19. kolo
22.12.2018 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ASSE doma po parádním výkonu přehrálo Dijon

Les Verts nechtěli ztratit kontakt s čelem tabulky a trápící se celek Oliviera Dall’Oglia se tvářil býti přijatelným soupeřem. DFCO v této sezoně prohospodařil i zápasy, ve kterých to vypadalo, že už ho o body nemůže nic připravit.

O první vzruch se postaral Rémy Cabella. Jeho slibně vyhlížející pokus nakonec ani k Bobbymu Allainovi nedoputoval, jelikož do něj obětavě vkročil Cédric Yambéré. Na druhé straně se stal Loïc Perrin zdí proti ráně Benjamina Jeannota. Od té doby převzal Gassetův tým na Stade Geoffroy-Guichard iniciativu.

Loïs Diony pálil ještě do boční sítě. Wahbi Khazri se musel přestat radovat, když viděl, že má pomezní rozhodčí nad hlavou zdvihnutý praporek. Teprve až Kévin Monnet-Paquet zařídil čtyři minuty před koncem úvodního dějství svému týmu vedení, jelikož stál ve správný čas na správném místě. Doslova, protože také v jeho případě muselo o regulérnosti gólu rozhodnout video - 1:0.

Rémy Cabella mohl skórovat hned po změně stran, ale na rozdíl od kolegy Khazriho ve čtyřiašedesáté minutě mu nebylo přáno. Tuniský reprezentant a účastník letošního mistrovství světa napálil za Alleinova záda balon, který mu ochotně přenechal Monnet-Paquet - 2:0. Pierre-Yves Polomat si na brankáři Dijonu sice vylámal zuby, nicméně třetí gól stejně nakonec v závěrečné desetiminutovce padl.

Tak, že Robert Berić, který během druhého poločasu vystřídal Dionyho, uklidil hlavou-koníčkem do brány přímý kop Oleho Selnaese - 3:0. ASSE se prezentuje opravdu atraktivním fotbalem, který navíc přináší potřebné výsledky. Pravda, ne vždycky se zadaří, ale s klubem z regionu Rhône-Alpes se rozhodně počítá jako s velkým kandidátem na pohárové umístění. Zato Dijon bude mít na jaře co dělat, aby udržel prvoligovou příslušnost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele