21. kolo
16.01.2022 17:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Lyon díky proměněné penaltě udolal Troyes

V posledních týdnech sbírali Les Gones především remízy, a tak po zisku prvních tří bodů od konce listopadu panuje v týmu Petera Bosze spokojenost. Přestože dosavadní výkony stačí pouze na polovinu tabulky. Co by za to ale dal Estac, který nadále zůstává silně namočený ve hře o udržení.

Od samotného začátku zápasu měli hosté převahu. První střelecký pokus si připsali na konto po úvodní desetiminutovce, kdy střílel mimo Léo Dubois. Nedlouho poté si stejným způsobem počínal domácí útočník Gerson Rodriguez. Nicméně i kdyby prostor mezi třemi tyčemi trefil, s velkou pravděpodobností by Anthony Lopes dokázal zasáhnout.

Ve 30. minutě přiletěl před bránu Troyes z levé strany pokutového území polovysoký centr, který po odrazu dopadnul na ruku Erika Palmera-Browna. Rozhodčí Jérôme Brisard se dlouho nerozmýšlel a ukázal na penaltový puntík. Moussa Dembélé má sice předky v Mali, jenže tuhle africkou zemi nereprezentuje, a tak mohl místo účasti na Africkém poháru národů na Stade de l’Aube střelou pod břevno bezpečně proměnit - 0:1.

Do konce úvodního dějství byly k vidění ještě dvě zajímavé situace. Při té první se vyznamenal Gauthier Gallon, když proti němu neuspěl Lucas Paquetá, jenž svou dorážku poslal nad. V poslední minutě řádné hrací doby se znovu připomněl Léo Dubois a za brankářem Estacu zvonila branková konstrukce.

Druhý poločas probíhal víceméně v poklidu. Tým Laurenta Batllese byl směrem dopředu bezradný. Ostatně za celých devadesát minut musel gólman Lopes likvidovat jedinou střelu. Ty další mířily vedle, přičemž ani hráči Lyonu evidentně neměli v tento nedělní podvečer optimálně seřízená mířidla, avšak i jednogólové vítězství se přece počítá za tři body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

OL 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele