Ligue 1 - preview 16. kola

04.12.2018, 08:32, aktualizováno 05.12.2018, 08:43
Previews
Sedm zápasů můžeme ve středu večer sledovat ve Francii. PSG chce potvrdit dominanci ve Štrasburku. Trápící se Stade Rennes zajíždí do Lyonu, jehož případného zaváhání může využít Marseille, která se představí v Nantes. Bordeaux čeká utkání se Saint-Étienne...
Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Jako první tým Ligue 1 dokázalo Bordeaux o minulém víkendu obrat o body dosud neotřesitelného vládce z PSG. A samozřejmě že na velmi cennou remízu by chtělo navázat i proti St. Étienne. Hosté však letos velmi srdnatě bojují o příčky zaručující evropské poháry pro příští sezónu a rozhodně nemají důvod si v Nové Akvitánii nevěřit.

Souboj dvou tradičních účastníků francouzské nejvyšší soutěži může přinést opravdu zajímavý střet. Oba kluby v tabulce dělí osm bodů, rozhodně povedenější ročník prožívají Les Verts, každopádně pohárové ambice mají bezpochyby i domácí. Ti už neprohráli šestkrát v řadě, přičemž sebevědomí jim notně pozvedl výkon proti pařížskému gigantovi.

Bordeauxský stratég Eric Bédouet mohl být společně se svým šéftrenérem Ricardem Gomesem nadmíru spokojený po nedělním klání. "Byl to vážně, vážně dobrý zápas," rozplýval se prvně jmenovaný. "Proti takovému kalibru platíte vždy za každou chybu. Můžu být ale šťastný, protože jsme hráli velmi dobře," mnul si ruce.

K dispozici bude Les Girondins i nadále Jimmy Briand, jenž odehrál celých devadesát minut proti PSG, je však pravděpodobné, že bude nyní šetřen a od základu nenastoupí. Od začátku by naopak mohli hrát Andreas Cornelius, Samuel Kalu či Maxime Poundjé. "Výhra nad Slavií v Evropské lize nám strašně pomohla. Jsme na povzbudivé cestě," dodal Bédouet.

Les Verts letos s pravidelností bodují, celkově z patnácti odehraných kol padli jen třikrát, a jsou v podstatě v bezprostředním kontaktu se druhou příčkou. V minulých šesti zápasech nebodovali jen proti Lyonu, jinak třikrát za sebou už vyhráli doma. "Před vlastními fanoušky se opravdu cítíme pohodlně," přiznával kouč Jean-Louis Gasset.

Chybět by ASSE měl pouze Loic Perrin. Jinak by i Gasset, podobně jako jeho protějšek Bédouet, měl sáhnout k optimální rotaci v sestavě kvůli aktuálnímu náročnějšímu programu. "Před zimní přestávkou nás ještě čekají čtyři utkání. Potřebujeme je jen nepokazit, především pak s ohledem na zraněné nebo vykartované," přál by si hostující lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.26 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Nîmes Olympique  (středa 19:00)
Od konce září čeká Caen na jakékoli vítězství. Ačkoli má na svém kontě hned sedm remíz, což je doposud nejvyšší číslo z celé Ligue 1, za patnáct kol urvalo pouze dva tříbodové výsledky. A i proto má sestupové pásmo šeredně blízko, je mimo něj jen díky slušnějšímu skóre. Nimes se naopak trochu překvapivě drží ve středu tabulky.

Osm utkání za sebou, pokud-li do statistik zahrneme i klání Ligového poháru proti Dijonu, tak dlouho se domácí neradovali z toužebné výhry. Herně působí svěřenci trenéra Fabiena Mercadala mnohdy nevýrazným dojmem, obzvláště pak v útoku. Horší statistiky, než celkově dvanáct vstřelených gólů, má už jen poslední Guingamp a Remeš.

Minulou sobotu se SMC podařilo urvat plichtu z půdy nevyzpytatelného Angers, ovšem takovou pohodu do kabiny zase přinést nemohla. "Jsme šťastní, chvástat se však nemůžeme," přiznával Mercadal. "Jsme teď v takovém rozpoložení, že dění na hřišti nemáme pod vlastní kontrolou. Proto musíme u soupeře hledat silné a slabé stránky."

Nimes je v dobrém rozmaru, v posledních třech kláních slavilo vítězství, a to včetně té poslední, třígólové, nad Amiens. Možná na něj ovšem může dolehnout náročnější program. Už podruhé v řadě totiž absolvuje další zápas mimo víkend. "Byl jsem velmi potěšený z naší předvedené hry i výkonem," hodnotil střetnutí s Amiens trenér Bernard Blaquart.

Ten bude muset sáhnout k rotaci v sestavě, akorát do ní určitě nezařadí zraněného Pierricka Valdiviu a Moustaphu Dialla. Domácím bude chybět vykartovaný Casimir Ninga, Romain Genevois a možná také Emmanuel Imorou. "Máme dvacet bodů po patnácti kolech. To je určitě dobrá bilance," je spokojený se současným stavem Blaquart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.22 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - EA Guingamp  (středa 19:00)
Na stadionu Gastona Gérarda v Dijonu přivítají domácí Hořčice poslední tým tabulky Guingamp. Ryze záchranářský duel může být velmi důležitý i na konci sezony, ovšem i teď potřebují oba celky naplno bodovat. Dijon konečně věří, od přeruší dlouhou sérii bez vítězství.

Ta trvá věřte nebo ne od konce srpna, tedy už přes tři měsíce! Výsledková krize nebere konce a o víkendu se navzdory vedení 2:0 na hřišti Tolouse ještě prodloužila. TFC totiž čtvrthodinu před koncem dvěma slepenými brankami srovnali na konečných 2:2.

Těšit může alespoň herní výkony, který v podání Dijonu nebyl zas tak špatný. Příznivci domácího celku doufají, že se doma proti poslednímu týmu soutěže konečně podaří zvítězit. V loňské sezoně dokázal Dijon na stadionu Gastona Gérarda Guingamp porazit výsledkem 3:1.

Špatnou formu má i Guingamp, který se po patnácti kolech stále neodrazil ode dna. Také jeho série bez vítězství je hodně dlouhá a činí už sedm ligových duelů. Oproti Dijonu to však stále nic není.

To však nic nemění na tom, že Guingamp potřebuje vyhrát. Ze změnou trenéra sice přišlo i herní zlepšení, ovšem na tři body to stále nestačí. O víkendu si Guingamp připsal bezbrankovou remízu s Nice a bodoval po šesté za posledních deset kol.

Dijon se musí obejít bez Kwona Chang-Hoona, Balmonta, Loiodice, Keity i kdysi hodně talentovaného Yoanna Gourcouffa. Ani Guingamp nebude kompletní, již delší dobu scházejí Lucas Deaux a Nolan Roux.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Stade Rennes  (středa 19:00)
Devět zápasů za sebou, taková je aktuální šňůra neporazitelnosti na straně Lyonu, který se po patnácti odehraných kolech nacházel na třetím místě tabulky. Určitě nemůže být se současným stavem nespokojený, byť vedoucí PSG mu prakticky od začátku ihned utekl do trháku. Minimálně si udržet své postavení bude chtít proti Rennes.

Dohnat manko na titul je u domácích v podstatě nemožné. I proto bude především v jejich zájmu získat příčku vicemistra, se kterou jsou v bezprostředním kontaktu. Olympique neztrácí, pravidelně boduje, a to je i vzhledem k náročnému programu kvůli působení v Lize mistrů rozhodně pozitivní zpráva. Naposledy OL remizoval v Lille.

A konečný nerozhodný výsledek na severu Francie rozhodně nebyl zavrženíhodný. Vždyť právě s tímhle soupeřem bojuje o popředí. "Mohli jsme klidně do poločasu vést o tři branky. Jenže jsme neproměnili šance. Bylo však pozitivní, že jsme dohnali dvoubrankové manko," nečertil se kouč Bruno Génésio. "Byl to vážně těžký protivník," přiznával.

Proti Rennes se bude muset obejít bez suspendovaného Rafaela, v základu by se jinak měli objevit Nabil Fekir, Moussa Dembélé i Martin Terrier, jež proti Lille zasáhli do hry až z lavičky. "Čeká nás ještě pět utkání do konce zimní přestávky. A právě na základě nich budeme hodnotit, zda-li jsme měli konzistentní formu," dodával Génésio.

Rennes minulý čtvrtek porazilo Jablonec v Evropské lize, vrátilo se do hry o postup do jarního play-off v této soutěži, jenže na tenhle rezultát nedokázalo ani náhodou navázat v Ligue 1. A před vlastními fanoušky padlo vysoko se Štrasburkem. V lize to celkově v jeho podání není ono, daleko blíže má totiž sestupovému pásmu.

Hosté budou moci využít služeb Hatema Ben Arfy, naopak na hřiště se určitě nepodívají zranění Ludovic Baal a Romain Danzé. Celých devadesát minut by naopak měli absolvovat James Léa-Siliki spolu s Benjaminem Andrém, kteří naposledy pouze střídali. "Štrasburk si zasloužil zvítězit. Neměl slabiny," hodnotil minulé klání trenér Sabri Lamouchi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.60 - 6.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Loni si Marseille zahrála finále Evropské ligy, letos však v téhle soutěži maximálně selhala. A potřebuje proto napravit nepovedený ročník alespoň v lize, v niž se drží v popředí tabulky, žádná přehnaná sláva to ale u ní není. Střetnutím v Nantes zároveň potřebuje napravit také poslední domácí nezdar proti Remeši, se kterou pouze remizovala.

OM minulý čtvrtek inkasoval těžký debakl na půdě Frankfurtu. A své fanoušky si rozhodně neudobřil ani o předchozím víkendu. Nemusí však rozhodně nijak panikařit. Pořád je v kontaktu se druhou příčkou, bodově na dosah má svého největšího rivala posledních sezón z Lyonu. Jednoduše už musí hodit za hlavu evropské poháry.

Rozhodně se u Les Phocéens nepočítalo s tím, že by po pěti kolech Evropské ligy získali na své konto jen jeden bod! "Bylo pro mě těžké sledovat ten zápas ve Frankfurtu," přiznával obránce Adil Rami. "Následující den jsme byli po cestě hodně unavení. Nicméně stále můžeme usilovat o top trojku v lize. Nemá smysl se dále litovat."

Samozřejmě že nevlídná atmosféra po klání v Německu jako by se podepsala právě do Ligue 1. Olympique s plichtou s Remeší nemohl být spokojený. "Jediným pozitivním bodem byl první poločas," hodnotil bek Bouna Sarr. "Měli jsme šanci dohonit týmy před námi. To je určitě velká škoda. Teď nás čekají dva těžké testy proti Nantes a St. Étienne."

Ambiciózní Nantes se pohybuje jen v patrech dolní poloviny tabulky. Ačkoli přelom října a listopadu mu vyšel velmi slušně, v uplynulých třech duelech se mu nezadařilo. A naposledy jednoznačně padlo na půdě St. Étienne. "Budeme čelit velkému klubu, který je sice aktuálně v potížích, přijede sem však s cílem vyhrát," říkal trenér Vahid Halilhodžić.

Pod jeho vedením Kanárci minulý pátek předvedli možná nejhorší výkon od doby, kdy u kormidla skončil Miguel Cardoso. "Už jsem říkal, že jsme zranitelní. Klub potřebuje stabilitu, tvrdě pracovat, a nejsem si jistý, že každý rozumí tomu, co FC Nantes opravdu znamená," zlobil se Halilhodžič. "Potřebujeme si nafackovat a probudit se."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.41 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Toulouse FC  (středa 19:00)
Krize Toulouse se výrazně prohlubuje. Celek z Okcitánie nevyhrál od prvního září, kdy porazil poslední Guingamp a po slibném začátku zažívá pád tabulkou a znovu se namáčí do záchranářských bojů. Podaří se Fialkám utnout sérii a zvítězit na stadionu Auguste-Delaune, který je domovinou Remeše?

Výsledky TFC se zkrátka nedostavují, byť poslední týdny ukázali, že domácí celek je schopný hrát dobrý fotbal. Proti favorizované Paříží je skolila brzká branka Edinsona Cavaniho a o víkendu v zápase s Dijonem je nepoložilo ani dvoubrankové manko soupeře, byť na tři body Toulouse znovu nedosáhlo. Snad s výjimkou Nantes a Montpellieru hrají Fialky vyrovnaná utkání, ovšem urvat veledůležité tři body se jim nedaří. Podaří se to v Remeši?

Domácí mají na rozdíl od Toulouse solidní formu. Z deseti posledních kol prohráli jen v Paříží a v Saint-Étienne, jinak pravidelně bodují. Platilo to i o víkendu na půdě favorizované Olympique Marseille, kde nakonec žádná branka nepadla. Každopádně Remeš si jako nováček vede velmi dobře a po patnácti kolech ji patří deváté místo. Náskok před sestupovými pozicemi činí už osm bodů!

Vzájemné zápasy vyznívají o něco lépe pro Toulouse, když oba celky se spolu utkaly před dvěma lety. Vítězství Remeše na domácí půdě je dokonce ještě o další dva roky starší, nicméně vzhledem k aktuálním formám i domácího prostředí stadionu Auguste-Delaune budou papírovým favoritem svěřenci trenéra Davida Guiona.

Remeš se bude muset obejít bez Tristana Dingomeho i Marvina Martina, oba mají zdravotní potíže. Toulouse je pak na tom úplně stejně, Ibrahima Sangharého nepustí do hry zranění, zatímco Baptiste Reynet si odpykává karetní trest.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Mendy - Konan, Abdelhamid, Engels, Foket - Chavalerin, Cafaro, Oudin - Chavarria
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Moreira, Amian, Jullien, Moubandje - Bostock, Cahuzac - Dossevi, García, Gradel - Iseka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.48 - 4.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
Když se loni v prosinci utkaly oba celky naposledy, vytřel Štrasburk celé Evropě zrak a připravil v rámci Ligue 1 věhlasnému PSG první porážku v sezóně. Může být schopný něčeho podobného i o rok později? Není to rozhodně nereálné. Domácí totiž oplývají slušnou formou, zatímco hosté před pár dny utrpěli vůbec svou první ztrátu v tomto ročníku.

V uplynulých devíti utkáních, a to včetně říjnového klání Ligového poháru, prohrál Le Racing jen v Nimes. A třeba během předchozího víkendu překvapivě vysoko zvítězil na půdě Rennes. Okupuje tak pozice v horní polovině tabulky, a pokud by pokračoval v nastoleném trendu, může bezpochyby zaútočit i na místa zaručující alespoň Evropskou ligu.

Samozřejmě že proti pařížskému gigantovi nebudou mít domácí vůbec co ztratit. Ten si v podstatě remízu, kterou uhrál na půdě Bordeaux, mohl dovolit. Na čele má totiž takový náskok, že mrzet ho mohla jen přerušená bilance čtrnácti výher v řadě. Disponuje v lize jak suverénně nejlepším útokem, tak zároveň nejlepší defenzívou.

Byly to poměrně rušné dny pro Les Parisiens. V Lize mistrů nedávno museli zvládnout těžké střetnutí s Liverpoolem, aby mohli reálněji usilovat o postup do osmifinále, mladá hvězda jménem Kylian Mbappé se zároveň účastnila prestižní ankety o Zlatý míč. Fotbalový kolorit je ovšem nekompromisní. A zápas se Štrasburkem by hosté neměli podcenit.

Je dost pravděpodobné, že v Alsasku se PSG nepředstaví ani Mbappé, ani Neymar, jenž nedohrál v Bordeaux. Oba měli v blízké minulosti zdravotní problémy a dá se očekávat, že kouč Thomas Tuchel je bude šetřit. Představit by se naopak měl rozhodně Edinson Cavani, jenž v posledních dvou ligových zápasech skóroval hned čtyřikrát.

Štrasburský lodivod Thierry Laurey si moc dobře uvědomuje, čemu bude jeho mužstvo čelit. A pochválil Tuchela za jeho dosavadní práci v Paříži. "Proti Liverpoolu zvolil dobrý taktický plán," uvedl. "Ve velkých klubech je klíčový vztah mezi jeho hvězdami a trenérem. Je důležité, jak s nimi mluvíte. S Neymarem udělal velký pokrok v tomhle ohledu."

Nepříliš využívaní Moussa Diaby, Maxim Choupo-Moting nebo Timothy Weah by se mohli objevit v základu PSG. Šetřit hlavní opory je v tuhle chvíli pro PSG velmi důležité. "Změny v sestavě budou. Je to nezbytné," potvrdil Tuchel. "Jen tak můžu očekávat, aby tým hrál s dostatečnou intenzitou a dosáhl na požadovanou úroveň jak fyzicky, tak mentálně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.33 - 5.71 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amiens SC - AS Monaco  (úterý 19:00)
Zraněními totálně rozložené AS Monaco hodlá přesto uhrát na Stade de la Licorne v duelu s Amiens třetí výhru v sezoně. Domácí naopak chtějí odčinit porážku s Nimes Olympique.

Thierry Henry postrádá hned čtrnáct borců obvyklé základní sestavy, což v této situaci, kdy se Monaco nachází s deseti body na předposledním místě, rozhodně není záviděníhodná pozice. Lopes, Pellegri, N’Doram, Subašić, Traoré, Aholou, Jovetić, Sidibé, Touré, Glik, Barreca, Mboula, Grandsir a do toho nepustí karetní trest na trávník Aleksandra Golovina.

To znamená, že bývalý francouzský reprezentant musí na některých postech improvizovat. Na pravém kraji obrany tedy naskočí Ronael Pierre Gabriel, zatímco post stopera bude muset zastat sedmnáctiletý Benoit Mukinayi. Alespoň, že fit jsou Tielemans, Chadli, Jemerson a Falcao, jehož bude na hrotu útoku podporovat Moussa Sylla.

Christophe Pélissier nemůže nasadit do hry pouze Bonganiho Zungu, protože Moussa Konaté a Juan Ferney Otero by měli být připraveni usednout alespoň na lavičku náhradníků. Za dvojicí Mendosa/Ghoddos se s největší pravděpodobností objeví na úkor Mathieu Bodmera pětadvacetiletý Eddy Gnahoré, který ve francouzském klubu hostuje z Palerma.

Třiapadesátiletý trenér byl hodně zklamaný z porážky proti nováčkovi z Nîmes, a zároveň si postěžoval, že čekal lepší výkony od Rafaela Kurzawy a Gansa, kteří přišli jako vítané posily v létě. Amiens dokázali proti Monaku bodovat i v jeho mistrovské sezoně. Takže nemají důvod si nevěřit. Na první pohled to vypadá, že v monackém táboře chtějí při těch absencích odehrát každý mač hlavně se ctí. Na druhou stranu, jak uvedeno, někteří mimořádně kvalitní fotbalisté stále mohou hrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.27 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Angers SCO  (úterý 19:00)
Nice se po rozpačitém úvodu sezony zvedlo a se čtyřiadvaceti nashromážděnými body atakuje pohárové příčky. Angers si užívá dosud nestandardní třízápasovou sérii bez porážky.

Před víkendovým kláním na Stade du Roudourou si Orli v součtu s Coupe de la Ligue připsali na konto pět po sobě jdoucích vítězství. Není divu, že remíza s posledním celkem tabulky Patricka Vieiru nepotěšila: "Jsem zklamaný. Rozhodně jsme měli na to, abychom tenhle střet vyhráli. Vytvořili jsme si několik šancí, ale dneska znám zkrátka nebylo přáno. Ale bod ze soupeřova stadionu je pořád dobrý. Teď už se pomalu budeme koncentrovat na zápas s Angers."

Myziane Maolida, Racine Coly a zřejmě i Christophe Jallet jsou mimo hru. Poslední jmenovaný vynechal kvůli poraněnému lýtku zmíněný víkendový duel a o jeho možném startu se patrně rozhodne až zítra. Mario Balotelli si zadělal na další problémy, když byl v pětatřicáté minutě střídán a s trenérem si vyměnili několik ostřejších výrazů.

To SCO se prezentuje týmovým projevem, jenže zatím chybí rozdílový hráč, jakým byl v minulé sezoně sedmnáctigólový Karl Toko Ekambi. Určitý progres na skvadře Stéphana Moulina je znát, nicméně sestupová zóna je pořád poměrně blízko. Proti Nice však nemá špatnou bilanci, takže není důvod si nevěřit.

Zraněných v kádru také není mnoho. Pouze Yoann Andreu, Vincent Payot a Vincent Manceau. Jednapadesátiletý kouč tedy bude muset vyřešit situaci na krajích obrany. Vypadá to, že ve tříčlenné řadě naskočí Ismaël Traoré a Romain Thomas. Do záložní řady by měl naskočit také Thomas Mangani, jenž sice nemá nejlepší formu, ale jeho pověstné standardky by mohly být v případě tohoto střetnutí rozhodující.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.28 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Lille OSC  (úterý 21:00)
Montpellier po patnácti kolech drží druhou příčku a zatím má tedy zaděláno na druhé nejlepší umístění od roku 2012, kdy celou Ligue 1 vyhrál. Nicméně do konce sezony zbývá odehrát ještě velká porce zápasů, přičemž hned ten první proti druhému Lille by mohl ledacos napovědět.

Tým Michaela Der Zakariana v minulém kole zvládl duel v Monaku a připsal si už osmou výhru v aktuálním ročníku. Přitom za celý minulý zvládl jihofrancouzský klub jenom jedenáct. Ale i tak z toho bylo vlastně docela dobré desáté místo. "Víme, že Monako v současnosti nemá nejlepší formu, ale i tak jsme tušili, že to nebude jednoduché utkání. Jsem rád, že jsme se nevzdali, že jsme bojovali a v závěru dvěma góly zápas otočili," pochvaloval si arménský kouč.

Z jeho svěřenců nenastoupí akorát zraněný Keagan Dolly a vykarovaný Pedro Mendes. Dá se tedy očekávat, že post levého obránce zastane Nicolas Cozza a Daniel Congré se posune na pravou stranu. Svým výkonem proti knížecímu klubu si hlasitě řekl o místo v základu Junior Sambia. A teprve se ukáže, jak trenér pořeší situaci v útoku.

Za Lille do hry nenaskočí Adama Soumaoro. Jinak má Christophe Galtier k dispozici kompletní kádr. Je pravda, že se zatím příliš neodhodlával k výrazným změnám v sestavě, přestože si může vybírat z kvalitních hráčů, mezi které nepochybně patří i Edgar Ié, Loïc Rémy, Luiz Araujo nebo Jonathan Bamba.

Bývalý lodivod ASSE byl po víkendu hodně zklamaný, protože jeho tým ztratil na domácím Stade Pierre-Mauroy dvoubrankové vedení a nakonec remizoval s konkurenčním Lyonem, takže rozdíl mezi oběma mužstvy zůstává v tabulce jednobodový. Klání proti la Paillade bude patrně na šance skoupé, což by mělo více vyhovovat pevné defenzivě domácích.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.29 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15141048:943
2.Montpellier HSC1585224:1129
3.Olympique Lyon1584326:1828
4.Lille OSC1583423:1427
5.Olympique Marseille1582527:2226
6.AS Saint-Étienne1575322:1826
7.OGC Nice1573512:1424
8.Racing Strasbourg1556424:1821
9.Stade Reims1556410:1321
10.Nîmes Olympique1555522:2020
11.Girondins Bordeaux1546516:1718
12.FC Nantes1545621:2217
13.Angers SCO1545619:2117
14.Stade Rennes1545619:2517
15.Toulouse FC1536613:2415
16.SM Caen1527612:1813
17.Dijon FCO1534814:2513
18.Amiens SC15411014:2713
19.AS Monaco1524914:2410
20.EA Guingamp1515910:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Thierry to má zase uplně mimo, pořád 14 hráčů na marodce. Ale kde se stala chyba? není možný aby 14 hráčů prvního týmu bylo na marodce v tom musí být víc než jen smůla... ne?

Reagovat
Pyroman

Ono k tomu asi přispívá že se jim v kádru prostě sešlo dost na tohle náchylných hráčů. Vem si že třeba Toure, Traore, Sidibé nebo Lopes byli často mimo i loni, to není jen věc letošní sezóny.

Reagovat
Israha

Tak si říkám, že bych se koukl na večerní souboj čtvrtého s druhým...ale nevím, jestli to není moc velký masochismus, Galtier vs. Zakarian

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru Monaka a dále že si Štrasburk udělá body na PSG.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

V Nantes čistě remízový zápas, tohle rozhodne chyba nebo individuální zaskvění se. Germain zbytečný i společně s Thauvinem v dvouútočníkovém systému, to je strašné. Jako Mitroglou je taky pařez a má teď totální střeleckou neformu, ale aspoň by tam s Palloisem mohl svádět rovné souboje, když už se tolik nakopávají míče. Anyway, ty pofidérní výsledky letos podle mě jdou hlavně za poklesem formy Ramiho a Gustava. Ti hráli loni ligovou špičku, hlavně Gustavo kraloval zálohám napříč celou soutěží...letos jsou poloviční a podle toho to vypadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele