16. kolo
05.12.2018 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tříměsíční čekání je u konce, Toulouse uspělo naplno v Remeši

Remeš nenavázala na velmi cennou remízu, uhranou o minulém víkendu na půdě Marseille, ani na své předchozí dvě domácí výhry, a s trápícím se Toulouse padla trošku nečekaně nejtěsnějším možným způsobem. Pro hosty byl naopak tenhle výsledek doslova vysvobozením. Vždyť ze třech bodů se radovali naposledy na samém začátku září.

TFC prožil velmi dobrý vstup do tohoto ročníku, jenže od čtvrtého kola nenašel cestu k výhře. I proto v podstatě pořád paběrkoval jen v dolních patrech tabulky. Tenhle rezultát mu alespoň pomohl odpoutat se od sestupového pásma na rozdíl pěti bodů. Domácí potvrdili, že na tohoto soupeře se jim moc nedaří, a od roku 2012 s ním padli už počtvrté z devíti případů.

Přitom svěřenci trenéra Davida Guiona se mohli v klidu ujmout vedení v 18. minutě hry. Po rohovém kopu se k míči v šestnáctce propracoval Oudin, který z otočky adresoval přihrávku do brankového území, tam se nacházel zcela volný a nikým nehlídaný Engels, jenž by zakončoval do prázdné brány, ale místo toho zamířil trestuhodně mimo.

Toulouse se výrazněji poprvé osmělilo po půlhodině hry. Chybnou rozehrávku Remeše mohl potrestat Jean, jenž levačkou zkoušel skórovat z hranice pokutového území technicky k tyčce, nicméně balón skončil těsně vedle. Ve 45. minutě již hosté rozhodli o svém úspěchu. Se zakončením Gradela si brankář Mendy ještě poradil, s dorážkou Issiagy Sylly už ale ne.

Domácí ve druhé půli mohli vyrovnat ze dvou dobrých příležitostí. Avšak Abdelhamid v 57. minutě nasměroval svou hlavičku jen do vzdálenější tyčky a v nastavení si se střelou Doumbiy poradil gólman Goicoechea. Toulouse dohrávalo posledních pár desítek vteřin bez vyloučeného Manua Garcíy, těsný náskok však udrželo až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele