16. kolo
04.12.2019 19:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Saint-Étienne rozstřílelo Nice 4:1

Porážka s Rennes je zapomenuta a hráči Saint-Étienne se v zápase proti Nice vrátili na vítěznou vlnu. Do sítě brankáře Beníteze se dvakrát trefil Boaunga a po jedné brance přidali i Hamouma s Fofanou.

Claude Puel naordinoval svým svěřencům rychlý, ofenzivní fotbal, která dělal Nice od počátku výrazné problémy. V 7. minutě přišla první velká gólovka, Debuchy odcentroval na Beriće, který trestuhodně netrefil branku. Les Verts ale zůstávali v tlaku a jen o dvě minuty později měli k dispozici pokutový kop. Ruka Atala byla v pokutovém území nepřehlédnutelná a Denis Bouanga se zhostil naskytnuté situace a penaltu bezpečně proměnil! Jednobrankové vedení nemělo dlouhého trvání. Hned v 15. minutě pálil z přímáku Cyprien a dorážející Kasper Dolberg srovnal na 1:1.

Pak už zase úřadovali domácí, Bouanga si dobře navedl balón na střelu a k perfektnímu zákroku donutil brankáře Beníteze. Nice mohlo při troše štěstí jít do vedení, Cyprienovu další střelu Ruffier opět podcenil a měl velké štěstí, když Lees-Melou při dorážce minul. Šlo dost možná o klíčový moment celého zápasu, protože pak už se začali prosazovat jen a jen domácí. Romain Hamouma si seběhl za obranu a pěknou trefou vrátil vedení na stranu Les Verts. Za chvíli se ze vzduchu prosadil i Wesley Fofana a Nice to začínalo vypadat hodně špatně.

Vieirovým svěřencům stále stačilo vstřelit kontaktní gól (Cyprien ve druhém poločase z přímáku těsně minul) a byli by zpátky ve hře, ale Saint-Étienne drželo utkání pevně ve svých rukou. V 58. minutě se po standardní situaci Hamoumy po druhé v zápase prosadil Denis Bouanga a o vítězi už nebylo pochyb. Páté brance v závěru utkání zabránil odmávaný ofsajd a více už se v zápase nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele