Ligue 1 - souhrn 16. kola

04.12.2018, 20:58, aktualizováno 05.12.2018, 23:00
Komentáře a souhrny
Druhou remízu v řadě zaznamenalo PSG, tentokráte veze bod ze Štrasburku. Lille vykradlo Montpellier a dostalo se před svého protivníka na průběžnou druhou pozici. Monaco zvládlo důležité utkání s Amiens a bodově se na svého protivníka a další celky dotáhlo. Lyon doma překvapivě nestačil na Rennes, Marseille jede s prázdnou z Nantes...

Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain 1:1

05.12.2018 21:00

Góly: 40. Kenny Lala (pen.) - 71. Edinson Cavani (pen.)

Nečekaně už druhou ztrátu v řadě si připsalo PSG, na jehož vedoucí pozici se přesto nic nemění. Pařížané v zápase dlouho prohrávali a nakonec odpověděli dvacet minut před koncem stejnou mincí. Obě branky totiž padly z pokutových kopů. Pro domácí Štrasburk je remíza s velkým favoritem obrovskou senzací!

PSG mělo v zápase převahu, jenomže velké množství příležitosti zůstalo nevyužito. Na druhou stranu hrozil i Štrasburk, i když zejména ve druhém poločase a na konci utkání.

Už ve 4.minutě nebezpečně hlavičkoval vedle branky Choupo-Moting a přímák Juliana Draxlera skončil v náruči pozorného Selse. Štrasburk se do blízkosti Aréoly příliš nedostával, nadějnou situaci ze 31.minuty poslal Zohi mimo branku. I přes větší aktivitu hostů nakonec jako první udeřil Racing. Ve 36.minutě zahrál po centru Carola ve vlastním vápně rukou Kehrer a sudí Gautier odpískal pokutový kop! Kenny Lala poslal Aréolu na druhou stranu a Štrasburk překvapivě vedl 1:0.

Pařížané spustili hned popřestávce velký tlak a Štrasburk jen s velkými obtížemi odolával. V 51.minutě hlavičkoval zblízka Kehrer a Sels musel vytáhnout pohotový zákrok. Za chvíli pálil vedle Mbappé a Cavanimu pro změnu nebyl uznán gól, jelikož se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. V 63.minutě orazítkoval Cavaní z volného přímého kopu břevno a Štrasburk stále držel těsný náskok. O osudu utkání nakonec znovu rozhodla penalta, nařízená tentokrát na druhé straně. Lala ve vápně stáhl Mbappého a pokutový kop střelou k tyči bezpečně proměnil Edinson Cavani.

PSG mělo ještě dvacet minut, aby výsledek otočilo ve svůj prospěch, ale další velkou šanci zazdil Kehrer. Dvě minuty před koncem zápasu mohl nečekaně rozhodnout Thomasson, ale Aréola jeho střelu pod břevno vytěsnil. Štrasburk se nemohl radovat ani v páté minutě nastavení, kdy opět Thomasson dostal balón do sítě, ovšem z ofsajdu. Racing sice nezvítězil, ale bod proti Paříží má pro něj velkou váhu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 3:2

05.12.2018 19:00

Góly: 22. Jimmy Briand, 57. François Kamano (pen.), 90. Pablo - 16. Loïs Diony, 67. Wahbi Khazri

Saint-Étienne sice nad Bordeaux poměrně brzy vedlo, ale nakonec si z kraje vína neveze ani jeden bod. V úžasném zápase o pěti gólech totiž hosté tahali za kratší konec a v 91. minutě rozjásal fanoušky Bordeaux Pablo.

Saint-Étienne sice bylo ve středečním utkání vloženého 16. kola nejvyšší francouzské ligy favoritem a od počátku utkání si tento status udržovalo, ale nakonec mu to k ničemu nebylo. Ani jeho dva góly mu k výhře nepomohly, neboť v samém závěru se znovu prosadilo Bordeaux a završilo povedený večer parádním obratem.

Nejprve se domácí obránce Maxime Poundjé dopustil chyby a ztratil míč ve velmi nebezpečném místě, ale následně se balon dostal k Youssoufovi Sabalymu, který vypustil od kopačky parádní projektil. Na brankáře Ruffiera sice stačil, ale na jeho tyč už nikoli. Bordeaux bylo v úvodních minutách hodně často u míče a soupeři jej skoro vůbec nepůjčovalo.

Hosté postupem času přebírali kontrolu nad utkáním a v 17. minutě už se dostali do vedení. Rémy Cabella zmátl na levé straně bránícího Sabalyho a poslal krásnou nahrávku na volného Loïse Dionyho, který se bez potíží prosadil. Bordeaux však na odpověď nemuselo čekat příliš dlouho. O šest minut později totiž Jimmy Briand vybojoval rohový kop a po chybě brankáře Ruffiera jej také se štěstím poslal do sítě - 1:1.

Následně museli hosté vynuceně hned dvakrát střídat, což pro ně znamenalo zásah do plánů. První poločas už ale na výsledku nic dalšího nezměnil. Na začátku toho druhého se do šance cpal Wahbi Khazri, který se ještě kličkou zbavil obránce. Jenže zakončení už mu podle představ nevyšlo. Bordeaux sice prožívalo horší pasáž, ale přesto se dostalo ke gólu.

V 57. minutě totiž sudí postřehl Salibovu ruku ve vlastním vápně, což mu bohatě stačilo k odpískání penalty. K ní se postavil mladý útočník François Kamano a přesnou ranou vstřelil svůj osmý gól v letošním ročníku Ligue 1.

Ani to ale nebylo všechno, protože Saint-Étienne se vrhlo do útoku. A vyplatilo se mu to, neboť v 68. minutě domácí obránci zapomněli na Rémyho Cabellu a ten na zadní tyči dokázal dostat míč před brankáře Costila. Pro jistotu ještě míč do brány dorazil Wahbi Khazri, kterému byla branka také připsána.

O deset minut později dostal Younousse Sankharé po konfliktu se Selnaesem od sudího červenou kartu, ale hlavní arbitr si nechal ještě celou situaci přezkoumat videem. Sankharé už sice byl v tunelu, ale sudí změnil svůj výrok jen na žlutou kartu, takže se Sankharé mohl vrátit! A Bordeaux to hodně pomohlo, neboť v 91. minutě se po centru od rohového praporku hlavou prosadil domácí stoper Pablo a domácí otočili zápas!

Více informací k zápasu

SM Caen - Nîmes Olympique 1:2

05.12.2018 19:00

Góly: 90. Prince Oniangué - 18. Umut Bozok, 90+4. Loïck Landre

Nimes potvrdilo, že má výtečnou formu, a od začátku listopadu si připsalo už své páté vítězství z posledních šesti utkání, včetně toho z Ligového poháru. Na půdě Cean to ale byla velká divočina. Protože tři body na jeho stranu přisoudil Loïck Landre až v samotném nastavení, a to přitom domácí těsně předtím srovnávali pro ně nepříznivý stav.

Hostům evidentně vůbec nevadil náročný program, jaký museli absolvovat v posledních dvou týdnech. I přesto, že to pro ně byl již čtvrtý zápas během pár dní, zvládli ho i napočtvrté vítězně. Caen naopak potvrdilo, že ani náhodou není v optimální pohodě, a sestupovému pásmu je nebezpečně blízko. Naposledy slavilo tři body na konci září.

Olympique vstoupil do utkání velmi dobře a již v 18. minutě se radoval z vedení. Ferri ze středu pole přihrál na hranici šestnáctky na Bozoka, ten následně vyškolil obránce Guilberta, jemuž nasadil housle, a z blízkosti pak neměl problém přesně zacílit. Navýšit náskok mohl o pár chvil později Bobichon, jeho pokus ovšem po zemi zamířil kousek vedle.

SMC v prvním dějství zahrozil snad jen jednou jedinkrát. Na zadní tyči se objevil Oniangué, jenže ten v krkolomné pozici a z těžkého úhlu hlavou trefil jen brankovou konstrukci. Ani ve druhé půli přitom domácí v ofenzívě nijak nezářili. Svůj druhý gól naopak mohl přidat na své konto Bozok, nicméně jeho přesný zásah nemohl být uznán kvůli ofsajdu.

O všem podstatném se rozhodovalo až v závěrečných minutách. Caen se podařilo prosadit v minutě devadesáté, to když centr z přímého kopu od Fajra zužitkoval hlavou Oniangué. Ovšem poslední slovo si nakonec vzali hosté. Savanierův pas ze standardky propadl až k náhradníkovi Landremu, jenž uklidil balón ve skluzu do sítě.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - EA Guingamp 2:1

05.12.2018 19:00

Góly: 14. Benjamin Jeannot, 86. Oussama Haddadi - 79. Marcus Coco

Dijon poprvé od konce sprna konečně zvítězil a v záchranářském souboji porazil poslední Guingamp 2:1. O výhře domácích rozhodla obrovská hrubka brankáře Johnssona,který neudržel nákop Haddadího a balón na okamžik přešel celým objemem brankovou čáru. To vše pouhé čtyři minuty před koncem zápasu, navíc v době, kdy Dijon hrál bez vyloučeného Lautoy.

Až ve 12.minutě se na stadionu Gastona Gérarda poprvé zrodila gólová šance, Benezet svojí střelou už překonal Allaina, jenomže toho na brankové čáře zachránil jeden z obránců. Do té doby se jinak na hrací ploše nic vážnějšího neudálo. O dvě minuty později pak domácí vstřelili vedoucí gól, když Haddadího centr sice přelétl hlavu Tavarese, ovšem dopadl přesně na kopačku Benjamina Jeannota, který se z první trefil přesně k tyči. Vstřelený gól atraktivitě zápasu příliš nepomohl. Guingamp byl směrem dopředu bezzubý, zatímco Dijon si hubený náskok v pohodě hlídal, aniž by se nějak výrazně snažil vedení navýšit. Až těsně před koncem poločasu mohl vsítit druhý gól Abeid, ale jeho pěkný technický pokud nadvakrát zneškodnil Johnsson.

Bohužel diváci se v Dijonu nudili i po změně stran. Výsledek byl dlouho 1:0 pro domácí a až dvacet minut před koncem byli k vidění zajímavé věci. Nejprve v 71.minutě uviděl druhou žlutou kartu za šlapák Lautoa a hostům se naskytla možnost přesilové hry.

Guingamp na nic nečekal a vrhl síly do útoku. Allain se musel vytasit s těžkým zákrokem po hlavičce Eboy a za dalších pět minut už bylo vyrovnáno. Na Rebochův výborný centr si naběhl Marcus Coco a jen nastavil kopačku tak, že balón skončil v síti. Poslední tým soutěže pak vycítil šanci na tři body, jenomže místo toho, aby je v přesile skutečně urval, čtyři minuty před koncem inkasoval. Fatální chybu přitom předvedl brankář Johnsson, který nezkrotil nákop Haddadího a balón pak překročil celým objemem brankovou čáru. Dijon s velkou dávkou štěstí porazil Guingamp 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 0:2

05.12.2018 19:00

Góly: 41. Hatem Ben Arfa, 43. Jordan

Lyon doma překvapivě nestačil na Stade Rennes, které jeho půdu vyloupilo dvěma góly! O ten první z nich se postaral někdejší hráč Lyonu Hatem Ben Arfa, k němuž se o chvíli později přidal mladý záložník Theoson Jordan Siebatcheu.

Rennes dobře vědělo, že Lyon je doma velmi silný a že to s ním nebude žádná legrace. Hodně speciální utkání měl před sebou odchovanec Lyonu Hatem Ben Arfa, který nastoupil po boku Sarra či Greniera, další bývalé opory Lyonu. Domácí Lyon spoléhal především na útočnou trojici v podání Traoré, Fékir a Depay, která letos nahání strach většině soupeřů.

Hned v úvodu utkání se domácí obránce Kenny Tete dostal k centrovanému míči ze strany a jen těsně před ním se dokázal úspěšně vrátit Bensebaini. V šesté minutě se do vápna prohnal Bertrand Traoré, který unikl svým dvěma protihráčům a chystal se ve vápně střílet. Pod nohy se mu ale vrhl Mexer a nejprve se zdálo, že jej fauloval. Po poradě s videem ale sudí Hamel odvolal svůj výrok a penaltu nepískal!

O pár minut později se ke střeleckému pokusu dostal obránce Mendy, který ale mířil pouze doprostřed branky. Na opačné straně zahřál brankáře Anthonyho Lopese Bourigeaud, jenže jeho střela neměla příliš velkou razanci, aby si s ní Lopes neporadil. Lyon postupem času oslaboval své útoky a koledoval si o první branku utkání. Tu málem dal Sarr, který ve 37. minutě postupoval sám na bránu. Z uhlu ale pálil těsně vedle!

Ani brankář Diallo se nenudil a jednu další nabídku mu poslal Memphis Depay. Hostující obrana totiž totálně zapsala a jen díky obětavému skluzu obránce Mexera se Depay neprosadil. Skóre se ale měnilo, třebaže na druhé straně. Rennes se usadilo na polovině svého soka a Hatem Ben Arfa kroužil s míčem kolem vápna. V pravou chvíli se pak rozhodl zakončit a dobře udělal - 1:0 pro Rennes.

Aby se domácí nevzpamatovali tak brzy, o pouhé dvě minuty později Rennes navýšilo své vedení. Hosté podnikli rychlý protiútok a Traorému se na pravé straně podařilo najít Sarra. Ten nepanikařil, ale v klidu poslal míč před bránu. Tam viděl klouzajícího Theosona Jordana Siebatcheua, který míč ve skluzu dopravil do téměř opuštěné Lopesovy brány!

To byl pro Lyon šok, ze kterého už se nevzpamatoval. Traoré ještě v první půli orazítkoval břevno a po změně stran se málem prosadil Fékir. Jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval dnes velmi pozorný Mexer. Dvacet minut před koncem svou šanci Depay nevyužil, dnes nebyl ve své kůži. A když v samém závěru Traoré nenahrál volnějšímu Fékirovi, ale mířil místo toho alibisticky vedle, bylo o vítězi duelu rozhodnuto.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 3:2

05.12.2018 19:00

Góly: 30. Emiliano Sala, 45. Abdoulaye Touré, 63. Gabriel Boschilia - 28. Morgan Sanson, 36. Florian Thauvin (pen.)

Útok na pohárové pozice se prozatím odkládá. Marseille přestřelku s Nantes nezvládla a domácí berou tři body. Hodně divoký byl zejména první poločas, Olympique Marseille v něm dvakrát vedl, ale Kanárci dokázali pokaždé vyrovnat, aby po přestávce poprvé strhli vedení na svojí stranu a výsledek už nepustili. Rozhodující branku obstaral Gabriel Boschilia.

Fotbalisté Nantes favorita dokonale zaskočili a i když se pro ně utkání nevyvíjelo dobře, vždy dokázali perfektně zareagovat. Olympique začal zápas dobře, poměrně brzy si začal vytvářet brankové příležitosti, jakou byla například nebezpečná hlavička stopera Rolanda, jenomže úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla.

Přestřelku nakonec odstartovala 28. minuta a vedoucí branka Marseille. Rolando vysunul krásnou přihrávkou do prostoru Ocampose, který zpětně našel v náběhu Morgana Sansona a jeho střela z první skončila v síti. Nantes odpovědělo bleskurychle. Po ztrátě balónu následoval centr do pokutového území hostů a hlavičkující Emiliano Sala za pouhé dvě minuty vyrovnal na 1:1.

Jenomže za dalších pět minut bylo zase všechno jinak. Pallois zahrál ve vlastním vápně rukou a verdikt sudího byl nekompromisní. Florian Thauvin i s trochou štěstí penaltu proměnil, když balón napálil od břevna do sítě, takže Marseille znovu vedla. Závěr prvního poločasu byl ale v režii domácích a nejprve byl blízko vyrovnání Boschilia, který zakroutil balón do břevna a v nastavení skutečně zařídil Kanárkům vyrovnání Abdoulaye Touré. Ten zpoza šestnáctky nic nevymýšlel a střelou k tyči srovnal na 2:2.

Divoce začala i druhá půle, ovšem hlavním aktérem byl domácí trenér Vahid Halilhodžić, který byl sudím vykázán na tribunu. Pocit křivdy mu pak hráči zmírnili vedoucí brankou v 64. minutě, kdy Lima našel na malém vápně přesně kopačku Gabriela Boschilii a Nantes poprvé v zápase vedlo.

Vyrovnané utkání mohl opět dovést do remízového stavu Luiz Gustavo, jenomže z malého vápna hlavou trefil jen brankovou konstrukci. Štěstí stálo na straně Nantes i o chvíli později, kdy před Thauvinem a prázdnou brankou na poslední chvíli zasáhl Pallois. Marseille ještě reklamovala penaltu, ale sudí tentokrát nepískal. Hosté v závěru spěchali kupředu, ale vyrovnat se jim ani během dlouhého nastavení nepodařilo.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 0:1

05.12.2018 19:00

Góly: 45. Issiaga Sylla

Remeš nenavázala na velmi cennou remízu, uhranou o minulém víkendu na půdě Marseille, ani na své předchozí dvě domácí výhry, a s trápícím se Toulouse padla trošku nečekaně nejtěsnějším možným způsobem. Pro hosty byl naopak tenhle výsledek doslova vysvobozením. Vždyť ze třech bodů se radovali naposledy na samém začátku září.

TFC prožil velmi dobrý vstup do tohoto ročníku, jenže od čtvrtého kola nenašel cestu k výhře. I proto v podstatě pořád paběrkoval jen v dolních patrech tabulky. Tenhle rezultát mu alespoň pomohl odpoutat se od sestupového pásma na rozdíl pěti bodů. Domácí potvrdili, že na tohoto soupeře se jim moc nedaří, a od roku 2012 s ním padli už počtvrté z devíti případů.

Přitom svěřenci trenéra Davida Guiona se mohli v klidu ujmout vedení v 18. minutě hry. Po rohovém kopu se k míči v šestnáctce propracoval Oudin, který z otočky adresoval přihrávku do brankového území, tam se nacházel zcela volný a nikým nehlídaný Engels, jenž by zakončoval do prázdné brány, ale místo toho zamířil trestuhodně mimo.

Toulouse se výrazněji poprvé osmělilo po půlhodině hry. Chybnou rozehrávku Remeše mohl potrestat Jean, jenž levačkou zkoušel skórovat z hranice pokutového území technicky k tyčce, nicméně balón skončil těsně vedle. Ve 45. minutě již hosté rozhodli o svém úspěchu. Se zakončením Gradela si brankář Mendy ještě poradil, s dorážkou Issiagy Sylly už ale ne.

Domácí ve druhé půli mohli vyrovnat ze dvou dobrých příležitostí. Avšak Abdelhamid v 57. minutě nasměroval svou hlavičku jen do vzdálenější tyčky a v nastavení si se střelou Doumbiy poradil gólman Goicoechea. Toulouse dohrávalo posledních pár desítek vteřin bez vyloučeného Manua Garcíy, těsný náskok však udrželo až do konce.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 0:1

04.12.2018 21:00

Góly: 6. Nicolas Pépé

Lille slaví obrovský úspěch, protože ve šlágru kola porazilo domácí Montpellier a díky třem bodům ho dokázalo předskočit v tabulce! Lille se dostalo na druhou příčku díky jediné brance utkání, kterou měl na svědomí hbitý útočník Nicolas Pépé.

Na Stade de la Mosson se odehrál velký šlágr mezi druhým Montpellierem a čtvrtým Lille. Zatímco domácí zdobila před utkáním velmi dobrá defenziva a byli favority dnešního duelu, Lille spoléhalo na velmi rychlý a smrtící útok. Ten i dnes tvořili zejména hráči jako Pépé, Rémy nebo Araújo.

První minuty jednoznačně patřily Lille. Ve druhé minutě se přetažený centr dostal k Nicolasi Pépému, který byl na zadní tyči úplně sám. Volil zakončení z voleje, jenže nepočítal s brilantním zákrokem brankáře Lecomteho. Ten předvedl fantastický reflex a na brankové čáře odolal, navíc vyrazil ještě dorážku! Přesto velmi brzy kapituloval.

Psala se šestá minuta, když Nanitamo Ikoné prchl po levé straně a přihrál pod sebe. Na zadní tyči byl opět nabíhající Nicolas Pépé, který se tentokrát už nemýlil a střelou po zemi k tyči překonal brankáře Lecomteho - 1:0.

Ani Montpellier ale nesložil zbraně a hrozil poměrně často. Především díky umění rychlého útočníka Delorta. Ten se v 11. minutě snažil prokličkovat až do vápna, ale těsně před šestnáctkou byl odzbrojen Fontém. Domácí jasně přidali na rychlosti i aktivitě, zatímco Lille po vstřelení první branky ochablo. Laborde mohl potrestat zaváhání obrany obránců Lille, jenže jeho rána směřovala jen do náruče brankáře Mikea Maignana!

Ve 32. minutě se Montpellier dožadoval penalty za ruku Josého Fonteho. Sudí se ale nenechal přemluvit a dokonce nevyužil ani video. Krátce před koncem první půle musel být na pozoru brankář Maignan, kdy Delort dokázal tečovat přihrávku Fonteho na Dabilu. Balon se ale odrazil jen k připravenému Maignanovi. Po změně stran se Lille snažilo zopakovat vývoj první půle a na soupeře vystartovalo poměrně ochotně.

Draví hosté zahrozili po ráně Pépého a následně musel akci Lille na poslední chvíli ukončit obránce Daniel Congré. Pět minut poté pálil z druhého doteku Mollet, ale brankář Maignan byl u své přední tyče včas. Montpellier stupňoval svou aktivitu a mnohokrát už to vypadalo na ten kýžený přesný centr.

Centrovaných míčů všeobecně před brankářem Maignanem bylo více než dost, ale Maignan je poctivě sbíral, samozřejmě s velkou pomocí Fonteho s Dabilou. Dvacet minut před koncem utkání z hranice vápna napálil míč ke vzdálenější tyči Laborde, ale Maignan dokázal na dvakrát zasáhnout. Osm minut před koncem utkání si hosté mysleli, že se bude rozehrávat od brankáře Maignana, jenže místo toho domácí vhazovali. Z toho vyplynula situace dvou hráčů postupujících na brankáře, ale ten svůj tým zachránil skvělým zákrokem!

Více informací k zápasu

Amiens SC - AS Monaco 0:2

04.12.2018 19:00

Góly: 43. Falcao (pen.), 90+6. Falcao (pen.)

Zraněními sužované Monaco dokázalo zabrat a ačkoli neměl trenér Thierry Henry k dispozici 14 hráčů, přesto dokázalo torzo jeho týmu zvítězit nad domácím Amiens. Za Monaco se o obě branky postaral Falcao, který k tomu měl dva pokutové kopy.

Thierry Henry musí být mírně frustrovaný z toho, jakou práci odvádí jeho zdravotnický personál. Do duelu s Amiens totiž nemohlo zasáhnout hned 14 zraněných hráčů, z nichž mnozí působí v základní sestavě. Hlavní oporou týmu měla být dvojice Tielemens a Falcao. Určitá nesehranost a nezkušenost byla na hostech od počátku vidět. O první zajímavější šanci se nejprve pokoušel Radamel Falcao z přímého volného kopu.

Brankář Diego Benaglio na opačné straně zase musel sledovat, jak rána záložníka Gnahorého míří jen těsně vedle tyče! Blinova rána z dálky byla sražena na další roh a obrana Monaka se dostávala pod stále větší tlak. Zpoza pokutového území to prudkou ranou zkusil domácí Mendoza, jenže míč skončil na prvním obránci. Náznak šance se ve 38. minutě vytvořil Falcao, který ale ranou po zemi brankáře Gurtnera nepřekvapil.

O pět minut později se Badiashile a domácí Krafth dostali do souboje uvnitř pokutového území a hostující hráč spadl. Sudí těžkou situaci střetu posoudil jako faul na hostujícího mladíka, za což dopřál Monaku penaltu! K ní se postavil Radamel Falcao, jenž si počkal na pohyb brankáře Gurtnera a poslal míč na opačnou stranu - 1:0.

Monaco vedlo o gól, i když po sporné penaltě a nepříliš atraktivním prvním poločase. Hned po změně stran prověřil brankáře Benaglia Dibassy tvrdou ranou. Hodina hry uplynula a domácí málem srovnali. Po akci z pravé strany se míč dostal k Emilu Krafthovi, který placírkou posílal míč jen těsně nad břevno!

Utkání bylo definitivně rozseknuto v nastaveném čase. Bakaye Dibassy šel po míči vysokou nohou a i když Falcaa vůbec netrefil, viděl okamžitě červenou kartu. A když o dvě minuty později brankář Gurtner sestřelil ve vápně Pelého, dostal Falcao další šanci na gól. Další nařízenou penaltu opět s přehledem proměnil a Monaco vítězí 2:0!

Více informací k zápasu

OGC Nice - Angers SCO 0:0

04.12.2018 19:00

Góly: -

Nice je po dalším kole zklamané, protože na domácí půdě plánovalo získat určitě víc bodů. Angers mu mnoho problémů nedělalo, jenže přesto slaví zisk jednoho bodu za bezbrankovou remízu.

Pro Nice to je hodně velká ztráta, protože bylo jasným favoritem a navíc mělo k dispozici prakticky všechny opory. Od první minuty nastoupili hráči jako Balotelli, Saint-Maximin, Sarr, Dante nebo Cyprien. Hosté se spoléhali především na dvojici Bahoken a Reine-Adélaïde.

Nice na nic nečekalo a do svého soupeře se pustilo hned od začátku. Už ve třetí minutě mohli jít domácí do vedení, protože po tečovaném centru se balon odrazil přesně k nohám Jean-Victora Makenga. Ten ale z blízkosti brankáře Butelleho propálit nedokázal. Cyprien pak hledal před vápnem soupeře Maria Balotelliho, ale tomu nevyšlo zpracování míče.

Hostující obránci se dopouštěli několika chyb, ale Nice je nedokázalo potrestat. Po ráně Cypriena vybíhal Butelle pro balon na malé vápno, kde byl i Mario Balotelli. Ten by mohl zakončovat do opuštěné brány, jenže radost mu zkazil ofsajd. Po pětadvaceti minutách Cyprien našel elegantním pasem za obranu nabíhajícího Balotelliho, jenže ten přeloboval spolu se zkušeným brankářem Butellem i jeho bránu.

Jinak první půle mnoho šancí nenabízela a především hosté zůstali herně dost za očekáváním. Angers mělo šanci zahrávat volný přímý kop z velmi dobré vzdálenosti, ale Taitova rána směřovala mimo! Nice přehrávalo svého soupeře maximálně a téměř mu nedovolovalo získat balon. Když už se to povedlo, jako třeba Santamaríovi na začátku druhé půle, hned u něj byli obránci a nedovolili mu zakončit.

S postupem času se ale Angers začalo osmělovat a především útočník Bahoken byl vidět stále častěji. V 60. minutě jeho brance zabránil pohotovým vyběhnutím pouze brankář Benítez. Tempo utkání ale výrazně opadalo a Nice zkrátka nedokázalo vymyslet nic, čím by svého soka překonalo.

V 90. minutě hlavičkoval Hérelle po centru ze strany hodně vysoko nad a nevýrazný fotbal v podání Angers pak korunoval brankář Ludovic Butelle, který vyběhl mimo pokutové území a dostal žlutou kartu. Po poradě s videorozhodčím pak ale dostal rovnou červenou! A jelikož mělo Angers už vystřídáno, do brány musel záložník Baptiste Santamaría.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain16142049:1044
2.Lille OSC1693424:1430
3.Montpellier HSC1685324:1229
4.Olympique Lyon1684426:2028
5.Olympique Marseille1682629:2526
6.AS Saint-Étienne1675424:2126
7.OGC Nice1674512:1425
8.Nîmes Olympique1665524:2123
9.Racing Strasbourg1657425:1922
10.Girondins Bordeaux1656519:1921
11.Stade Reims1656510:1421
12.FC Nantes1655624:2420
13.Stade Rennes1655621:2520
14.Angers SCO1646619:2118
15.Toulouse FC1646614:2418
16.Dijon FCO1644816:2616
17.SM Caen1627713:2013
18.AS Monaco1634916:2413
19.Amiens SC16411114:2913
20.EA Guingamp16151011:328

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
AC.Milan

Radamel

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc mě mrzí ze se nedokázal prosadit v United , jinak doufám a věřím v to že až se douzdraví zbytek týmu tak půjdou nahoru, Henrymu bych to moc přál

Reagovat
Godwinson

S Lille je to škoda, to je zrovna jeden z nejvypíčenějších týmů v lize

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Israha

Prohrát s vyhořelým tragédem Halihodžičem, který za posledních x let nikde pořádně neuspěl, to je další Garciův trapas. Nicméně tenhle zápas mmj. ukázal (krom nekvality na hrotu a přetrvávajících individuálních kiksů v obraně) jedno - Garcia neumí týmu absolutně vtisknout disciplínu a zodpovědnost. On evidentně je slušný psycholog a motivátor (ten tým se pod ním nevzdává, hraje až do konce a má vítěznou mentalitu), ale jakoby ty hráče nechával hrát, co oni sami chtějí. Pak z toho mohou vyplouvat záblesky geniality od Payeta, Thauvina a pár dalších, ale zároveň se tomu každý průměrný tým, který je kompaktní a vycepovaný přísným stratégem, dostane na kobylku. Marseille prostě aktuálně není tak silná, aby jim trenér mohl dovolit hrát si pohodičku bez jasné taktiky a zodpovědnosti. Loni to šlo díky nadprůměrné až skvělé formě osy týmu. Ta letos poklesla a jsme tam, kde jsme. Garcia už ten tým zjevně nikam neposune, spíš ho potáhne dolů...

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkně si uprostřed týdnu spím a vzbudím se v půl osmé. Vidím že hraje Lyon tak rychle sháním stream a koukám. Do poločasu dvě průnikové přihrávky na Sarra, kterého ani v jednom případě nedokázal zachytit Morel a opět se ukázalo, jaký tragický tenhle hráč je. Předtím ještě dál branku vypatlanec Ben Arfa, který si nemohl nechat ujít oslavovat gól proti svému bývalému týmu. Ale od něj jsem to tak nějak čekal. Depay ve své tutovce selhal a na konci poločasu ještě Traoré trefil tyč. Ve druhém poločase se ani jeden tým nezmohl na lautr nic. Ještě že o víkendu nehrajeme. Asi bych to nezvládl. Zraněný Ndombélé je taky ''super'' zpráva.

Reagovat
smazaný uživatel

No a Koubek definitivně dochytal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele