19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Vynikající Sels pomohl Strasbourgu k vítězství nad Nice

Racing Strasbourg si připsal další důležité vítězství, když doma porazil Nice. O jeho góly se postarali Thomasson a Koné, navíc domácí brankář Matz Sels zneškodnil Cyprienovu penaltu.

Do vedení se poměrně rychle mohli dostat hosté, protože domácí kapitán Mitrovič fauloval před vápnem už ve čtvrté minutě Ganaga. Cyprien sice z volného přímého kopu vyslal velmi dobrou ránu, ale na brankáře Selse si nepřišel. O chvíli později se k balonu u vápna dostal Youcef Attal, který si nachystal míč na střelu a nemířil vůbec špatně. Také v tomto případě se ale brankář Sels bezvadně vytáhl.

Ve 26. minutě naopak lépe hrající Nice inkasovalo. Lala dobře vyjel od pravé lajny a výborně našel rychlonohého Adriena Thomassona, který si před brankářem Benítezem poradil výtečně a jeho oblouček zapadl krásně do sítě!

Aktivnější sice byli hosté z Nice, ale efektivita byla na straně domácích. Pět minut před koncem první půle se navíc Strasbourg dočkal další branky! Opět u toho byl zkušený obránce Kenny Lala, který vymyslel od rohu krásný pas do vápna. Tam si na míč naskočil Lamine Koné, který se nemýlil a prostřelil i brankáře Beníteze - 2:0.

Po změně stran to mohlo být rázem o tři branky, protože Strasbourg zlepšil svůj výkon. Jeho aktivita byla jednoznačně znát a už ve 47. minutě se aktivní bek Lala prohnal po straně. Opět vytvořil centrem skvělou šanci pro spoluhráče, kterým byl Lebo Mothiba. Jenže ten po dobrém zpracování zamířil střelu jen na Beníteze!

V 56. minutě se pokusil Attal vykřesat pro Nice naději. Prošel totiž až do vápna, kde se pomocí techniky dokázal postarat i o obránce Caciho. Ten jej musel faulovat a sudí Delajod neměl na výběr. Pískal pokutový kop, ke kterému se postavil Cyprien. Svou ránu ale poslal jen do Selse, který bravurně zasáhl! Následná dorážka skončila vysoko nad bránou. A když se Sels brilantním zákrokem postaral v samém závěru i o ránu Attaly, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele