16. kolo
04.12.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 0:1

Lille slaví obrovský úspěch, protože ve šlágru kola porazilo domácí Montpellier a díky třem bodům ho dokázalo předskočit v tabulce! Lille se dostalo na druhou příčku díky jediné brance utkání, kterou měl na svědomí hbitý útočník Nicolas Pépé.

Na Stade de la Mosson se odehrál velký šlágr mezi druhým Montpellierem a čtvrtým Lille. Zatímco domácí zdobila před utkáním velmi dobrá defenziva a byli favority dnešního duelu, Lille spoléhalo na velmi rychlý a smrtící útok. Ten i dnes tvořili zejména hráči jako Pépé, Rémy nebo Araújo.

První minuty jednoznačně patřily Lille. Ve druhé minutě se přetažený centr dostal k Nicolasi Pépému, který byl na zadní tyči úplně sám. Volil zakončení z voleje, jenže nepočítal s brilantním zákrokem brankáře Lecomteho. Ten předvedl fantastický reflex a na brankové čáře odolal, navíc vyrazil ještě dorážku! Přesto velmi brzy kapituloval.

Psala se šestá minuta, když Nanitamo Ikoné prchl po levé straně a přihrál pod sebe. Na zadní tyči byl opět nabíhající Nicolas Pépé, který se tentokrát už nemýlil a střelou po zemi k tyči překonal brankáře Lecomteho - 1:0.

Ani Montpellier ale nesložil zbraně a hrozil poměrně často. Především díky umění rychlého útočníka Delorta. Ten se v 11. minutě snažil prokličkovat až do vápna, ale těsně před šestnáctkou byl odzbrojen Fontém. Domácí jasně přidali na rychlosti i aktivitě, zatímco Lille po vstřelení první branky ochablo. Laborde mohl potrestat zaváhání obrany obránců Lille, jenže jeho rána směřovala jen do náruče brankáře Mikea Maignana!

Ve 32. minutě se Montpellier dožadoval penalty za ruku Josého Fonteho. Sudí se ale nenechal přemluvit a dokonce nevyužil ani video. Krátce před koncem první půle musel být na pozoru brankář Maignan, kdy Delort dokázal tečovat přihrávku Fonteho na Dabilu. Balon se ale odrazil jen k připravenému Maignanovi. Po změně stran se Lille snažilo zopakovat vývoj první půle a na soupeře vystartovalo poměrně ochotně.

Draví hosté zahrozili po ráně Pépého a následně musel akci Lille na poslední chvíli ukončit obránce Daniel Congré. Pět minut poté pálil z druhého doteku Mollet, ale brankář Maignan byl u své přední tyče včas. Montpellier stupňoval svou aktivitu a mnohokrát už to vypadalo na ten kýžený přesný centr.

Centrovaných míčů všeobecně před brankářem Maignanem bylo více než dost, ale Maignan je poctivě sbíral, samozřejmě s velkou pomocí Fonteho s Dabilou. Dvacet minut před koncem utkání z hranice vápna napálil míč ke vzdálenější tyči Laborde, ale Maignan dokázal na dvakrát zasáhnout. Osm minut před koncem utkání si hosté mysleli, že se bude rozehrávat od brankáře Maignana, jenže místo toho domácí vhazovali. Z toho vyplynula situace dvou hráčů postupujících na brankáře, ale ten svůj tým zachránil skvělým zákrokem!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
klvana

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele