16. kolo
03.12.2019 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon opět doma na Lille nevyzrál, tři body Dogám zajistil Ikoné.

Prokletí Lyonu na novém stadionu v zápasech s LOSC stále pokračuje. Les Gones prohráli nejtěsnějším rozdílem a ještě nikdy se nestalo, aby svého soupeře v Parku Olympique Lyonnais porazili. O jediný gól se ve velkém šlágru postaral Nanitamo Jonathan Ikoné. Lille se díky tomu minimálně do středy posunulo na čtvrté místo tabulky.

Trenér hostí Christophe Galtier se před utkáním nechal slyšet, že oba celky jsou na stejné úrovni. A měl pravdu, byl to vyrovnaný zápas, který nakonec rozhodl jediný moment.

Utkání mělo od začátku velice dobré tempo a Lyon svého soupeře okamžitě sevřel ve vlastní šestnáctce. Výsledkem byla střela Depaye, se kterou si Maignan poradil. Mimochodem nizozemský útočník původně neměl nastoupit, ale stihl se dát do kupy a tak mohl prověřovat defenzívu Lille. Velmi rychle došlo ke vzrušení i na druhé straně, po hlavičce Osimhena vytáhl reflexivní zákrok brankář Lopes.

Po divokém začátku se hra přeci jenom uklidnila a po zbytek poločasu se s výjimkou domácího střídání nic zajímavého neudálo. Lyon ztratil zraněného Youssoufa Koného a toho nahradil Kenny Tete.

I druhý poločas byl herně velmi vyrovnaný a na větší šanci se čekalo do 68. minuty. Právě tento moment se nakonec ukázal být klíčový. Nanitamo Jonathan Ikoné převzal před vápnem balón, prošel mezi dvěma obránci a v pádu ještě dokázal úspěšně zakončit a překonat gólmana Lopese. Inkasovaná branka Olympique paralyzovala a Lille bylo dále při chuti.

Lyon měl sice dostatek času na vyrovnání, ale proti zformované hře LOSC se nedokázal jakkoliv prosadit. Dogy nejtěsnější vedení uhájily a z Lyonu si opět vezou body, tentokráte všechny tři.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, ligue1.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele