16. kolo
05.12.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 0:2

Lyon doma překvapivě nestačil na Stade Rennes, které jeho půdu vyloupilo dvěma góly! O ten první z nich se postaral někdejší hráč Lyonu Hatem Ben Arfa, k němuž se o chvíli později přidal mladý záložník Theoson Jordan Siebatcheu.

Rennes dobře vědělo, že Lyon je doma velmi silný a že to s ním nebude žádná legrace. Hodně speciální utkání měl před sebou odchovanec Lyonu Hatem Ben Arfa, který nastoupil po boku Sarra či Greniera, další bývalé opory Lyonu. Domácí Lyon spoléhal především na útočnou trojici v podání Traoré, Fékir a Depay, která letos nahání strach většině soupeřů.

Hned v úvodu utkání se domácí obránce Kenny Tete dostal k centrovanému míči ze strany a jen těsně před ním se dokázal úspěšně vrátit Bensebaini. V šesté minutě se do vápna prohnal Bertrand Traoré, který unikl svým dvěma protihráčům a chystal se ve vápně střílet. Pod nohy se mu ale vrhl Mexer a nejprve se zdálo, že jej fauloval. Po poradě s videem ale sudí Hamel odvolal svůj výrok a penaltu nepískal!

O pár minut později se ke střeleckému pokusu dostal obránce Mendy, který ale mířil pouze doprostřed branky. Na opačné straně zahřál brankáře Anthonyho Lopese Bourigeaud, jenže jeho střela neměla příliš velkou razanci, aby si s ní Lopes neporadil. Lyon postupem času oslaboval své útoky a koledoval si o první branku utkání. Tu málem dal Sarr, který ve 37. minutě postupoval sám na bránu. Z uhlu ale pálil těsně vedle!

Ani brankář Diallo se nenudil a jednu další nabídku mu poslal Memphis Depay. Hostující obrana totiž totálně zapsala a jen díky obětavému skluzu obránce Mexera se Depay neprosadil. Skóre se ale měnilo, třebaže na druhé straně. Rennes se usadilo na polovině svého soka a Hatem Ben Arfa kroužil s míčem kolem vápna. V pravou chvíli se pak rozhodl zakončit a dobře udělal - 1:0 pro Rennes.

Aby se domácí nevzpamatovali tak brzy, o pouhé dvě minuty později Rennes navýšilo své vedení. Hosté podnikli rychlý protiútok a Traorému se na pravé straně podařilo najít Sarra. Ten nepanikařil, ale v klidu poslal míč před bránu. Tam viděl klouzajícího Theosona Jordana Siebatcheua, který míč ve skluzu dopravil do téměř opuštěné Lopesovy brány!

To byl pro Lyon šok, ze kterého už se nevzpamatoval. Traoré ještě v první půli orazítkoval břevno a po změně stran se málem prosadil Fékir. Jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval dnes velmi pozorný Mexer. Dvacet minut před koncem svou šanci Depay nevyužil, dnes nebyl ve své kůži. A když v samém závěru Traoré nenahrál volnějšímu Fékirovi, ale mířil místo toho alibisticky vedle, bylo o vítězi duelu rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele