16. kolo
04.12.2019 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Body se dělily, Dijon remizoval s Montpellierem

Montpellier na svého protivníka dlouhodobě prostě neumí. Když se naposledy radoval z vítězství nad Dijonem, bylo tomu před sedmi vzájemnými kláními v roce 2011. A ani v nynějším případě svou statistiku k lepšímu nezměnil. Alespoň prodloužil svou dosavadní slušnou sérii neporazitelnosti na sedm zápasů v řadě napříč všemi soutěžemi.

Hosté měli možnost dostat se na dostřel samotnému popředí tabulky, k tomu ovšem nutně potřebovali v Burgundsku vyhrát. Jelikož tenhle cíl nesplnili, zůstali tam, kde byli před tímto vloženým kolem, tedy na šesté příčce. Domácí potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou vždy velmi nepříjemným soupeřem, a i díky tomu se o kousek vymanili z červených pozic.

Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana nevstoupili do tohoto duelu vůbec dobře, už po dvou minutách hry museli dohánět jednobrankové manko. Už předtím se sice stačil do dobré střelecké příležitosti propracovat Delort, jenže ten na domácího brankáře Gomise nevyzrál, naopak Dijon o pár chvil později udeřil po nešťastném vlastenci bránícího Sambiy.

Oba týmy pokračovaly v útočném snažení a taktéž Montpellier se své branky dočkal, a to po čtvrthodině hry. Mollet se chopil rozehrání standardní situace ze střední vzdálenosti, rozhodl se pro přímé zakončení a zvolil správně. Měl ovšem také velkou kupu štěstí, že se jeho střela otřela o připravenou zeď, změnila předem daný směr, a Gomis tak nezareagoval.

Ve 29. minutě se MHSC, podobně jako jeho protivník zkraje prvního poločasu, ujalo vedení. Za poutovým územím přenechal Ristič míč Savanierovi, ten si ho narovnal na svou levačku a zamířil nechytatelně do šibenice. Vyrovnat mohl ve 39. minutě Mavididi, jenomže z dobré pozice neseřídil svoje mířidla optimálně a nasměroval balón pouze mimo tři tyče.

Les Moutardes se snažili po přestávce najít cestu za úspěchem, byli v ofenzívě zprvu nebezpečnější než jejich sok, a dočkali se své odměny v 72. minutě. O devět minut předtím ještě neskóroval Balmont, jenž nevyzrál na gólmana Rulliho, ten však přece kapituloval poté, co se po rohovém kopu a sklepnutí meruny od Cádize, trochu náhodně, trefil Mavididi.

Ve zbývajícím čase byli aktivnější hosté, kteří evidentně více prahli po konečném vítězství, žádného dalšího přesného zásahu se však nedočkali. Především Delort vystrkoval růžky, v 80. a 85. minutě ještě jeho pokus skončil mimo Gomisův prostor, v 86. a 87. minutě už napřímo ohrozil dijonského muže v rukavicích, jenže ani v jednom případě nezacílil do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele