21. kolo
14.01.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kasper Dolberg (© AFP)

V rámci 21. kola Ligue 1 bylo Nice o jednu branku lepší než Nantes

Les Aiglons tak slaví čtvrtou výhru v řadě, která je jistojistě udrží na vynikajícím druhém místě tabulky. Naopak v případě Les Canaris skončila po šesti duelech (v součtu všech soutěží) série neporazitelnosti, kvůli které mají na kontě stále 29 bodů, což ovšem za současné konstelace znamená, že i čtvrtá příčka jest pořád na dohled.

Jako první chtěl vyzkoušet pozornost soupeřova gólmana Pablo Rosario, ale tenhle pokus si za rámeček určitě nedá. Na druhé straně se ujal exekuce přímého kopu Sébastien Corchie, leč ani on soupeřova gólmana nevylekal. Poté se poprvé osmělil Kasper Dolberg, jenže na svůj zásah si musel ještě přes deset minut počkat.

V 17. minutě si našel balon Randal Kolo Muani. Walter Benítez mu pokazil radost včasným vyběhnutím. Za 180 sekund zahrál jeden z hostujících obránců po Danteho hlavičce ve vlastní šestnáctce rukou a sudí Buquet ukázal na penaltový puntík. Kasper Dolberg zvolil ránu do středu brány, takže mohl oslavit svůj třetí gól z posledních čtyř zápasů - 1:0.

Nantes postrádalo v útočné fázi kreativitu, takže musel vypomoct přímý kop zahrávaný poté, co Dante fauloval ve vzdálenosti necelých pětadvaceti metrů od brány Ludovica Blase. Andrei Girotto cílil po zemi vedle ve zdi stojícího Dolberga, a jelikož Benítez míč v rukavicích nezkrotil, bylo na stadionu Allianz Riviera vyrovnáno - 1:1.

Rozhodující moment se odehrál v 56. minutě. Képhren Thuram si narazil s Aminem Gouirim, aby z nějakých sedmi metrů skóroval po zemi k pravé tyči - 2:1. Po hodině hry mohl přidat pojistku Andy Delort, avšak ztroskotal na výborném Lafontovi. V 69. minutě o sobě dal vědět snaživý Blas a moc nechybělo k tomu, aby měly oba týmy na kontě po dvou vstřelených branakách.

Za deset minut se z města Colombes pocházející záložník hodlal prezentovat nůžkami, nicméně minul a Andrei Girotto na svůj zásah vzpomenout nenechal. Při absenci Mosese Simona a Kalify Coulibalyho chtěl držet africký prapor v kanárkovém dresu z Konga pocházející dvacetiletý mladík Yannis M’Bemba.

Nejprve mířil do středu brány a v nastaveném čase, kdy se do pokutového území Nice při rohovém kopu vydal i Alban Lafont, svou hlavičkou poslal míč půl metru nad břevno. Skvadra Christopha Galtiera se za týden střetne se sestupem výrazně ohroženými Metami, zatímco Stade de la Beaujoire uvidí duel domácích s Lorientem, který má rovněž záchranářské starosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělali za 2,05 Lens. Měli by tedy vyhrát i za nějakých ušmoulených 1,87 s Nantes, pokud to není nějak ošéfováno z vyžších míst jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele