19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Monaco znovu propadlo přezimuje v sestupové zóně

Obhájce druhého místa zažívá extrémně nepovedený podzim, během kterého tým drtila zranění, což odnesl Leonardo Jardim. Věhlasný Thierry Henry zatím nápravu zařídit nedokázal.

Přitom na Stade Louis II stále působí mimořádně kvalitní hráči. Jenže jak vidno, ani persony typu Falcaa samy nic nezvládnou. V Coupe de la Ligue se sice podařilo v osmifinále zdolat nejtěsnějším možným rozdílem Lorient, nicméně v Ligue 1 je to bída s nouzí. Také Guingamp díky penaltám postoupil, a přestože stále okupuje samotný chvost tabulky, neměl důvod si na Monaco nevěřit.

První šanci si proto připsal v devětadvacáté minutě Marcus Thuram. Jeho hlavička ovšem nepatřila mezi nejpřesnější. Radamel Falcao se většinou i bez vydatné podpory spoluhráčů dokáže během utkání propracovat minimálně k jedné velké příležitosti. Proti Guingampu přišla v 68. minutě. Marc-Auréle Caillard se zvučného jména svého protihráče nezalekl.

A prakticky hned z protiútoku vymyslel Ludovic Blas přihrávku, která měla oči. V tom smyslu, že díky ní mohl Marcus Thuram pelášit sám na bránu. Jednoduchou a dopředu čitelnou kličkou vyšachoval Diega Benaglia a zasunul do prázdné - 0:1. Syn slavného otce se tak prosadil proti klubu, za který nastupuje jeho mladší bratr Khephren.

V 62. minutě přišel na hřiště Nolan Roux, aby o necelý patnáct minut později přidal pojistku. Před tradičně chabou diváckou kulisou šli s Blasem do protiútoku proti stejnému počtu obránců. Vyměnili si balon a ač stál střelec branky už docela z úhlu, stejně se mu podařilo Benaglia přelstít, třebaže si tentokrát na letící předmět sáhl - 0:2.

Hráči Monaka věděli, že ve zbývajících minutách to budou mít při současné formě hodně složité. A jelikož se prakticky k ničemu nedostali, potvrdilo se, že byť vyrovnání se bude rovnat Mission: Impossible. Třináct bodů z jedenácti zápasů je číslo, které před sezonou snad nikdo nečekal a rozhodně to bude chtít přivést zvučné posily, aby se celý ambiciózní projekt Dimitryho Rybolovleva nerozpadl. Guingamp díky druhé podzimní výhře může stále věřit, že nic není ztraceno.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

RIP Henry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele