špatný, ani vyloženě senzační. Pokusit se získat své první vítězství pro Monaco může v nynějším střetnutí s Clermontem.

Bezgólovou plichtu před týdnem uhrálo ASM na bretaňské půdě, v poslední několika týdnech si sumárně nepočíná vůbec zle, vždyť v průběhu listopadu a prosince padlo v Ligue 1 pouze jednou, a velmi rádo by v pravidelném sbírání bodů pokračovalo i nadále. Rozhodně by se co nejrychleji chtělo vsunout v tabulce přímo na příčky zajišťující postup do evropských pohárů.

K nim nemají domácí obecně určitě nikterak daleko, je však otázkou, jak rychle si zvyknou na Clementovy pořádky a jestli nenastane jakýsi výsledkový pokles, a to právě vlivem aktuálního přizpůsobování se. "Každý trenér má své metody," povídal Guillermo Maripán, obránce Les Monégasques. "Víme, že když začneme vyhrávat, sebevědomí mám ještě poroste," přál by si.

Proti mužstvu, vedeném kormidelníkem Pascalem Gastienem, které naposledy, podobně jako Monaco, uhrálo remízu bez branek proti Remeši, bude výběr z jihu Francie plnit roli favorita. "Máme zájem pracovat a chceme pod tímto velením pokračovat ve zlepšování. Nemyslím si, že je nějaký zásadní rozdíl mezi Kovačovými a Clementovými metodami," dodal Maripán.

Hosté v minulých čtyřech ligových kolech přece zaznamenali jakýsi progres po pěti prohrách v řadě, uzmuli pět bodů a drží se nad sestupovým pásmem. Nutno ovšem připomenout, že jen s nepatrným náskokem na ostatní rivaly. "Jsme si jisti, že se vrátíme na přední místa," uvedl Maripán. "Jsem přesvědčený, že jarní část sezóny nám vyjde stejně dobře jako loni," zakončil.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Jakobs, Badiashile, Maripán, Sidibé - Tchouaméni, Matazo - Diop, Caio Henrique, Gelson Martins - Volland
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Djoco - Zedadka, Mendy, Ogier, N'Simba - Magnin, Gastien - Dossou, Berthomier, Rashani - Hamel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.69 - 7.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - FC Metz  (neděle 15:00)
Fotbalisté Remeše se odpoutali od spodních pater a v nastoleném trendu by rádi pokračovali i proti Metám. I situace hostů se lepší, byť po dvaceti zápasech zůstávají Mety v pásmu sestupu.

Od listopadu loňského roku prohrála Remeš jen jedno ligové utkání a pravidelný sběr bodů přináší své ovoce. Čtyřiadvacet získaných bodů dává v tuto chvíli alespoň trochu klidu, ale v nastoleném trendu musí domácí pokračovat. Remeš si před týdnem dělila body v Clermontu a už tři zápasy v řadě nenašla přemožitele.

Mety na tom tak dobře nejsou. V minulém kole prohrály se Štrasburkem 0:2, ale předtím si vyšláply na Lyon a k tomuto výkonu by se rády vrátily. Hosté stále zůstávají v sestupovém pásmu, ale na sedmnácté Bordeaux ztrácejí jen jeden bod.

Co se vzájemných zápasů týče, lépe jsou na tom Mety, které s Remeší neprohrály už takřka deset let! V loňské sezoně skončily oba zápasy remízou a vyrovnaný průběh se očekává i tentokrát.

Na APN zůstávají z řad Remeše El Bilal Touré, Moreto Cassama, Moussa Doumbia a Ghislain Konan. Zraněný je Arber Zeneli.

Hned sedm hráčů mají na šampionátu i Mety. Do sestavy by se už mohli vrátit Lenny Joseph, Papa Ndiaga Yade a Opa Nguette, všichni ti byli před nedávnem pozitivní na koronavirus.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Abdelhamid, Faes, Gravillon - Locko, Lopy, Flips, Foket - Adeline, Mbuku - Koffi
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Caillard - Delaine, Mbengue, Kana-Biyik, Jemerson, Mikelbrencis - Pajot, Traore, Tchimbembe - Niane, Nguette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.60 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - Montpellier HSC  (neděle 15:00)
Do Alsaska v rámci 21. kola zavítá Montpellier a jeho cílem bude navázat na skvělé výkony z přelomu roku. HSC totiž vyhráli šest soutěžních zápasů v řadě a v tabulce se vyhoupli na skvělé páté místo. Boduje i Racing Štrasburk, který může v případě vítězství Montpellier vystřídat.

Racing se potká s Montpellierem znovu po dvou týdnech. Na nový rok je svedlo dohromady Coupe de France a Montpellier se radoval z výhry 1:0. Dokáže mu to Racing oplatit?

Štrasburk vstoupil do nového roku nejlépe jak mohl a v Metách zvítězil 2:0. Navázal tak na povedený závěr starého roku, ve kterém od listopadu našel jen jednoho přemožitele v Olympique Marseille. Racing má znovu možnost zabojovat o evropské poháry a pokud si udrží formu rozhodně to není nereálné. V tuto chvíli ztrácejí Alsasané na pátou příčku jen dva body.

Právě o ní se střetnou s Montpellierem, jehož forma je ještě lepší. Šest soutěžních výher v řadě, to tu dlouho nebylo. V lize se postupně podařilo porazit Mety, Clermont, Brest a Angers. V lednu se pak HSC prezentovalo v Coupe de France a v něm porazilo svého soupeře Racing Štrasburk.

Oba celky mají výbornou formu, ale lepší vzájemnou bilanci má Montpellier. Se Štrasburkem neprohrál od září 2019.

Štrasburk bude bez svého útočného esa, suspendovaného Ludovica Ajorqueho, což by mohl být problém. Na APN jsou Alexander Djiku a Habib Diallo, zatímco Eiji Kawashima laboruje s koronavirem.

Montpellier vyslal do Afriky Ambroise Oyonga a Maxime Esteve, Thibault Tamas a Pedro Mendes zůstávají na marodce.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Lienard, Sissoko, Nyamsi, Perrin, Guilbert - Bellegarde, Aholou, Thomasson - Gameiro, Waris
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Souquet, Cozza, Sakho, Ristić - Ferri, Chotard, Sambia, Savanier, Mavididi - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.68 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - Olympique Lyon  (neděle 17:05)
Prostor pro další ztrátu už Olympique Lyon nemá a do Troyes si jede pro tři body. Slavnému francouzskému celku se vůbec nedaří a v lize nevyhrál už od konce listopadu. Domácí jsou na tom ještě hůře a bojují o záchranu.

ES Troyes se v tuto chvíli nachází na šestnáctém místě, jen bod od sestupového pásma. Pouhé čtyři výhry v podzimní části z něho dělají jednoho z kandidátů na sestup, nicméně stále zbývá spousta zápasů a situaci je možno zachránit. Troyes sehrálo poslední ligový zápas před Vánocemi a pouze plichtilo s Brestem 1:1.

Nedělní utkání bude především o Lyonu, kterému se v letošní sezoně nedaří. Olympique čeká na ligovou výhru ještě o dva dny déle a zatím se na evropské poháry dívá zpovzdálí. Svěřenci trenéra Petera Bosze byli před sezonou pasováni do role pronásledovatele PSG, ale to se vůbec nenaplnilo.

Lyon bude chtít ve druhé části sezony zahájit stíhací jízdu a rozhodně má co dělat. Na Ligu mistrů ztrácí už jedenáct bodů, které bude velmi těžké stáhnout. Případná sezona bez milionářské soutěže by byla další ranou pro fanoušky, kteří čekají na další ligový titul od roku 2008.

Domácím bude chybět brankařská jednička Jessy Moulin, který uviděl v předchozím zápase červenou kartu. Do branky se tak postaví náhradník Gauthier Gallon. V důsledku afrického šampionátu chybějí Mama Balde, Issa Kabore a Rominigue Kouame. Výčet absencí tím zdaleka nekončí, protože zranění jsou nadále Karim Azamoum, Philippe Sandler a Metinho.

Oslabený bude i Lyon. Tino Kadewere, Islám Slimani a Karl Toko Ekambi jsou na africkém šampionátu, ale k dispozici už je Lucas Paquetá, který se vyléčil z koronaviru, což neplatí o Thiagu Mendesovi. Kvůli zranění chybějí i Jason Denayer a Sinaly Diomande.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Biancone, Giraudon, Rami, Salmier, Conte - Chavalerin, Tardieu - Ripart - Dingome, Chadli
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Lukeba, Boateng, Da Silva - Dubois, Guimaraes, Caqueret, Emerson - Paquetá, Aouar - Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.42 - 4.21 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Lille OSC  (neděle 20:45)
Hned osm bodů dělí Marseille a loňské šampióny Ligue 1 z Lille v průběžném pořadí. Ovšem tohle číslo by nemělo předznamenávat žádného favorita tohoto měření sil, neboť obě družstva jsou obecně v moc dobré pohodě. Domácí nesmějí ztrácet dech v boji o druhou příčku, hosté naopak kvůli postupnému posouvání se tabulkou směrem vpřed k cíleným předním místům.

Olympique v posledních šesti ligových případech čtyřikrát zvítězil, naposledy uzmul všechny tři body na půdě Bordeaux. Samozřejmě že nynější soupeř pro něj představuje těžší kalibr. A má mu bezpochyby co oplácet. V podzimní části sezóny mu právě "Dogy" připravily jednu ze tří porážek v rámci Ligue 1. Ani v minulé sezóně je ve dvou zápasech též nedokázal skolit.

V páteční předehrávce si druhé Nice poradilo doma s Nantes, čili Les Phocéens jednoznačně velí zareagovat obdobným způsobem v tomto klání. A navázat tak na minulý povedený duel z Gironde, kde mimochodem vyhráli vůbec poprvé od roku 1977. "Byli jsme lepším týmem. Ale občas nám chyběla střelecká munice," hodnotil minulý solidní výkon Jorge Sampaoli.

Marseillský stratég zkrátka ví, že jeho družina by přece mohla častěji skórovat. Doposud totiž v nejvyšší francouzské soutěži zaznamenala sedmadvacet branek, takové číslo je mezi výběry pohybujícími se na nejvyšších patrech jedno z nejmenších. Na druhou stranu pracuje v obraně velmi slušně, budiž příkladem, že patnáct inkasovaných gólů je nejlepší statistikou v Ligue 1.

Jestliže OM v Coupe de France nedávno vyhrálo, pak v Lille se s domácím pohárem loučili. Po penaltách padlo v derby s Lens. "Byl jsem velmi zklamaný, že jsme se nekvalifikovali dál," hlesl hostující stratég Jocelyn Gourvennec. "Pořád nechápu, jak jsme nemohli uspět, byli jsme lepší, celkově schopní a vyvážení prakticky ve všech oblastech hry. A bojovali jsme."

Pro LOSC je tohle střetnutí vůbec prvním v novém roce 2022 v rámci ligové fronty, původně premiérové proti Lorientu bylo odloženo kvůli kovidovým problémům. "Raději bychom před týdnem nastoupili, ale nezbývá nám, než se přizpůsobit," uvedl Gourvennec. "Myslím si však, že jsme se proti Marseille optimálně připravili. Musíme být na její půdě především efektivní."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Pol Lirola, Saliba, Čaleta-Car, Luan Peres - Guendouzi, Kamara, De La Fuente - Ünder, Payet, Luis Henrique
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbič - Tiago Djaló, José Fonte, Botman, Reinildo - Renato Sanches, André, Xeka, Bamba - David, Yilmaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.39 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - RC Lens  (sobota 17:00)
Poslední tým tabulky Saint-Étienne přivítá na vlastním stadionu Geoffroye Guicharda RC Lens a nutně potřebuje zabrat. Domácí prohráli pět zápasů v řadě a ve čtyřech z nich dokonce ani neskórovali. Dokáží konečně ukončit gólový půst a zlepšit stávající postavení?

Saint-Étienne se zmítá v krizi. Jeden z nejúspěšnějších týmů Francie zůstává na posledním místě tabulky a jeho ztráta na nesestupové pozice narůstá. Les Verts ztrácejí na sedmnácté místo už pět bodů, ale jedno utkání mají k dobru.

Pro Saint-Étienne půjde o první ligový zápas v tomto roce. Ten poslední sehrálo těsně před Vánocemi doma s Nantes a prohrálo 0:1. V novém roce ale už stihlo odehrát soutěžní utkání a dokonce úspěšně. V Coupe de France porazilo Jura Sud jasně 4:1. V sobotu je ale čeká náročnější zkouška proti RC Lens, který neporazilo přes sedm let!

Hosté vstupovali do nového roku v podobné pozici. Šestizápasovou sérii bez výhry se jim podařilo přerušit 8. ledna proti Stade Rennes v duelu, který pozdním gólem rozhodl Wesley Saïd. RC Lens se tím pádem dostalo zpátky do hry o evropské poháry. V tabulce zaujímají šesté místo, s těsnou ztrátou na pohárové příčky.

RC Lens bude v sobotu velkým favoritem a kladnou bilanci proti Saint-Étienne může ještě navýšit. Domácí zvítězili nad Lensem naposledy 21. září 2014.

Domácímu výběru bude chybět několik hráčů, kteří reprezentují své národy na africkém šampionátu. Jmenovitě se jedná o Wabhi Khazriho, Saidoa Sowa, Harolda Moukoudiho, Yvana Neyoua a Denise Bouangy. Kvůli zranění nebude ani brankář Etienne Green. Své zástupce na APN vyslal i RC Lens a v sobotu se bude muset obejít bez Ignatiuse Ganaga a Massadia Haidary.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Macon, Nade, Kolodziejczak, Silva - Boudebouz, Youssouf, Camara, Thioub - Nordin, Krasso
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Medina, Danso - Clauss, Fofana, Doucoure, Frankowski - Kakuta - Said, Kalimuendo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.31 - 3.83 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Brestois  (sobota 21:00)
Byť PSG v posledních pěti ligových případech čtyřikrát remizovalo a na ambice tohoto klubu představují tato čísla v podstatě netradičně slabá čísla, i nadále se drží na vedoucí příčce, a to s dostatečným odstupem na své protivníky. Každopádně proti Brestu by rozhodně již nechtěl připouštět další výsledkové zaváhání a míní bez větších okolků naplnit roli jasného favorita.

Lionel Messi, který už je po překonání neduhů s kornoavirem fit, se připravuje zatím stále jen individuálně, a nebude tak pro toto utkání k dispozici stejně jako před týdnem proti Lyonu. Na marodce je pak pořád Neymar, jenž by se měl navrátit do hry podle tech nejčerstvějších zpráv zkraje ledna. Zraněný je i Alexandre Letellier a COVID-19 nově trápí též Denise Franchiho.

Na Africkém pohárů národů pak reprezentují Abdou Diallo, Idrissa Gueye a Ašraf Hakimí, kteří si proti Brestu rovněž nezahrají. "Ligue 1 je těžkou soutěží, rok od roku jsou v ní lepší a lepší soupeři. My jsme těmi, které chce každý porazit, a každý tedy pro nám má dostatečnou motivaci," vysvětloval některé výsledkové nezdary pařížský lodivod Mauricio Pochettino.

Neustále je PSG kritizováno za herní projev, který není v mnoha ohledech dominantní, jak by se dalo při pouhém pohledu na kádr očekávat. Pochettino přitom i nadále vybízí všechny, aby jeho mužstvo dostalo prostor po zlepšení. "Je otázkou času, kdy se hráči dobře poznají. Tu spolupráci si nemůžete vynucovat. Pro každého existuje jistá strategie," dodával Pochettino.

I hosté hlásí některé absence, mimo hru jsou Sébastien Cibois, Romain Del Castillo, přičemž Denys Bain a Rafiki Saïd Ahamada se potýkají s kovidem. V sestavě se neobjeví ani Haris Belkebla ani Grégoire Coudert. Svěřenci kouče Michela Der Zakariana si mimochodem na dosavadní průběh sezóny nemohou zásadně stěžovat, v tabulce jsou daleko od pásma sestupu.

Nicméně po minulém klání nemohl být hostující stratég spokojený, jeho družina padla doma s Nice o tři góly. "Co se počítá, je efektivita. Nice bylo v tomto směru na správné cestě, my ne," hodnotil. "Moc míčů jsme na správná místa nedostali. Sebedůvěra nám sice nechybí, ale tu je také potřeba udržet dobrou prací na tréninku. Vždy musíme hledat chyby v sobě," říkal.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Kehrer, Marquinhos, Sergio Ramos, Nuno Mendes - Verratti, Ander Herrera, Paredes - Wijnaldum, Di María, Mbappé
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Chardonnet, Hérelle, Duverne, Pierre-Gabriel - Faivre, Agoumé, Lasne, Honorat - Mounié, Le Douaron
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.25 - 12.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - FC Nantes  (pátek 21:00)
Oběma celkům se v tuhle chvíli slušně daří, rozhodně si na své postavení v tabulce nemůžou zásadněji stěžovat. Zatímco Nice, včetně měření sil v Coupe de France, zvítězilo už čtyřikrát za sebou, Nantes v posledních šesti zápasech vyhrálo dokonce pětkrát. Domácí jsou nicméně přece jen pasováni do role mírného favorita, doposud posbírali o sedm bodů více než jejich sok.

Loni na jihu Francie neprožívali tu nejlepší sezónu ve své historii, letos se Nice nicméně vede dlouhodobě okupovat příčky nejpřednější. Před páteční předehrávkou se v průběžném pořadí nacházelo výše jenom vedoucí PSG. "Spoléhám, že zkušení hráči situaci uklidní, zejména pak ty mladé," nehodlal se za žádnou cenu vznášet v oblacích domácí stratég Christophe Galtier.

Jestli Les Aiglons hodlají zůstat na pozici vicemistra i v následujících týdnech, musejí hlavně vylepšit bilanci na domácí půdě. Venku jsou aktuálně těmi nejlepšími, dokonce ani PSG jim v tomto ohledu nestačí, byť jen vlivem horšího skóre, zato před vlastními fanoušky si určitě nepočínají dle vlastních představ. Z deseti případů zisk tří bodů slavili pouze čtyřikrát.

Nantes aktuálně okupuje devátou příčku, od té čtvrté ho dělí jenom dva body. Výhra z půdy OGC by ho tak mohla ihned katapultovat právě na tuhle metu. "Náš soupeř porazil Rennes, Lens i Brest, i když v posledním zápase hrál prakticky pořád v oslabení," připomínal Antoine Kombouaré, kouč Kanárků, nedávné výsledky Nice. "Má opravdu velmi, velmi kvalitní tým."
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Thuram-Ulien, Rosario, Kluivert - Gouiri, Delort
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Fábio, Appiah, Andrei Girotto, Pallois, Merlin - Moutoussamy, Chirivella, Pereira de Sa - Blas, Kolo Muani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.76 - 4.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20145140:1847
2.OGC Nice20114532:1736
3.Olympique Marseille19106327:1536
4.Stade Rennes2094734:1931
5.Montpellier HSC1994633:2431
6.RC Lens2086634:2830
7.AS Monaco2086629:2330
8.Racing Strasbourg1985636:2429
9.FC Nantes2085725:2329
10.Lille OSC1977526:2628
11.Olympique Lyon1968527:2725
12.Angers SCO1967626:2725
13.Stade Brestois2067726:3125
14.Stade Reims2059622:2224
15.Clermont Foot1946920:3218
16.ES Troyes19451018:2817
17.Girondins Bordeaux2038930:4417
18.FC Lorient1937915:3116
19.FC Metz20371023:4116
20.AS Saint-Étienne19261117:4012
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele