21. kolo
16.01.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sven Botman (© AFP)

Marseille porážku z podzimní části sezóny Lille neoplatila, konala se zasloužená dělba bodů

Marseille nedokázala porazit Lille ani ve čtvrtém vzájemném klání po sobě. Ztratila tak těsný kontakt s druhou příčkou, kterou okupuje Nice, jelikož výběr z jihu Francie v pátek svůj mač proti Nantes zvládl, a rozdíl mezi oběma mužstvy je aktuálně dvoubodový. Dogy rozradostnil svou trefou Sven Botman, Les Phocéens pak po obrátce spasil alespoň remízu Cengiz Ünder.

Jako první se osmělili hosté, to když podnikli rychlý výpad do poměrně otevřeného prostoru, Bambův centr z levé strany doplachtil k Yilmazovi, ten napřáhl pravačkou, a jeho pumelice, ještě tečovaná bránícím Čaletou-Carem, mířila parádně do šibenice, nicméně domácí brankář Pau López vytasil perfektní zákrok. Z následného rohového kopu pak LOSC gólově udeřilo.

Renato Sanches vyslal od rohového praporku pas na bližší tyč, tam se ocitl nikým nehlídaný Botman, který hlavou zacílil za záda Paua Lópeze, jenž se po balónu marně natahoval. Ve 22. minutě mohl náskok Lille navýšit znovu nebezpečný Yilmaz, jehož hlavičku našel Renato Sanches, Pau López se však v bráně opětovně činil vůči tureckému forvardovi a vychytal ho.

Poté se ale Lille situace dost zkomplikovala. André k zemi poslal Guendouziho, možná i díky jakési vlastní frustraci, že chvilku předtím za protesty proti verdiktu sudího Delerueho uviděl žlutou kartu, se dopustil tvrdšího přestupku v souboji o míč, byl tedy podruhé napomínán a po výsledné červené kartě opustil předčasně hrací plochu. Tuto přesilovku nakonec OM využilo.

Nutno ale říci, že Marseille docela dlouhou dobu trvalo, než se ke vstřelené brance dostalo. A až v 75. minutě se povedlo skórovat Ünderovi, jenž přebral na hranici šestnáctky přihrávku od Payeta po kopu z rohu, narovnal si merunu na pravou nohu a usměrnil ji technicky přesně na zadní tyčku. Suma sumárum se finální plichta jevila jako spravedlivé vyústění dění na hřišti.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevyhráli poslední 2 kola doma za 1,66a 1,53. Te vyhrají za 2,33 . I takové věci se dějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Obhájce hraje jako posr.ný.Marseille go.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele