19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Caen může za remízu s Remeší děkovat především gólmanovi Sambovi

Svěřenci Davida Guiona podávají po postupu velmi dobré výkony a rozhodně nemají důvod nevěřit, že by mohli na konce sezony okupovat pohárovou příčku, byť konkurence je samozřejmě silná. Caen, jeden ze čtyř týmů, který odehrál na podzim všechny zápasy, bude mít naopak na jaře co zlepšovat.

Remeš začala absolutně bez nějakého respektu a už v 6 minutě skóroval Moussa Doumbia. Bohužel v ofsajdu stojící Suk Hyun-Jun se aktivně zapojil do akce. Gól tedy nemohl platit, ale už za minutu bylo všechno zapomenuto, protože na Korejce extrémně vysoký útočník chladnokrevně propálil Briceho Sambu - 1:0.

Nutno podotknout, že gólu předcházel ukázkový pressing od trojice hráčů, kteří obrali o hrací předmět Jessyho Demingueta. Mathieu Cafaro ukázal proti Strasbourgu, že střílet dovede ukázkově. Tentokrát ho ovšem znovu vychytal gólman Caen. Následně z ojedinělého centru Yoela Armougouma přistál míč na hlavě Younise Abdelhamida, který prodloužil na Casimira Ningu, jenž stejnou částí těla překonal Edouarda Mendyho - 1:1.

Čtyřiadvacetiletý brankář ve službách klubu z Normandie musel likvidovat další Doumbiův pokus, aby mohl jít jeho tým do překvapivého vedení. V samotném závěru poločasu Ninga přihrával před bránu. Saif-Edinne Khaoui přepustil lépe postavenému Enzovi Crivellimu, proti jehož zakončení neměl strážce remešské svatyně nárok - 1:2.

Skvadra Fabiena Mercadala měla dvě dobré šance vyrovnat ještě do poločasového hvizdu, ale skvělý Samba vychytal jak Cafara, tak Rémiho Oudina. V 53. minutě rozehrával z pravé strany standardní situaci Xavier Chavalerin a Belgičan Björn Engels ukázkovou hlavičkou překonal jinak precizního Sambu, jehož směrem letělo za devadesát minut celkem dvanáct střel.

Také Sheyi Ojo hodlal přispěchat svou trochou do mlýna, jenže muž v rukavicích nepustil ani jednu z jeho střel. V závěru utkání ho ještě dvakrát zaměstnal Abdelhamid, přičemž zvláště za vyražení jeho hlavičky z první minuty nastavení zaslouží nástupce Rémyho Vercoutreho velikou pochvalu. S remízou tedy budou v Caen patrně spokojeni.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele