Ligue 1 - souhrn 16. kola

03.12.2019, 21:05, aktualizováno 04.12.2019, 23:03
Komentáře a souhrny
PSG zdolalo Nantes a nadále si drží svůj náskok před Marseille, která vyhrála v Angers. Lyon v úterním šlágru nestačil doma na Lille, rozhodl Ikoné. Brest doma smetl Štrasburk, ještě o jednu branku více dalo Bordeaux. AS Monaco uspělo v Toulouse, Saint-Étienne si před vlastními fanoušky snadno poradilo s Nice...

Paris Saint-Germain - FC Nantes 2:0

04.12.2019 21:05

Góly: 52. Kylian Mbappé, 85. Neymar (pen.)

Protože Marseille v úterý zvládla svůj souboj na půdě Angers, přiblížila se vedoucí Paříži na rozdíl pouhých dvou bodů. PSG tak poté, co se mu odložilo střetnutí na půdě Monaca, potřebovalo zareagovat, a nakonec proti Nantes urvalo povinné vítězství. Banky zaznamenalo až po půli, trefil se nejprve Kylian Mbappé a z penalty následně taktéž Neymar.

Brazilský forvard se vůbec poprvé po delším zranění objevil znovu v základní sestavě pařížského týmu a určitě neprožil nějaký nepovedený návrat. Bylo vidět, že je znovu v optimální kondici, dokonce pět minut před koncem pojišťoval náskok PSG. Rozhodně je to dobrá zpráva pro kouče Thomase Tuchela před zbývajícím obdobím podzimní části.

Nantes sice letos v dubnu PSG před vlastními fanoušky nečekaně skolilo, nicméně dlouhodobě s ním má i tak opravdu pořádně negativní bilanci. Před zmíněným překvapivým úspěchem s ním padlo hned sedmnáctkrát v řadě napříč všemi soutěžemi, přičemž na pařížské půdě naposledy zvítězilo v pradávném roce 2002, a to v rámci Ligového poháru.

První poločas každopádně mužstvo kouče Christiana Gourcuffa neodehrálo vůbec špatně a drželo průběžný nerozhodný výsledek. Nejenže vzadu působilo velmi kompaktně, dostalo se i do některých slušných příležitostí, jako například ve 25. minutě, kdy vypálil Abeid, leč nepřesně. Pak na bližší tyčku mířil Blas, zasáhl proti němu ale jistě gólman Navas.

Pařížané směrem dopředu v úvodní pětačtyřicetiminutovce opravdu nijak nezářili. Až ve 41. minutě dostal domácí do varu Neymar, který svou pumelici nasměroval za záda gólmana Lafonta, jenže jeho radost byla předčasná. Sudí Delerue se totiž jal odejít k videu, tam zjistil, že těsně předtím Draxler nedovoleně nakopl bránícího Louzu a gól ve finále neuznal.

Až ve druhé půli se herní projev Les Parisiens přece jenom změnil k lepšímu. Už v 50. minutě mohl Mbappé skórovat. Vypálil z tutové pozice na Lafonta, jenž si poradil s opravdu velkým vypětím všech sil. Nakonec přece hostující muž v rukavicích prohrál střetnutí s Mbappém, neboť ten chvíli na to elegantně svou patičkou zužitkoval přihrávku od Di Maríy.

V 59. minutě sice mohl vyrovnat Louza, snažil se překonat Navase svou dělovkou, tvrdé zakončení však za jeho zády neskončilo. Jinak si "Kanárci" další větší šance v podstatě nevytvářeli. Nakonec byl jejich odpor definitivně zlomen v 85. minutě, penaltu, nařízenou za faul Lafonta na střídajícího Icardiho, proměnil přesnou střelou po zemi Neymar.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 0:1

04.12.2019 19:00

Góly: 39. Adrien Hunou

Hráči Stade Rennes dosáhli v Métách na čtvrté vítězství z posledních pěti kol. Utkání na Municipal Saint-Symphorien rozhodl jedinou brankou Adrien Hunou.

Méty si možná prohrát nezasloužily, v utkání měly větší převahu, jenomže efektivita v zakončení byla žalostná a toho Rennes beze zbytku využilo.

Domácí měli poprvé možnost prověřit brankáře Mendyho ve třetí minutě, kdy po nacvičeném signálu pálil jen do protihráče Fofana. Mnohem nebezpečnější byl až průnik Delaineho, jehož následný pokus už musel tlumit v rukavicích Mendy. Rennes čekalo na první velkou příležitost poměrně dlouho a když už se jí konečně dočkalo, rázem to znamenalo změnu skóre. Ve 39. minutě dostal dlouhou přihrávku do strany De Castillo a jeho vrácený centr před brankáře zasáhl úspěšně hlavou Adrien Hunou! Ještě do poločasu mohli hosté zvýšit, Raphinha byl dokonce sám před brankáře Oukidjou, ale obrana ho dokázala včas zneutralizovat.

Na začátku druhého poločasu bylo opět lepší Rennes, ale druhý gól se nepodařilo vstřelit. Hunou nejprve svůj samostatný postup nezvládl a krátce nato střílel vedle. Méty se postupem času opravdu snažily o vyrovnání, ale nebylo jim přáno. Diallo mířil vedle a Morelovu ránu obrana zablokovala. V 89. minutě už neměl dostatečnou rychlost při samostatném průniku Diallo a tím byly veškeré šance domácích vyčerpány.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 1:2

04.12.2019 19:00

Góly: 40. Yaya Sanogo (pen.) - 5. Wissam Ben Yedder (pen.), 84. Gelson Martins

Až gólem sedm minut před koncem dokázalo Monako vyválčit všechny body v Toulouse. Knížata si vítězství zasloužila, po celé utkání byla lepším týmem, což nakonec i gólově potvrdila. Nástup Monaka byl vynikající, už v 5. minutě se prosadil Wissam Ben Yedder, ale TFC na to našlo odpověď a ještě do šaten vyrovnal Yaya Sanogo. Hosté pak měli velké množství šancí a jejich zahazování ukončil Gelson Martins.

Monaku se venku příliš nedaří a utkání v Toulouse bylo v tomto směru další zkouškou. Hostům se zase nedaří obecně a tři body proti knížecímu celku se jevily jako nutnost, začátek však TFC nezvládlo svého soupeře posadilo do sedla po pouhých pěti minutách.

Po 180 sekundách fauloval při přebírání balónu Augustina Goncalves a sudí bez váhání nařídil pokutový kop. Wissam Ben Yedder klidnou střelou do protipohybu poslal Monako do vedení a Leandro Jardim mohl být s nástupem svých svěřenců spokojen. Toulouse na nic nečekalo a přidalo plyn, což sice mělo za následek větší převahu, ale do koncovky se prodírali domácí jen s obtížemi. Obrovskou příležitost na vyrovnání zazdil ve 26. minutě Sangaré, který branku osamocený trestuhodně přestřelil. Pokutový kop se nakonec kopal i na druhé straně, po zákroku Balla-Tourého se skácel k zemi Gradel a Yaya Sanogo utaženou střelou k tyči vyrovnal. Lecomte sice vystihl směr, na balón ale nedosáhl. Ještě v nastavení mohl změnit brankový poměr předchozí hříšník Ballo-Touré, ale jeho rána se zastavila o břevno.

Monako po vyrovnání zase převzalo otěže zápasu do svých rukou a proti TFC si vytvářelo jednu šanci za druhou. Augustinův gól kvůli ofsajdu neplatil a Gelson Martins už v 72. minutě nepochopitelně přestřelil prázdnou branku. Knížata stupňovala svůj tlak a sedm minut před koncem se dočkala rozuzlení. Baldé Keita šikovně vysunul Fábregase, ten zpětnou přihrávkou před branku našel volného Gelsona Martinse, který tentokrát před prázdnou brankou nezaváhal. Monako vedlo 2:1 a do konce utkání si vypracovalo ještě čisté tři gólovky. Dvakrát Gelson Martins a Ben Yedder mohli zvýšit, ale skóre už se nezměnilo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Montpellier HSC 2:2

04.12.2019 19:00

Góly: 2. Junior Sambia (vl.), 72. Stephy Mavididi - 15. Florent Mollet, 29. Téji Savanier

Montpellier na svého protivníka dlouhodobě prostě neumí. Když se naposledy radoval z vítězství nad Dijonem, bylo tomu před sedmi vzájemnými kláními v roce 2011. A ani v nynějším případě svou statistiku k lepšímu nezměnil. Alespoň prodloužil svou dosavadní slušnou sérii neporazitelnosti na sedm zápasů v řadě napříč všemi soutěžemi.

Hosté měli možnost dostat se na dostřel samotnému popředí tabulky, k tomu ovšem nutně potřebovali v Burgundsku vyhrát. Jelikož tenhle cíl nesplnili, zůstali tam, kde byli před tímto vloženým kolem, tedy na šesté příčce. Domácí potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou vždy velmi nepříjemným soupeřem, a i díky tomu se o kousek vymanili z červených pozic.

Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana nevstoupili do tohoto duelu vůbec dobře, už po dvou minutách hry museli dohánět jednobrankové manko. Už předtím se sice stačil do dobré střelecké příležitosti propracovat Delort, jenže ten na domácího brankáře Gomise nevyzrál, naopak Dijon o pár chvil později udeřil po nešťastném vlastenci bránícího Sambiy.

Oba týmy pokračovaly v útočném snažení a taktéž Montpellier se své branky dočkal, a to po čtvrthodině hry. Mollet se chopil rozehrání standardní situace ze střední vzdálenosti, rozhodl se pro přímé zakončení a zvolil správně. Měl ovšem také velkou kupu štěstí, že se jeho střela otřela o připravenou zeď, změnila předem daný směr, a Gomis tak nezareagoval.

Ve 29. minutě se MHSC, podobně jako jeho protivník zkraje prvního poločasu, ujalo vedení. Za poutovým územím přenechal Ristič míč Savanierovi, ten si ho narovnal na svou levačku a zamířil nechytatelně do šibenice. Vyrovnat mohl ve 39. minutě Mavididi, jenomže z dobré pozice neseřídil svoje mířidla optimálně a nasměroval balón pouze mimo tři tyče.

Les Moutardes se snažili po přestávce najít cestu za úspěchem, byli v ofenzívě zprvu nebezpečnější než jejich sok, a dočkali se své odměny v 72. minutě. O devět minut předtím ještě neskóroval Balmont, jenž nevyzrál na gólmana Rulliho, ten však přece kapituloval poté, co se po rohovém kopu a sklepnutí meruny od Cádize, trochu náhodně, trefil Mavididi.

Ve zbývajícím čase byli aktivnější hosté, kteří evidentně více prahli po konečném vítězství, žádného dalšího přesného zásahu se však nedočkali. Především Delort vystrkoval růžky, v 80. a 85. minutě ještě jeho pokus skončil mimo Gomisův prostor, v 86. a 87. minutě už napřímo ohrozil dijonského muže v rukavicích, jenže ani v jednom případě nezacílil do sítě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - OGC Nice 4:1

04.12.2019 19:00

Góly: 11. Denis Bouanga (pen.), 38. Romain Hamouma, 40. Wesley Fofana, 58. Denis Bouanga - 15. Kasper Dolberg

Porážka s Rennes je zapomenuta a hráči Saint-Étienne se v zápase proti Nice vrátili na vítěznou vlnu. Do sítě brankáře Beníteze se dvakrát trefil Boaunga a po jedné brance přidali i Hamouma s Fofanou.

Claude Puel naordinoval svým svěřencům rychlý, ofenzivní fotbal, která dělal Nice od počátku výrazné problémy. V 7. minutě přišla první velká gólovka, Debuchy odcentroval na Beriće, který trestuhodně netrefil branku. Les Verts ale zůstávali v tlaku a jen o dvě minuty později měli k dispozici pokutový kop. Ruka Atala byla v pokutovém území nepřehlédnutelná a Denis Bouanga se zhostil naskytnuté situace a penaltu bezpečně proměnil! Jednobrankové vedení nemělo dlouhého trvání. Hned v 15. minutě pálil z přímáku Cyprien a dorážející Kasper Dolberg srovnal na 1:1.

Pak už zase úřadovali domácí, Bouanga si dobře navedl balón na střelu a k perfektnímu zákroku donutil brankáře Beníteze. Nice mohlo při troše štěstí jít do vedení, Cyprienovu další střelu Ruffier opět podcenil a měl velké štěstí, když Lees-Melou při dorážce minul. Šlo dost možná o klíčový moment celého zápasu, protože pak už se začali prosazovat jen a jen domácí. Romain Hamouma si seběhl za obranu a pěknou trefou vrátil vedení na stranu Les Verts. Za chvíli se ze vzduchu prosadil i Wesley Fofana a Nice to začínalo vypadat hodně špatně.

Vieirovým svěřencům stále stačilo vstřelit kontaktní gól (Cyprien ve druhém poločase z přímáku těsně minul) a byli by zpátky ve hře, ale Saint-Étienne drželo utkání pevně ve svých rukou. V 58. minutě se po standardní situaci Hamoumy po druhé v zápase prosadil Denis Bouanga a o vítězi už nebylo pochyb. Páté brance v závěru utkání zabránil odmávaný ofsajd a více už se v zápase nestalo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Lille OSC 0:1

03.12.2019 21:05

Góly: 68. Jonathan Ikoné

Prokletí Lyonu na novém stadionu v zápasech s LOSC stále pokračuje. Les Gones prohráli nejtěsnějším rozdílem a ještě nikdy se nestalo, aby svého soupeře v Parku Olympique Lyonnais porazili. O jediný gól se ve velkém šlágru postaral Nanitamo Jonathan Ikoné. Lille se díky tomu minimálně do středy posunulo na čtvrté místo tabulky.

Trenér hostí Christophe Galtier se před utkáním nechal slyšet, že oba celky jsou na stejné úrovni. A měl pravdu, byl to vyrovnaný zápas, který nakonec rozhodl jediný moment.

Utkání mělo od začátku velice dobré tempo a Lyon svého soupeře okamžitě sevřel ve vlastní šestnáctce. Výsledkem byla střela Depaye, se kterou si Maignan poradil. Mimochodem nizozemský útočník původně neměl nastoupit, ale stihl se dát do kupy a tak mohl prověřovat defenzívu Lille. Velmi rychle došlo ke vzrušení i na druhé straně, po hlavičce Osimhena vytáhl reflexivní zákrok brankář Lopes.

Po divokém začátku se hra přeci jenom uklidnila a po zbytek poločasu se s výjimkou domácího střídání nic zajímavého neudálo. Lyon ztratil zraněného Youssoufa Koného a toho nahradil Kenny Tete.

I druhý poločas byl herně velmi vyrovnaný a na větší šanci se čekalo do 68. minuty. Právě tento moment se nakonec ukázal být klíčový. Nanitamo Jonathan Ikoné převzal před vápnem balón, prošel mezi dvěma obránci a v pádu ještě dokázal úspěšně zakončit a překonat gólmana Lopese. Inkasovaná branka Olympique paralyzovala a Lille bylo dále při chuti.

Lyon měl sice dostatek času na vyrovnání, ale proti zformované hře LOSC se nedokázal jakkoliv prosadit. Dogy nejtěsnější vedení uhájily a z Lyonu si opět vezou body, tentokráte všechny tři.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Racing Strasbourg 5:0

03.12.2019 19:00

Góly: 21. Alexandre Mendy, 45+1. Cristian Battocchio, 53. Cristian Battocchio, 75. Cristian Battocchio, 90+3. Ferris N'Goma

Nečekanou kanonádu spustil v úterním ligovém utkání Stade Brest. Nešťastnému Strasbourgu doma nasázel pět gólů a připsal si nejvyšší ligovou výhru v letošním ročníku. Nejvýraznější postavou byl Christian Battocchio, autor hattricku.

Dle předpokladů mělo jít o vyrovnané utkání, ale domácí ho změnili ve svojí exhibici. Poprvé se měnilo skóre po dvaceti minutách, kdy se Brestu v situaci 4 na 4 podařila hezká kombinační akce a na jejím konci byl gól Alexandra Mendyho. Brest se po vedoucí brance uklidnil a kontroloval hru. Strasbourg krom inkasovaného gólu přišel i o zraněného Bellegardeho, kterého nahradil Liénard. První poločas ale nezůstal jen u jedné branky. V nastavení napřáhl z poměrně těžké pozice Christian Battocchio a jeho rána s vydatnou pomocí teče skončila v brance.

Dvoubranková ztráta byla už pro hosty hodně nepříjemná, navíc Brest na začátku druhého poločasu zvýšil už na 3:0. Christian Batocchio podobně se jako při svém prvním gólu prostě jen podíval a vypálil nechytatelně k tyči. Sels se natahoval jak mohl, ale balón lízl tyčku a skončil v síti.

Brest držel otěže zápasu pevně ve svých rukou a pořádně nabuzený se nespokojil "jen" se třemi góly. Čtvrthodinu před koncem zkompletoval hattrick Battocchio, když mu sklepl balón Autret a v koncovce byl opět přesný. Poslední slovo měl ve druhé minutě nastavení Ferris N'Goma, ale všechno začalo u jasného faulu Liénarda, po kterém se pískal pokutový kop. Ferris N'Goma trefil přesně levý horní roh branky a uzavřel konečný výsledek na 5:0.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Marseille 0:2

03.12.2019 19:00

Góly: 17. Morgan Sanson, 41. Dimitri Payet (pen.)

Na druhém místě tabulky si vytvořil už pětibodový náskok Olympique Marseille. Svěřenci Andrého Villase-Boase zvládli nesmírně těžké utkání s Angers, když se prosadili už v prvním poločase Morgan Sanson a z pokutového kopu Dimitri Payet.

Angers letos hraje nad očekávání dobře a proti Marseille se mohlo vrátit do boje o druhou příčku. Hosté věděli, že mají před sebou hodně důležité utkání, které když vyhrají jim zajistí na druhém místě už poměrně výrazný náskok.

V první šanci zápasu se ocitli domácí, ale hlavičkující Pierrick Capelle nechal vyniknout jen skvělého brankáře Mandandu. Reakce Marseille byla rychlá a nekompromisní. Payetovu rozehrávku na krátko využil připravený Morgan Sanson a střelou k tyči poslal hosty do vedení. Marseille byla i dál nebezpečnější a ještě v prvním poločase svůj náskok navýšila. Sakai byl dle rozhodčího ve vápně faulován, což potvrdil i VAR a Dimitri Payet proměněnou penaltou zajistil hostům pohodlný náskok. Mimochodem Hiroki Sakai byl pro zranění o poločase vystřídán.

Angers mělo ve druhém poločase těžkou úlohu, potřebovalo smazat dvoubrankový náskok soupeře, který hrál organizovaně a zodpovědně. V 66. minutě měli domácí zajímavou standardku, kterou Alioui poslal přes zeď těsně vedle tyče. Domácím se nedařilo vytvořit si souvislý tlak a v závěru mohli inkasovat ještě třetí gól. Radonjić byl na malém vápně úplně sám, jenomže balón si nezpracoval a rovnou z první ho poslal hodně mimo.

Marseille to nemuselo mrzet, utkání dovedla tak jako tak do vítězného konce a na druhém místě tabulky si buduje solidní náskok.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Nîmes Olympique 6:0

03.12.2019 19:00

Góly: 24. Josh Maja, 37. Josh Maja, 53. Josh Maja, 58. Nicolas De Préville, 77. Otávio, 87. Otávio

Bordeaux potvrdilo skvělou domácí formu a nyní deklasovalo ve vysokém poměru 6:0 zachraňující se Nimes. Girondins odcházelo do kabin s dvoubrankovým náskokem a po změně stran přidalo hned další čtyři trefy, hattrickem během pouhých devětadvaceti minut se především blýskl teprve dvacetiletý nigerijský útočník Josh Maja. Domácí se v tabulce zatím posunuli na krásné třetí místo se šestadvaceti body, hosté jsou s dvanácti body devatenáctí.

Utkání hned v úvodu ovlivnily výtržnosti fanoušků a rozhodčí Turpin ho kvůli ohrožení bezpečnosti hráčů na několik málo minut pro jistotu přerušil. Ihned na to se mohl z ničeho nic dostat do vedení Olympique, nádherné sólo na pravé straně pokutového území totiž předvedl Ferhat a vzdálenější tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Přesně v polovině úvodního dějství hlavičkoval na druhé straně Aït Bennasser a fantastický zákrok musel vytáhnout gólman Bernardoni.

Domácí se dokázali prosadit ve 26. minutě a tím naprosto převzali otěže úterního zápasu. Maja po naprosto famózní kolmici na hranici ofsajdu od uzdraveného Sabalyho dokázal zachovat chladnou hlavu a svůj samostatný únik zakončil pohotovou ranou kolem bezmocného Bernardoniho. O osm minut později chtěl na opačné straně srovnat Sarr, jenomže ten svou tvrdou ranou přeci jen o kousek minul pravou konstrukci.

Za další tři minuty se podruhé v tomto střetnutí prosadil Maja, po rychlém protiútoku tři na tři opět přelstil ofsajdovou past a po pobídce od Adliho nekompromisně propálil hostujícího strážce. Maja zkompletoval svůj hattrick osm minut po přestávce. Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Jovanović, nigerijský talent pak zkusil štěstí z hranice šestnáctky a jeho úžasný projektil zapadl přesně do levé šibenice.

Po necelé hodině hry byl rozdíl ve skóre čtyřbrankový. Maja se tentokráte vžil do role nahrávače a výtečně uvolnil Nicolase De Prévilleho, jenž posléze obešel i Bernardoniho a prázdnou branku nemohl minout. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se zjevil před hostujícím brankářem Otávio a hezkou střelou do zadního spodního rohu mu nedal vůbec žádnou naději na úspěšný zákrok - 5:0. Pětadvacetiletý brazilský záložník uzavřel gólový účet v 87. minutě, když vypálil z více jak pětadvaceti metrů a parádně se trefil k levé tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15120332:836
2.Olympique Marseille1694322:1831
3.Girondins Bordeaux1675427:1726
4.Lille OSC1674520:1525
5.AS Saint-Étienne1674520:2025
6.Montpellier HSC1666420:1424
7.Stade Rennes1573520:1624
8.Angers SCO1673619:2124
9.FC Nantes1672714:1623
10.Olympique Lyon1664624:1622
11.Stade Reims1556411:821
12.Stade Brestois1656521:1921
13.AS Monaco1563623:2521
14.OGC Nice1662821:2620
15.Racing Strasbourg1653816:2118
16.Dijon FCO1644811:1816
17.Amiens SC1544719:2816
18.FC Metz1636713:2115
19.Nîmes Olympique1526712:2412
20.Toulouse FC16331017:3112
Zbývající zápasy
04.12. 19:00Amiens SC - Stade Reims

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Israha

Jako super tři body z těžkého venkovního zápasu...ale co tam ten VAR dělal? Však to na Sakaie nemohla být penalta v žádném vesmíru, dive jak cyp.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to taky nejdřív přišlo šílený ale zdá se mi pak z jednoho záběru že mu proste ze zadu on jemně klipl o nohy v běhu a pak si sekl o nohy sam. VAR by to jinak nemohl dat. Otázka do jaký míry to bylo fakt legit a sakai ucitil jemnouckej kontakt tak sebou placl a nebo ho to vyvedlo z rovnovahy a zakopl o vlastni nohu a padl

AVB jak avizoval a to co rikal sanson o polocase, on je fakt mourinhuv ucen v tom ze je pragmatik, rikal ze Angers maji super prechody do utoku a ze proto narozdil od Brestu kde jsem napadali na jejich vapne a obrana byla vysoko jsme ted byli v hlubokem bloku a nechali jim mic, s kterym neumi. Fakt AVB to je proste neco jineho nez Garcia.

Reagovat
Israha

Dive...to jsem použil špatný výraz. Sakai není simulant, ho by to nenapadlo, podle mě...ale měl jsem pocit, že se tam prostě připleštil sám, protože je nešikovný . Ale jako Boas zatím super práce...ty úvodní dva zápasy, kde si to ještě sedalo, byly problém, a pak výbuch v Amiens (to doteďe nechápu, jeden z nejhorších týmů v lize), ale jinak ta jeho schopnost měnit sestavu a taktiku podle soupeře, vhodně střídat a dát hráčům jasnou ideu, co hrát, je doslova pohlazení po duši, po Garciovi.

Reagovat
Slavia10

On AVB jen ukazuje, že opravdu není zlý trenér, ale Anglie mu vůbec nesedla, což se muže stát, je to specifická liga, kde vyhořelo i jiní, on je dobrý trenér, ne manažer.

Reagovat
smazaný uživatel

v Britanii klasicky UK centricky ho berou za flopa, a ted se o nem vsude pise ze "se vraci". Já jen nevím, vyhrál s Portem v dobe kdy mu bylo 31 titul, pohár, a evropskou ligu, presunul se do chelsea, která a nároky, hráči a struktura byla uplne jinde nez ted. Přešel do Tottenhamu kde v prvni sezone udelal historicky rekord v bodech (coz mi prijde dost dobry milnik v pripade kdyz nejsi top klub). Po vyhazovu presel do ruska, kde prvni sezonu skoncil bod (!) za vitezem ligy, dalsi sezonu vyhral ligu a dalsi sezonu pohar.

Ve svých 39 letech tak mel vyhraných 7 trofeji v ruznych klubech z toho 2 ligové a jeden evropský. Mě to přijde fakt super pocin.

Ted kdyby prisel do Premier Leauge tak by byl pořád nějaký druhý nebo třetí nejmladší manažer v lize (!)

To ventuluju jen protože mě sere jak ted si ctu furt clanky z UK kde pisou, ze "možna Villas Boas není uplně nahovno trener" .

Reagovat
CHONG

Reagovat
Slavia10

No není, já mu fandím já si dokonce myslím, že takový kádr Arsenalu je právě přesně na jeho míru, ještě by přivedl záložnika do středu pole a stopera a docela bych s nim Arsenalu věřil.

Reagovat
Israha

Klíčem bude do značné míry i Rongier, není náhoda, že výkony a poté i výsledky šly nahoru s jeho zapracováním do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta liga je fakt vtipná. Kolo predtím mel brest dostat 5,6 golu a nerekli by ani n, Dneska sami nasázeli suverenne Štrasburku 5.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele