16. kolo
04.12.2019 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Monako bylo v Toulouse lepší a zaslouženě vyhrálo

Až gólem sedm minut před koncem dokázalo Monako vyválčit všechny body v Toulouse. Knížata si vítězství zasloužila, po celé utkání byla lepším týmem, což nakonec i gólově potvrdila. Nástup Monaka byl vynikající, už v 5. minutě se prosadil Wissam Ben Yedder, ale TFC na to našlo odpověď a ještě do šaten vyrovnal Yaya Sanogo. Hosté pak měli velké množství šancí a jejich zahazování ukončil Gelson Martins.

Monaku se venku příliš nedaří a utkání v Toulouse bylo v tomto směru další zkouškou. Hostům se zase nedaří obecně a tři body proti knížecímu celku se jevily jako nutnost, začátek však TFC nezvládlo svého soupeře posadilo do sedla po pouhých pěti minutách.

Po 180 sekundách fauloval při přebírání balónu Augustina Goncalves a sudí bez váhání nařídil pokutový kop. Wissam Ben Yedder klidnou střelou do protipohybu poslal Monako do vedení a Leandro Jardim mohl být s nástupem svých svěřenců spokojen. Toulouse na nic nečekalo a přidalo plyn, což sice mělo za následek větší převahu, ale do koncovky se prodírali domácí jen s obtížemi. Obrovskou příležitost na vyrovnání zazdil ve 26. minutě Sangaré, který branku osamocený trestuhodně přestřelil. Pokutový kop se nakonec kopal i na druhé straně, po zákroku Balla-Tourého se skácel k zemi Gradel a Yaya Sanogo utaženou střelou k tyči vyrovnal. Lecomte sice vystihl směr, na balón ale nedosáhl. Ještě v nastavení mohl změnit brankový poměr předchozí hříšník Ballo-Touré, ale jeho rána se zastavila o břevno.

Monako po vyrovnání zase převzalo otěže zápasu do svých rukou a proti TFC si vytvářelo jednu šanci za druhou. Augustinův gól kvůli ofsajdu neplatil a Gelson Martins už v 72. minutě nepochopitelně přestřelil prázdnou branku. Knížata stupňovala svůj tlak a sedm minut před koncem se dočkala rozuzlení. Baldé Keita šikovně vysunul Fábregase, ten zpětnou přihrávkou před branku našel volného Gelsona Martinse, který tentokrát před prázdnou brankou nezaváhal. Monako vedlo 2:1 a do konce utkání si vypracovalo ještě čisté tři gólovky. Dvakrát Gelson Martins a Ben Yedder mohli zvýšit, ale skóre už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele