16. kolo
04.12.2019 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mbappé s Neymarem přisoudili PSG výhru nad Nantes

Protože Marseille v úterý zvládla svůj souboj na půdě Angers, přiblížila se vedoucí Paříži na rozdíl pouhých dvou bodů. PSG tak poté, co se mu odložilo střetnutí na půdě Monaca, potřebovalo zareagovat, a nakonec proti Nantes urvalo povinné vítězství. Banky zaznamenalo až po půli, trefil se nejprve Kylian Mbappé a z penalty následně taktéž Neymar.

Brazilský forvard se vůbec poprvé po delším zranění objevil znovu v základní sestavě pařížského týmu a určitě neprožil nějaký nepovedený návrat. Bylo vidět, že je znovu v optimální kondici, dokonce pět minut před koncem pojišťoval náskok PSG. Rozhodně je to dobrá zpráva pro kouče Thomase Tuchela před zbývajícím obdobím podzimní části.

Nantes sice letos v dubnu PSG před vlastními fanoušky nečekaně skolilo, nicméně dlouhodobě s ním má i tak opravdu pořádně negativní bilanci. Před zmíněným překvapivým úspěchem s ním padlo hned sedmnáctkrát v řadě napříč všemi soutěžemi, přičemž na pařížské půdě naposledy zvítězilo v pradávném roce 2002, a to v rámci Ligového poháru.

První poločas každopádně mužstvo kouče Christiana Gourcuffa neodehrálo vůbec špatně a drželo průběžný nerozhodný výsledek. Nejenže vzadu působilo velmi kompaktně, dostalo se i do některých slušných příležitostí, jako například ve 25. minutě, kdy vypálil Abeid, leč nepřesně. Pak na bližší tyčku mířil Blas, zasáhl proti němu ale jistě gólman Navas.

Pařížané směrem dopředu v úvodní pětačtyřicetiminutovce opravdu nijak nezářili. Až ve 41. minutě dostal domácí do varu Neymar, který svou pumelici nasměroval za záda gólmana Lafonta, jenže jeho radost byla předčasná. Sudí Delerue se totiž jal odejít k videu, tam zjistil, že těsně předtím Draxler nedovoleně nakopl bránícího Louzu a gól ve finále neuznal.

Až ve druhé půli se herní projev Les Parisiens přece jenom změnil k lepšímu. Už v 50. minutě mohl Mbappé skórovat. Vypálil z tutové pozice na Lafonta, jenž si poradil s opravdu velkým vypětím všech sil. Nakonec přece hostující muž v rukavicích prohrál střetnutí s Mbappém, neboť ten chvíli na to elegantně svou patičkou zužitkoval přihrávku od Di Maríy.

V 59. minutě sice mohl vyrovnat Louza, snažil se překonat Navase svou dělovkou, tvrdé zakončení však za jeho zády neskončilo. Jinak si "Kanárci" další větší šance v podstatě nevytvářeli. Nakonec byl jejich odpor definitivně zlomen v 85. minutě, penaltu, nařízenou za faul Lafonta na střídajícího Icardiho, proměnil přesnou střelou po zemi Neymar.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele