16. kolo
05.12.2018 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 3:2

Saint-Étienne sice nad Bordeaux poměrně brzy vedlo, ale nakonec si z kraje vína neveze ani jeden bod. V úžasném zápase o pěti gólech totiž hosté tahali za kratší konec a v 91. minutě rozjásal fanoušky Bordeaux Pablo.

Saint-Étienne sice bylo ve středečním utkání vloženého 16. kola nejvyšší francouzské ligy favoritem a od počátku utkání si tento status udržovalo, ale nakonec mu to k ničemu nebylo. Ani jeho dva góly mu k výhře nepomohly, neboť v samém závěru se znovu prosadilo Bordeaux a završilo povedený večer parádním obratem.

Nejprve se domácí obránce Maxime Poundjé dopustil chyby a ztratil míč ve velmi nebezpečném místě, ale následně se balon dostal k Youssoufovi Sabalymu, který vypustil od kopačky parádní projektil. Na brankáře Ruffiera sice stačil, ale na jeho tyč už nikoli. Bordeaux bylo v úvodních minutách hodně často u míče a soupeři jej skoro vůbec nepůjčovalo.

Hosté postupem času přebírali kontrolu nad utkáním a v 17. minutě už se dostali do vedení. Rémy Cabella zmátl na levé straně bránícího Sabalyho a poslal krásnou nahrávku na volného Loïse Dionyho, který se bez potíží prosadil. Bordeaux však na odpověď nemuselo čekat příliš dlouho. O šest minut později totiž Jimmy Briand vybojoval rohový kop a po chybě brankáře Ruffiera jej také se štěstím poslal do sítě - 1:1.

Následně museli hosté vynuceně hned dvakrát střídat, což pro ně znamenalo zásah do plánů. První poločas už ale na výsledku nic dalšího nezměnil. Na začátku toho druhého se do šance cpal Wahbi Khazri, který se ještě kličkou zbavil obránce. Jenže zakončení už mu podle představ nevyšlo. Bordeaux sice prožívalo horší pasáž, ale přesto se dostalo ke gólu.

V 57. minutě totiž sudí postřehl Salibovu ruku ve vlastním vápně, což mu bohatě stačilo k odpískání penalty. K ní se postavil mladý útočník François Kamano a přesnou ranou vstřelil svůj osmý gól v letošním ročníku Ligue 1.

Ani to ale nebylo všechno, protože Saint-Étienne se vrhlo do útoku. A vyplatilo se mu to, neboť v 68. minutě domácí obránci zapomněli na Rémyho Cabellu a ten na zadní tyči dokázal dostat míč před brankáře Costila. Pro jistotu ještě míč do brány dorazil Wahbi Khazri, kterému byla branka také připsána.

O deset minut později dostal Younousse Sankharé po konfliktu se Selnaesem od sudího červenou kartu, ale hlavní arbitr si nechal ještě celou situaci přezkoumat videem. Sankharé už sice byl v tunelu, ale sudí změnil svůj výrok jen na žlutou kartu, takže se Sankharé mohl vrátit! A Bordeaux to hodně pomohlo, neboť v 91. minutě se po centru od rohového praporku hlavou prosadil domácí stoper Pablo a domácí otočili zápas!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele