19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kdo jiný, než Kyllian Mbappé mohl PSG zajistit výhru nad Nantes?

V předchozích třech letech dostávali Les Canaris od celku z hlavního města Francie vcelku pravidelně nezáviděníhodné příděly. Teď se podruhé za sebou podařilo uhrát přijatelnou porážku 0:1.

Vahid Halilhodžić si byl vědom toho, že bodový zisk z tohoto klání by byl spíše nečekaným bonusem. Spíše mrzela středeční porážka s Rennes v osmifinále Coupe de la Ligue. PSG v pohárové soutěži sice postoupilo, avšak proti US Orléans rozhodně nebylo nijak suverénní. Vyprodaný Park Princů hnal v utkání s Nantes své hrdiny kupředu od úvodní minuty.

Právě tehdy zaútočil Ángel Di María. Jeho volej se mezi tři tyče nevešel. Argentinský hráč byl nadále aktivní a Ciprian Tatarusanu musel být při jeho výpadech nesmírně pozorný. Kouč Nantes působil kdysi v pařížském klubu a určitě nechtěl odjíždět zpět do Bretaně s nějakou nepěknou vánoční nadílkou.

Hosté se spíše soustředili na defenzivu, takže se ani dvanáctigólový Emiliano Sala nepropracoval k nějaké vyložené příležitosti. Výjimku málem tvořila pětatřicátá minuta, kdy se k němu dostal balon po dobré práci Lucase Limy. S kolegou Enockem Kwatengem ve velkém čtverci však celou slibnou akci poněkud zadrbali.

Gianluigi Buffon tedy musel mezi třemi tyčemi zasahovat až v 50. minutě. A nutno dodat, že pumelice Kary Mbodjiho byla hodně výživná. Při absenci kolegy Neymara museli čerstvě dvacetiletou raketu zásobovat jiní. V 68. minutě to byl Di María, který zahrával rohový kop. Thiago Silva prodloužil za sebe a Mbappé doklouzal pro třináctý zásah v sezoně, čímž se před Salou a Pépém osamostatnil na čele tabulky střelců - 1:0.

Ve dvaasedmdesáté minutě vyrazil rumunský brankář další Di Maríovu ránu. Argentinský reprezentant se dostal k dorážce a napálil břevno. Chvíli poté se souboj obou borců opakoval. A znovu z něj vyšel vítězně muž v rukavicích. V samotném závěru mohl přidat druhou trefu Thilo Kehrer. Nakonec však i ten jeden gól stačil PSG k tomu, aby přezimovalo na čele s třináctibodovým náskokem a dvěma zápasy k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele