21. kolo
15.01.2022 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

RC Lens slaví vítěznou trefu (© AFP)

Kvalitní výkon, ale zase prohra. ASSE srazila mátá minuta nastavení

Saint-Étienne zůstává na posledním místě tabulky a v tomto kole se mu nepovede snížit manko na další konkurenty bojující o záchranu ve francouzské nejvyšší soutěži. Zápas s RC Lens přitom rozehrálo skvěle, doplatilo ovšem na špatný závěr.

Domácí byli aspirantovi na evropské poháry více než vyrovnaným soupeřem, v úvodu je proti trestnému kopu Clausse podržel pozorný brankář Paul Bernardoni a po půlhodině sami sahali po vedení. Ve 36. minutě Ryad Boudebouz nevázal s rozehráním standardní situace, kolmicí vysunul Camaru a proti jeho šanci tasil vynikající zákrok brankář Jean-Louis Leca.

O tři minuty později se ovšem Leca příliš nevyznamenal, úvodní gól utkání totiž šel ze značné míry na jeho konto. Ve 39. minutě centroval z levé strany Aouchiche, střelu z první vyslal Boudebouz a váhající Leca propustil balón do sítě. Hostující brankář v dané situaci nedokázal vyhodnotit, zda bude lepší míč vyboxovat, nebo schovat v rukavicích a pohroma byla na světě - 1:0.

Hosté byli horším týmem a po návratu z kabin nedokázali dostat soupeře pod nějaký tlak. Bylo to naopak Saint-Étienne, kdo mohl rozhodnout. U všeho byl opět Boudebouz, zleva našel v pokutovém území nehlídaného Douatha a ten ze sedmi metrů nepochopitelně netrefil zařízení.

Trest za zahozenou tutovku přišel prakticky okamžitě a RC Lens stačilo málo. V 77. minutě hosté vybojovali rohový kop, na Claussův centr si na přední tyči naskočil Florian Sotoca a hlavou srovnal - 1:1.

Až vyrovnávací branka znamenala změnu zaběhnutého trendu, RC Lens převzal iniciativu a několikrát sahal po vítězné trefě. V 88. minutě minul Fofana, krátce na to to tento hráč zkoušel znovu a domácí zachránil Abdoulaye Bakayoko.

Rozuzlení nakonec přinesla pátá minuta nastavení. Boudebouz ve své příležitosti nepochodil, vychytal ho Leca a RC Lens rychle podnikl poslední útok. Na levé straně vápna se uvolnil Seko Fofana, připravil si střeleckou pozici a parádní ranou na zadní tyč rozhodl - 1:2.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele