19. kolo
23.12.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Duel mezi Bordeaux a Amiens vítěze nepoznal

S bodem budou jistě spokojenější hosté, kterým se podařilo vyrovnat až tři minuty před koncem řádné hrací doby. Zimu tedy přečkají těsně nad sestupovým pásmem. Naopak ve městě nad řekou Garonnou jistě doufali, že po sedmnácti kolech budou okupovat lepší než dvanáctou příčku, byť ztráta na poháry činí jen osm bodů.

Stadion Matmut Atlantique se těšil, že domácí prodlouží sérii bez porážky, která trvá od října. V týdnu byl navíc dokončen deal, který zajišťuje, že novým vlastníkem klubu, ve kterém stále působí Jaroslav Plašil, se stává General American Capital Partners. Svěřenci Ricarda Gomese nepřekvapivě začali aktivněji.

A mohli za to být odměněni ve 13. minutě. Jimmy Briand si narazil s Francoisem Kamanem a Régis Gurtner měl co dělat, aby zabránil balonu v cestě do sítě. Za necelých deset minut už to vyšlo. Sergi Pacienca nacentroval do vápna, kde Samuel Kalu hlavou uklidil za záda brankáře Amiens - 1:0. Pro rodáka z nigerijské Aby šlo o druhý zásah v sezoně.

Během úvodního dějství pak ještě došlo na zranění Pabla, na šanci Khaleda Adénona, kterou mu připravil Juan Otero, a také na ránu Cheicka Timitého, kterou zastavil Benoit Costil hrudníkem. Girondins Bordeaux tedy šlo do druhého poločasu s těsným náskokem, který pochopitelně chtělo ještě zvýšit.

Místo to ale po hodině hry museli hráči sledovat, kterak vitální mladíček Timité sbírá přihrávku od Bakayeho Dibassyho, jenže v rozhodující moment míjí branku, protože netrefil čistě. Pak střídající Yann Karamoh, jenž ve Francii hostuje z Interu Milán, pobídnul Kalua, ovšem ten v tomto případě ztroskotal na Gurtnerovi.

Ve dvaaosmdesáté minutě se pořádně zapotil Benoit Costil, když uklízel Bodmerův pokus z brankové čáry. A potom Eddy Ghahoré přiběhl k balonu, který obrana domácího celku podcenila, jednoduše si obhodil posledního defenzivního borce a nekompromisní ranou rozvlnil síť - 1:1. Pětadvacetiletý fotbalista přišel v létě z Palerma jako záložník, nicméně díky své rychlosti, pohyblivosti a čtení hry jej Christophe Pélissier posunul do útoku.

Pro Les Licornes to znamená, že je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem týmu, který bude i letos bojovat o udržení. Bordeaux oproti tomu podává vcelku dobré výkony, kterým však mnohdy chybí nějaká nadstavba. Proto až to dvanácté místo, avšak desetizápasová série bez porážky ve všech soutěžích se určitě počítá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele