16. kolo
05.12.2018 19:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Marseille 3:2

Útok na pohárové pozice se prozatím odkládá. Marseille přestřelku s Nantes nezvládla a domácí berou tři body. Hodně divoký byl zejména první poločas, Olympique Marseille v něm dvakrát vedl, ale Kanárci dokázali pokaždé vyrovnat, aby po přestávce poprvé strhli vedení na svojí stranu a výsledek už nepustili. Rozhodující branku obstaral Gabriel Boschilia.

Fotbalisté Nantes favorita dokonale zaskočili a i když se pro ně utkání nevyvíjelo dobře, vždy dokázali perfektně zareagovat. Olympique začal zápas dobře, poměrně brzy si začal vytvářet brankové příležitosti, jakou byla například nebezpečná hlavička stopera Rolanda, jenomže úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla.

Přestřelku nakonec odstartovala 28. minuta a vedoucí branka Marseille. Rolando vysunul krásnou přihrávkou do prostoru Ocampose, který zpětně našel v náběhu Morgana Sansona a jeho střela z první skončila v síti. Nantes odpovědělo bleskurychle. Po ztrátě balónu následoval centr do pokutového území hostů a hlavičkující Emiliano Sala za pouhé dvě minuty vyrovnal na 1:1.

Jenomže za dalších pět minut bylo zase všechno jinak. Pallois zahrál ve vlastním vápně rukou a verdikt sudího byl nekompromisní. Florian Thauvin i s trochou štěstí penaltu proměnil, když balón napálil od břevna do sítě, takže Marseille znovu vedla. Závěr prvního poločasu byl ale v režii domácích a nejprve byl blízko vyrovnání Boschilia, který zakroutil balón do břevna a v nastavení skutečně zařídil Kanárkům vyrovnání Abdoulaye Touré. Ten zpoza šestnáctky nic nevymýšlel a střelou k tyči srovnal na 2:2.

Divoce začala i druhá půle, ovšem hlavním aktérem byl domácí trenér Vahid Halilhodžić, který byl sudím vykázán na tribunu. Pocit křivdy mu pak hráči zmírnili vedoucí brankou v 64. minutě, kdy Lima našel na malém vápně přesně kopačku Gabriela Boschilii a Nantes poprvé v zápase vedlo.

Vyrovnané utkání mohl opět dovést do remízového stavu Luiz Gustavo, jenomže z malého vápna hlavou trefil jen brankovou konstrukci. Štěstí stálo na straně Nantes i o chvíli později, kdy před Thauvinem a prázdnou brankou na poslední chvíli zasáhl Pallois. Marseille ještě reklamovala penaltu, ale sudí tentokrát nepískal. Hosté v závěru spěchali kupředu, ale vyrovnat se jim ani během dlouhého nastavení nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele