16. kolo
03.12.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Marseille vyhrála na půdě Angers a na druhém místě má pětibodový náskok

Na druhém místě tabulky si vytvořil už pětibodový náskok Olympique Marseille. Svěřenci Andrého Villase-Boase zvládli nesmírně těžké utkání s Angers, když se prosadili už v prvním poločase Morgan Sanson a z pokutového kopu Dimitri Payet.

Angers letos hraje nad očekávání dobře a proti Marseille se mohlo vrátit do boje o druhou příčku. Hosté věděli, že mají před sebou hodně důležité utkání, které když vyhrají jim zajistí na druhém místě už poměrně výrazný náskok.

V první šanci zápasu se ocitli domácí, ale hlavičkující Pierrick Capelle nechal vyniknout jen skvělého brankáře Mandandu. Reakce Marseille byla rychlá a nekompromisní. Payetovu rozehrávku na krátko využil připravený Morgan Sanson a střelou k tyči poslal hosty do vedení. Marseille byla i dál nebezpečnější a ještě v prvním poločase svůj náskok navýšila. Sakai byl dle rozhodčího ve vápně faulován, což potvrdil i VAR a Dimitri Payet proměněnou penaltou zajistil hostům pohodlný náskok. Mimochodem Hiroki Sakai byl pro zranění o poločase vystřídán.

Angers mělo ve druhém poločase těžkou úlohu, potřebovalo smazat dvoubrankový náskok soupeře, který hrál organizovaně a zodpovědně. V 66. minutě měli domácí zajímavou standardku, kterou Alioui poslal přes zeď těsně vedle tyče. Domácím se nedařilo vytvořit si souvislý tlak a v závěru mohli inkasovat ještě třetí gól. Radonjić byl na malém vápně úplně sám, jenomže balón si nezpracoval a rovnou z první ho poslal hodně mimo.

Marseille to nemuselo mrzet, utkání dovedla tak jako tak do vítězného konce a na druhém místě tabulky si buduje solidní náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele