Ligue 1 - souhrn 19. kola

22.12.2018, 22:58, aktualizováno 23.12.2018, 18:56
Komentáře a souhrny
PSG po dvou remízách vyhrálo a doma porazilo Nantes. Lyon veze nakonec jen bod z Montpellieru, podobně jako Marseille z Angers. Lille doma nestačilo na Toulouse, AS Monaco v souboji dvou nejhorších týmů sezony podlehlo Guingampu...

Girondins Bordeaux - Amiens SC 1:1

23.12.2018 17:00

Góly: 22. Samuel Kalu - 87. Eddy Gnahoré

S bodem budou jistě spokojenější hosté, kterým se podařilo vyrovnat až tři minuty před koncem řádné hrací doby. Zimu tedy přečkají těsně nad sestupovým pásmem. Naopak ve městě nad řekou Garonnou jistě doufali, že po sedmnácti kolech budou okupovat lepší než dvanáctou příčku, byť ztráta na poháry činí jen osm bodů.

Stadion Matmut Atlantique se těšil, že domácí prodlouží sérii bez porážky, která trvá od října. V týdnu byl navíc dokončen deal, který zajišťuje, že novým vlastníkem klubu, ve kterém stále působí Jaroslav Plašil, se stává General American Capital Partners. Svěřenci Ricarda Gomese nepřekvapivě začali aktivněji.

A mohli za to být odměněni ve 13. minutě. Jimmy Briand si narazil s Francoisem Kamanem a Régis Gurtner měl co dělat, aby zabránil balonu v cestě do sítě. Za necelých deset minut už to vyšlo. Sergi Pacienca nacentroval do vápna, kde Samuel Kalu hlavou uklidil za záda brankáře Amiens - 1:0. Pro rodáka z nigerijské Aby šlo o druhý zásah v sezoně.

Během úvodního dějství pak ještě došlo na zranění Pabla, na šanci Khaleda Adénona, kterou mu připravil Juan Otero, a také na ránu Cheicka Timitého, kterou zastavil Benoit Costil hrudníkem. Girondins Bordeaux tedy šlo do druhého poločasu s těsným náskokem, který pochopitelně chtělo ještě zvýšit.

Místo to ale po hodině hry museli hráči sledovat, kterak vitální mladíček Timité sbírá přihrávku od Bakayeho Dibassyho, jenže v rozhodující moment míjí branku, protože netrefil čistě. Pak střídající Yann Karamoh, jenž ve Francii hostuje z Interu Milán, pobídnul Kalua, ovšem ten v tomto případě ztroskotal na Gurtnerovi.

Ve dvaaosmdesáté minutě se pořádně zapotil Benoit Costil, když uklízel Bodmerův pokus z brankové čáry. A potom Eddy Ghahoré přiběhl k balonu, který obrana domácího celku podcenila, jednoduše si obhodil posledního defenzivního borce a nekompromisní ranou rozvlnil síť - 1:1. Pětadvacetiletý fotbalista přišel v létě z Palerma jako záložník, nicméně díky své rychlosti, pohyblivosti a čtení hry jej Christophe Pélissier posunul do útoku.

Pro Les Licornes to znamená, že je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem týmu, který bude i letos bojovat o udržení. Bordeaux oproti tomu podává vcelku dobré výkony, kterým však mnohdy chybí nějaká nadstavba. Proto až to dvanácté místo, avšak desetizápasová série bez porážky ve všech soutěžích se určitě počítá.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Marseille 1:1

22.12.2018 21:00

Góly: 36. Stéphane Bahoken - 84. Bouna Sarr

OM herně znovu nepřesvědčil. Opět se ukázalo, že jakmile musí dohánět náskok soupeře, vkrádá se postupně na kopačky hráčů nervozita. Tady naštěstí dokázal Bouna Sarr vyrovnat, což kouče SCO Stéphana Moulina hrubě nepotěšilo.

Marseille v poslední době marně hledala formu, což vyústilo v sedm porážek z deseti zápasů. A do toho přišla v týdnu prohra se Strasbourgem v rámci Coupe de la Ligue. Florian Thauvin se sice vrátil do sestavy, ale zařazení Kostase Mitrogloua se Rudimu Garciovi příliš nevydařilo. Směrem dopředu to od jeho svěřenců nebylo ono a defenziva působila nejistě.

Angers bylo sice bez tří hráčů obvyklé základní sestavy, ale snažilo se hrát. První střelu si ve 12. minutě připsal na konto Jeff Reine-Adélaïde. Steve Mandanda si situaci pohlídal. Pierrick Capelle potom pálil z nějakých osmnácti metrů a celek z přístavního města zachránila tyč. V první půli se to nejpodstatnější odehrálo až v šestatřicáté minutě.

Při centru Abdoulayeho Bamby z pravé strany obrana nepochopitelně zaspala, čímž umožnila Stéphanu Bahokenovi vcelku nerušené zakončení hlavou na přední tyč - 1:0. Kouč hostujícího celku poslal do ofenzivy čerstvé síly, avšak byl to Steve Mandanda, kdo si nadále nemohl stěžovat na nedostatek práce.

Jeho zákroky proti Angelovi Fulginimu a Reine-Adélaïdemu se ukázaly býti velice důležité. Florian Thauvin pak deset minut před koncem připravil výbornou pozici pro Lucase Ocampose, jehož volej si s přesností nepotykal. Teprve druhá přihrávka letošního mistra světa přinesla týmu ovoce. Před bránou totiž našla Bounu Sarra, který hrudníkem dopravil míč na místo určení - 1:1. Více pozoruhodného se na Stade Raymond Kopa neodehrálo.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 1:2

22.12.2018 21:00

Góly: 17. Rafael Leão - 49. Max Gradel (pen.), 64. Max Gradel (pen.)

Stadion Pierra - Mauroye v Lille poprvé v letošní sezoně padl. Domácí LOSC překvapivě nestačil na Toulouse, který si po výhře 2:1 odváží všechny body. Přitom první poločas nenasvědčoval tomu, že by TFC mohlo zvítězit, Lille totiž vedlo, ale po změně stran dva zásahy Gradela zcela situaci změnily.

Na domácí půdě tak zůstávají neporažení již jen vedoucí Pařížané a Saint-Étienne. Lille o tuto výsadu přišlo v zápase, kde nebylo horším týmem.

Hosté ale začali dobře a především byl vidět pozdější hrdina utkání Gradel, který se několikrát dostal do náznaku šance. V 17.minutě to ale byli domácí, kdo se ujal vedení. Maia vysunul přihrávkou Rafaela Leaa a ten už dokázal překonat brankáře Reyneta. O pět minut později pak pelášil sám na hostujícího brankáře Ikoné a kdyby dal, dost možná by Lille v tomto utkání nakonec neprohrálo. Reynet předvedl vynikající zákrok a držel naděje Fialek.

Zatímco vstup do prvního poločasu domácím vyšel, ve druhém dějství to bylo přesně naopak. Už ve 48.minutě sudí odpískal pokutový kop za nedovolený zákrok a Max-Alain Gradel srovnal na 1:1 - brankáře Maignana poslal na úplně opačnou stranu. A co se nestalo dále, v 62.minutě mělo Toulouse k dispozici pokutový kop číslo dvě. Sudí Millot se pečlivě radil s videem a nakonec si na svém, jinak přísném, verdiktu stál. Max-Alain Gradel ani tentokrát nepohrdl a druhým přesným zásahem zařídil obrat.

Opařené Lille se pak vůbec nemohlo dostat zpět do tempa, navíc Toulouse chytře hru kouskovalo. Zdržování ze strany Fialek se pak promítlo v nastaveném čase, kdy Millot přidal ještě osm minut! Ale i během nich byl útok Dog zcela bezzubý. Toulouse výsledek úspěšně doklepalo do konce a ze stadionu Pierra-Mauroye si odváží plný počet bodů.

Více informací k zápasu

AS Monaco - EA Guingamp 0:2

22.12.2018 21:00

Góly: 68. Marcus Thuram, 75. Nolan Roux

Obhájce druhého místa zažívá extrémně nepovedený podzim, během kterého tým drtila zranění, což odnesl Leonardo Jardim. Věhlasný Thierry Henry zatím nápravu zařídit nedokázal.

Přitom na Stade Louis II stále působí mimořádně kvalitní hráči. Jenže jak vidno, ani persony typu Falcaa samy nic nezvládnou. V Coupe de la Ligue se sice podařilo v osmifinále zdolat nejtěsnějším možným rozdílem Lorient, nicméně v Ligue 1 je to bída s nouzí. Také Guingamp díky penaltám postoupil, a přestože stále okupuje samotný chvost tabulky, neměl důvod si na Monaco nevěřit.

První šanci si proto připsal v devětadvacáté minutě Marcus Thuram. Jeho hlavička ovšem nepatřila mezi nejpřesnější. Radamel Falcao se většinou i bez vydatné podpory spoluhráčů dokáže během utkání propracovat minimálně k jedné velké příležitosti. Proti Guingampu přišla v 68. minutě. Marc-Auréle Caillard se zvučného jména svého protihráče nezalekl.

A prakticky hned z protiútoku vymyslel Ludovic Blas přihrávku, která měla oči. V tom smyslu, že díky ní mohl Marcus Thuram pelášit sám na bránu. Jednoduchou a dopředu čitelnou kličkou vyšachoval Diega Benaglia a zasunul do prázdné - 0:1. Syn slavného otce se tak prosadil proti klubu, za který nastupuje jeho mladší bratr Khephren.

V 62. minutě přišel na hřiště Nolan Roux, aby o necelý patnáct minut později přidal pojistku. Před tradičně chabou diváckou kulisou šli s Blasem do protiútoku proti stejnému počtu obránců. Vyměnili si balon a ač stál střelec branky už docela z úhlu, stejně se mu podařilo Benaglia přelstít, třebaže si tentokrát na letící předmět sáhl - 0:2.

Hráči Monaka věděli, že ve zbývajících minutách to budou mít při současné formě hodně složité. A jelikož se prakticky k ničemu nedostali, potvrdilo se, že byť vyrovnání se bude rovnat Mission: Impossible. Třináct bodů z jedenácti zápasů je číslo, které před sezonou snad nikdo nečekal a rozhodně to bude chtít přivést zvučné posily, aby se celý ambiciózní projekt Dimitryho Rybolovleva nerozpadl. Guingamp díky druhé podzimní výhře může stále věřit, že nic není ztraceno.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:1

22.12.2018 21:00

Góly: 81. Ruben Aguilar - 67. Nabil Fekir

Oba celky tak nadále v tabulce sousedí. S tím, že první jmenovaný má dva duel k dobru a ten druhý jeden. Oba se tedy můžou posunout před Lille, které přezimuje na druhé příčce.

Les Gones mají dobrou formu, avšak první velkou šanci si na Stade de la Mosson vytvořili domácí. Andy Delort dokonce rozvlnil síť za Lopesovými zády, ale rozhodčí Letexier jeho trefu po poradě s asistentem u videa neuznal. Lyonskou jedničku během uvodního dějství ještě pořádně zaměstnali Gaëtan Laborde a Florent Mollet.

Génésiův tým se pořádně probral až po změně stran. Konkrétně v sedmašedesáté minutě, kdy na hranice vápna převzal Nabil Fekir přihrávku od Kennyho Teteho, aby vymetl šibenici u vzdálenější (levé) tyče - 0:1. Pro dalšího mistra světa v kádru OM šlo o čtvrtou trefu v sezoně. Teď tedy byla řada na la Paillade.

A Der Zakarianův výběr se dočkal deset minut před vypršením řádné hrací doby. Obrana Lyonu nezachytila balon, který se odrazil Rubenu Aguilarovi. Francouzský obránce se nikterak nerozpakoval a propálil před sebou stojící shluk těl - 1:1. Ve zbytku zápasu to vypadalo, že jsou oba celky s dělbou bodů spokojené.

Střelec vyrovnávací branky čekal na první zásah sedmačtyřicet klání v Ligue 1. Na hřišti je přeci jen obvykle od toho, aby jeho tým neinkasoval, což se MHSC zase daří. Pouze třináct obdržených branek v sedmnácti duelech představuje po vedoucím PSG druhou nejlepší statistiku. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli zůstane obrana pevná i na jaře.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes 1:0

22.12.2018 21:00

Góly: 68. Kylian Mbappé

V předchozích třech letech dostávali Les Canaris od celku z hlavního města Francie vcelku pravidelně nezáviděníhodné příděly. Teď se podruhé za sebou podařilo uhrát přijatelnou porážku 0:1.

Vahid Halilhodžić si byl vědom toho, že bodový zisk z tohoto klání by byl spíše nečekaným bonusem. Spíše mrzela středeční porážka s Rennes v osmifinále Coupe de la Ligue. PSG v pohárové soutěži sice postoupilo, avšak proti US Orléans rozhodně nebylo nijak suverénní. Vyprodaný Park Princů hnal v utkání s Nantes své hrdiny kupředu od úvodní minuty.

Právě tehdy zaútočil Ángel Di María. Jeho volej se mezi tři tyče nevešel. Argentinský hráč byl nadále aktivní a Ciprian Tatarusanu musel být při jeho výpadech nesmírně pozorný. Kouč Nantes působil kdysi v pařížském klubu a určitě nechtěl odjíždět zpět do Bretaně s nějakou nepěknou vánoční nadílkou.

Hosté se spíše soustředili na defenzivu, takže se ani dvanáctigólový Emiliano Sala nepropracoval k nějaké vyložené příležitosti. Výjimku málem tvořila pětatřicátá minuta, kdy se k němu dostal balon po dobré práci Lucase Limy. S kolegou Enockem Kwatengem ve velkém čtverci však celou slibnou akci poněkud zadrbali.

Gianluigi Buffon tedy musel mezi třemi tyčemi zasahovat až v 50. minutě. A nutno dodat, že pumelice Kary Mbodjiho byla hodně výživná. Při absenci kolegy Neymara museli čerstvě dvacetiletou raketu zásobovat jiní. V 68. minutě to byl Di María, který zahrával rohový kop. Thiago Silva prodloužil za sebe a Mbappé doklouzal pro třináctý zásah v sezoně, čímž se před Salou a Pépém osamostatnil na čele tabulky střelců - 1:0.

Ve dvaasedmdesáté minutě vyrazil rumunský brankář další Di Maríovu ránu. Argentinský reprezentant se dostal k dorážce a napálil břevno. Chvíli poté se souboj obou borců opakoval. A znovu z něj vyšel vítězně muž v rukavicích. V samotném závěru mohl přidat druhou trefu Thilo Kehrer. Nakonec však i ten jeden gól stačil PSG k tomu, aby přezimovalo na čele s třináctibodovým náskokem a dvěma zápasy k dobru.

Více informací k zápasu

Stade Reims - SM Caen 2:2

22.12.2018 21:00

Góly: 7. Hyun-jun Suk, 53. Björn Engels - 28. Casimir Ninga, 45. Enzo Crivelli

Svěřenci Davida Guiona podávají po postupu velmi dobré výkony a rozhodně nemají důvod nevěřit, že by mohli na konce sezony okupovat pohárovou příčku, byť konkurence je samozřejmě silná. Caen, jeden ze čtyř týmů, který odehrál na podzim všechny zápasy, bude mít naopak na jaře co zlepšovat.

Remeš začala absolutně bez nějakého respektu a už v 6 minutě skóroval Moussa Doumbia. Bohužel v ofsajdu stojící Suk Hyun-Jun se aktivně zapojil do akce. Gól tedy nemohl platit, ale už za minutu bylo všechno zapomenuto, protože na Korejce extrémně vysoký útočník chladnokrevně propálil Briceho Sambu - 1:0.

Nutno podotknout, že gólu předcházel ukázkový pressing od trojice hráčů, kteří obrali o hrací předmět Jessyho Demingueta. Mathieu Cafaro ukázal proti Strasbourgu, že střílet dovede ukázkově. Tentokrát ho ovšem znovu vychytal gólman Caen. Následně z ojedinělého centru Yoela Armougouma přistál míč na hlavě Younise Abdelhamida, který prodloužil na Casimira Ningu, jenž stejnou částí těla překonal Edouarda Mendyho - 1:1.

Čtyřiadvacetiletý brankář ve službách klubu z Normandie musel likvidovat další Doumbiův pokus, aby mohl jít jeho tým do překvapivého vedení. V samotném závěru poločasu Ninga přihrával před bránu. Saif-Edinne Khaoui přepustil lépe postavenému Enzovi Crivellimu, proti jehož zakončení neměl strážce remešské svatyně nárok - 1:2.

Skvadra Fabiena Mercadala měla dvě dobré šance vyrovnat ještě do poločasového hvizdu, ale skvělý Samba vychytal jak Cafara, tak Rémiho Oudina. V 53. minutě rozehrával z pravé strany standardní situaci Xavier Chavalerin a Belgičan Björn Engels ukázkovou hlavičkou překonal jinak precizního Sambu, jehož směrem letělo za devadesát minut celkem dvanáct střel.

Také Sheyi Ojo hodlal přispěchat svou trochou do mlýna, jenže muž v rukavicích nepustil ani jednu z jeho střel. V závěru utkání ho ještě dvakrát zaměstnal Abdelhamid, přičemž zvláště za vyražení jeho hlavičky z první minuty nastavení zaslouží nástupce Rémyho Vercoutreho velikou pochvalu. S remízou tedy budou v Caen patrně spokojeni.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Nîmes Olympique 4:0

22.12.2018 21:00

Góly: 6. Benjamin André, 14. Benjamin Bourigeaud, 47. Jordan, 67. Jordan

Pěkný vánoční dáreček přichystali svým fanouškům fotbalisté Stade Rennes, kteří doma deklasovali nováčka Nimes Olympique 4:0. Les Rouges et Noirs si branky rozdělili rovnoměrně do obou poločasů a české brankáře Tomáše Koubka může těšit čisté konto. Pravda, proti Nimes toho zas tolik ukázat nemusel.

Rennes totiž utkání zcela ovládlo a od počátku ho proměnilo v jednoznačnou záležitost. Diváci čekali na úvodní branku pouhých šest minut, než Bourigeaud poslal do šestnáctky milimetrově přesný centr a Benjamin André balón ve skluzu a rovnou z první dopravil do sítě! Nimes mohlo vzápětí vyrovnat, krásnou střelu, leč nepřesnou vyslal Bouanga. Poté přišla 14.minuta a druhý gól domácích. Benjamin Bourigeaud si před pokutovým územím vyměnil balón se Siebatcheuem a přesně mířenou ranou po druhé překonal brankáře Bernardoniho.

Hosté se sice snažili o vstřelení kontaktní branky, jenomže obrana Rennes fungovala bez chybně. Malé zaváhání z její strany přišlo těsně před koncem prvního poločasu, kdy se do šance prokličkoval Jordan Ferri, jenže z dobré pozice těsně minul Koubkovu branku. Český brankář tak v první pětačtyřicetiminutovce výrazněji zasahovat nemusel.

Nimes chtělo po přestávce vstřelit co nejrychlejší kontaktní gól, jenže se přihodil přesný opak. Rennes předvedlo krásnou akci s finální přihrávkou Sarra na Theosona Siebatcheua, který uklidil balón do sítě a zvýšil už na 3:0. Zápas byl třetí brankou v podstatě rozhodnut. Hostům nebylo přáno, neuchytila se ani střela Bouangy a také Rennes hodně zahazovalo. Bourigeaud s Ben Arfou si chvílemi dělali na hřišti co chtěli. Zkázu nováčka nakonec dokonal bezprostřední dorážkou opět Siebatcheu, když Bernardoni Greniérův pokus pouze vyrazil před sebe. Rennes deklasovalo Nimes Olympique 4:0.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 3:0

22.12.2018 21:00

Góly: 41. Kévin Monnet-Paquet, 64. Wahbi Khazri, 82. Robert Berić

Les Verts nechtěli ztratit kontakt s čelem tabulky a trápící se celek Oliviera Dall’Oglia se tvářil býti přijatelným soupeřem. DFCO v této sezoně prohospodařil i zápasy, ve kterých to vypadalo, že už ho o body nemůže nic připravit.

O první vzruch se postaral Rémy Cabella. Jeho slibně vyhlížející pokus nakonec ani k Bobbymu Allainovi nedoputoval, jelikož do něj obětavě vkročil Cédric Yambéré. Na druhé straně se stal Loïc Perrin zdí proti ráně Benjamina Jeannota. Od té doby převzal Gassetův tým na Stade Geoffroy-Guichard iniciativu.

Loïs Diony pálil ještě do boční sítě. Wahbi Khazri se musel přestat radovat, když viděl, že má pomezní rozhodčí nad hlavou zdvihnutý praporek. Teprve až Kévin Monnet-Paquet zařídil čtyři minuty před koncem úvodního dějství svému týmu vedení, jelikož stál ve správný čas na správném místě. Doslova, protože také v jeho případě muselo o regulérnosti gólu rozhodnout video - 1:0.

Rémy Cabella mohl skórovat hned po změně stran, ale na rozdíl od kolegy Khazriho ve čtyřiašedesáté minutě mu nebylo přáno. Tuniský reprezentant a účastník letošního mistrovství světa napálil za Alleinova záda balon, který mu ochotně přenechal Monnet-Paquet - 2:0. Pierre-Yves Polomat si na brankáři Dijonu sice vylámal zuby, nicméně třetí gól stejně nakonec v závěrečné desetiminutovce padl.

Tak, že Robert Berić, který během druhého poločasu vystřídal Dionyho, uklidil hlavou-koníčkem do brány přímý kop Oleho Selnaese - 3:0. ASSE se prezentuje opravdu atraktivním fotbalem, který navíc přináší potřebné výsledky. Pravda, ne vždycky se zadaří, ale s klubem z regionu Rhône-Alpes se rozhodně počítá jako s velkým kandidátem na pohárové umístění. Zato Dijon bude mít na jaře co dělat, aby udržel prvoligovou příslušnost.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - OGC Nice 2:0

22.12.2018 21:00

Góly: 26. Adrien Thomasson, 41. Lamine Koné

Racing Strasbourg si připsal další důležité vítězství, když doma porazil Nice. O jeho góly se postarali Thomasson a Koné, navíc domácí brankář Matz Sels zneškodnil Cyprienovu penaltu.

Do vedení se poměrně rychle mohli dostat hosté, protože domácí kapitán Mitrovič fauloval před vápnem už ve čtvrté minutě Ganaga. Cyprien sice z volného přímého kopu vyslal velmi dobrou ránu, ale na brankáře Selse si nepřišel. O chvíli později se k balonu u vápna dostal Youcef Attal, který si nachystal míč na střelu a nemířil vůbec špatně. Také v tomto případě se ale brankář Sels bezvadně vytáhl.

Ve 26. minutě naopak lépe hrající Nice inkasovalo. Lala dobře vyjel od pravé lajny a výborně našel rychlonohého Adriena Thomassona, který si před brankářem Benítezem poradil výtečně a jeho oblouček zapadl krásně do sítě!

Aktivnější sice byli hosté z Nice, ale efektivita byla na straně domácích. Pět minut před koncem první půle se navíc Strasbourg dočkal další branky! Opět u toho byl zkušený obránce Kenny Lala, který vymyslel od rohu krásný pas do vápna. Tam si na míč naskočil Lamine Koné, který se nemýlil a prostřelil i brankáře Beníteze - 2:0.

Po změně stran to mohlo být rázem o tři branky, protože Strasbourg zlepšil svůj výkon. Jeho aktivita byla jednoznačně znát a už ve 47. minutě se aktivní bek Lala prohnal po straně. Opět vytvořil centrem skvělou šanci pro spoluhráče, kterým byl Lebo Mothiba. Jenže ten po dobrém zpracování zamířil střelu jen na Beníteze!

V 56. minutě se pokusil Attal vykřesat pro Nice naději. Prošel totiž až do vápna, kde se pomocí techniky dokázal postarat i o obránce Caciho. Ten jej musel faulovat a sudí Delajod neměl na výběr. Pískal pokutový kop, ke kterému se postavil Cyprien. Svou ránu ale poslal jen do Selse, který bravurně zasáhl! Následná dorážka skončila vysoko nad bránou. A když se Sels brilantním zákrokem postaral v samém závěru i o ránu Attaly, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain17152050:1047
2.Lille OSC19104529:1934
3.Olympique Lyon1895430:2132
4.Montpellier HSC1786325:1330
5.AS Saint-Étienne1886428:2230
6.Olympique Marseille1783630:2627
7.Racing Strasbourg1968530:2326
8.Stade Rennes1875627:2526
9.Stade Reims1968515:1826
10.OGC Nice1875613:1726
11.Nîmes Olympique1865726:2823
12.Girondins Bordeaux1757520:2022
13.Toulouse FC1856717:2721
14.FC Nantes1755724:2520
15.Angers SCO1747620:2219
16.SM Caen1939719:2518
17.Amiens SC18521117:3117
18.Dijon FCO18441016:3116
19.AS Monaco18341116:2913
20.EA Guingamp18251114:3411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pride

To už nemůže Henry ustát ne?

Reagovat
Langi

V kontextu tohohle musi Caen a Amiens hrozne srat, ze s tim Monacem doma blbe prohrali kdyz si vezmu, ze mohli mit po podzimu 7 bodu a nikdo by nemohl rict ani popel...budou mit tak ci tak co delat, kdyz se bude asi zase tradicne sestupovat i s 35 body

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně že EAG živí naději ještě na udržení. Ale musí zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

12:50 Z cizinců byl v Ligue 1 nejlepší Thiago Silva

Jedno individuální ocenění získal Thiago Silva, obránce PSG byl zvolen nejlepším zahraničním fotbalistou ve francouzské nejvyšší soutěži za rok 2018. Brazilský obránce na trůnu nahradil svého spoluhráče a uruguayského útočníka Edinsona Cavaniho. (abola.pt)

Vsak pol roka premarodil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele