21. kolo
16.01.2022 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sofiane Diop (© AFP)

Monaco přehrálo Clermont a v Ligue 1 potřetí za sebou bodovalo

Na vítězství 4:0 měl velkou zásluhu Wissam Ben Yedder, který vstřelil polovinu gólů svého týmu. Díky tomu zatím sesbíral celkem dvanáct tref, což znamená, že se v tabulce kanonýrů dělí s Jonathanem Davidem z Lille o první příčku. Les Lanciers tak budou mít zřejmě ještě spoustu práce s tím, aby udrželi francouzskou nejvyšší soutěž i pro příští sezonu, třebaže bychom našli větší adepty na sestup.

Už ve 3. minutě to vypadalo, že byl Sofiane Diop ve vápně Clermontu faulován Dossouem. Rozhodčí Jérémy Stinat si šel celou situaci prohlédnout k videu a rozpoznal, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Po čtvrthodině hry se před Djokem ocitnul Gelson Martins. Hostující gólman svůj tým podržel. A stejně si počínal proti pokusu Diopa, který monacký hráč vyprodukoval pro změnu nedlouho před vypršením úvodní půlhodinky.

I nadále se na Stade Louis II hrálo na jednu bránu. Ve 35. minutě se ve výborné pozici ocitnul Jean Lucas, jenže volejem mezi tři tyče nezacílil. Následně dvakrát zakončoval Kevin Volland, ale ujala se až přízemní střela Sofianeho Diopa, jemuž poslal Lucas výborný balon do běhu. Tenhle gól musel ještě posvětit videorozhodčí - 1:0.

Aktivní Jean Lucas, rodák z brazilského Rio de Janeira, byl také po změně stran prvním, kdo se prezentoval nebezpečným pokusem, přestože stál v uctivé vzdálenosti od svatyně hostujícího výběru. Necelých 120 sekund poté poslal Caio Henrique z levé strany přihrávku na hranici malého čtverce a Wissam Ben Yedder byl neomylný - 2:0.

Autor této trefy sehrál důležitou roli i při té třetí. Dokonce dvojnásobně, neboť právě jeho vybíhající Ouparine Djoco nekompromisně fauloval a sám bývalý útočník FC Sevilla proměnil následný pokutový kop přízemní ranou k levé tyči - 3:0. V následujících minutách se dění na hřišti uklidnilo. Přeci jen svěřenci Philippa Clementa si byli dobře vědomi dostatečného náskoku.

Přesto přidali ještě jeden zásah, když na levé straně vápna pracující Caio Henrique vymyslel místo přihrávky poněkud ušmudlanější zakončení, které se ve spolupráci s pravou tyčí proměnilo ve čtvrtý hřebíček - 4:0. Za dvě minuty mohl Ben Yedder zkompletovat hattrick. Ze vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány vyslal Djecovým směrem pořádnou pumelici, kterou gólman hostujícího celku, jehož hráči zaměstnali Alexandera Nübela pouze jedinkrát za celý zápas, musel vyrážet do bezpečí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásná odmocninka .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele