19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lille doma poprvé padlo, dvě penalty proměnil Gradel

Stadion Pierra - Mauroye v Lille poprvé v letošní sezoně padl. Domácí LOSC překvapivě nestačil na Toulouse, který si po výhře 2:1 odváží všechny body. Přitom první poločas nenasvědčoval tomu, že by TFC mohlo zvítězit, Lille totiž vedlo, ale po změně stran dva zásahy Gradela zcela situaci změnily.

Na domácí půdě tak zůstávají neporažení již jen vedoucí Pařížané a Saint-Étienne. Lille o tuto výsadu přišlo v zápase, kde nebylo horším týmem.

Hosté ale začali dobře a především byl vidět pozdější hrdina utkání Gradel, který se několikrát dostal do náznaku šance. V 17.minutě to ale byli domácí, kdo se ujal vedení. Maia vysunul přihrávkou Rafaela Leaa a ten už dokázal překonat brankáře Reyneta. O pět minut později pak pelášil sám na hostujícího brankáře Ikoné a kdyby dal, dost možná by Lille v tomto utkání nakonec neprohrálo. Reynet předvedl vynikající zákrok a držel naděje Fialek.

Zatímco vstup do prvního poločasu domácím vyšel, ve druhém dějství to bylo přesně naopak. Už ve 48.minutě sudí odpískal pokutový kop za nedovolený zákrok a Max-Alain Gradel srovnal na 1:1 - brankáře Maignana poslal na úplně opačnou stranu. A co se nestalo dále, v 62.minutě mělo Toulouse k dispozici pokutový kop číslo dvě. Sudí Millot se pečlivě radil s videem a nakonec si na svém, jinak přísném, verdiktu stál. Max-Alain Gradel ani tentokrát nepohrdl a druhým přesným zásahem zařídil obrat.

Opařené Lille se pak vůbec nemohlo dostat zpět do tempa, navíc Toulouse chytře hru kouskovalo. Zdržování ze strany Fialek se pak promítlo v nastaveném čase, kdy Millot přidal ještě osm minut! Ale i během nich byl útok Dog zcela bezzubý. Toulouse výsledek úspěšně doklepalo do konce a ze stadionu Pierra-Mauroye si odváží plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele