16. kolo
03.12.2019 19:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Bordeaux rozdrtilo Nîmes o šest gólů a posunulo se na třetí místo Ligue 1

Bordeaux potvrdilo skvělou domácí formu a nyní deklasovalo ve vysokém poměru 6:0 zachraňující se Nimes. Girondins odcházelo do kabin s dvoubrankovým náskokem a po změně stran přidalo hned další čtyři trefy, hattrickem během pouhých devětadvaceti minut se především blýskl teprve dvacetiletý nigerijský útočník Josh Maja. Domácí se v tabulce zatím posunuli na krásné třetí místo se šestadvaceti body, hosté jsou s dvanácti body devatenáctí.

Utkání hned v úvodu ovlivnily výtržnosti fanoušků a rozhodčí Turpin ho kvůli ohrožení bezpečnosti hráčů na několik málo minut pro jistotu přerušil. Ihned na to se mohl z ničeho nic dostat do vedení Olympique, nádherné sólo na pravé straně pokutového území totiž předvedl Ferhat a vzdálenější tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Přesně v polovině úvodního dějství hlavičkoval na druhé straně Aït Bennasser a fantastický zákrok musel vytáhnout gólman Bernardoni.

Domácí se dokázali prosadit ve 26. minutě a tím naprosto převzali otěže úterního zápasu. Maja po naprosto famózní kolmici na hranici ofsajdu od uzdraveného Sabalyho dokázal zachovat chladnou hlavu a svůj samostatný únik zakončil pohotovou ranou kolem bezmocného Bernardoniho. O osm minut později chtěl na opačné straně srovnat Sarr, jenomže ten svou tvrdou ranou přeci jen o kousek minul pravou konstrukci.

Za další tři minuty se podruhé v tomto střetnutí prosadil Maja, po rychlém protiútoku tři na tři opět přelstil ofsajdovou past a po pobídce od Adliho nekompromisně propálil hostujícího strážce. Maja zkompletoval svůj hattrick osm minut po přestávce. Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Jovanović, nigerijský talent pak zkusil štěstí z hranice šestnáctky a jeho úžasný projektil zapadl přesně do levé šibenice.

Po necelé hodině hry byl rozdíl ve skóre čtyřbrankový. Maja se tentokráte vžil do role nahrávače a výtečně uvolnil Nicolase De Prévilleho, jenž posléze obešel i Bernardoniho a prázdnou branku nemohl minout. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se zjevil před hostujícím brankářem Otávio a hezkou střelou do zadního spodního rohu mu nedal vůbec žádnou naději na úspěšný zákrok - 5:0. Pětadvacetiletý brazilský záložník uzavřel gólový účet v 87. minutě, když vypálil z více jak pětadvaceti metrů a parádně se trefil k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad si tímto neumetají bukwice cestičku třeba na 18. kolo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele