16. kolo
05.12.2018 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Paříž podruhé v řadě ztratila, ve Štrasburku remizovala 1:1.

Nečekaně už druhou ztrátu v řadě si připsalo PSG, na jehož vedoucí pozici se přesto nic nemění. Pařížané v zápase dlouho prohrávali a nakonec odpověděli dvacet minut před koncem stejnou mincí. Obě branky totiž padly z pokutových kopů. Pro domácí Štrasburk je remíza s velkým favoritem obrovskou senzací!

PSG mělo v zápase převahu, jenomže velké množství příležitosti zůstalo nevyužito. Na druhou stranu hrozil i Štrasburk, i když zejména ve druhém poločase a na konci utkání.

Už ve 4.minutě nebezpečně hlavičkoval vedle branky Choupo-Moting a přímák Juliana Draxlera skončil v náruči pozorného Selse. Štrasburk se do blízkosti Aréoly příliš nedostával, nadějnou situaci ze 31.minuty poslal Zohi mimo branku. I přes větší aktivitu hostů nakonec jako první udeřil Racing. Ve 36.minutě zahrál po centru Carola ve vlastním vápně rukou Kehrer a sudí Gautier odpískal pokutový kop! Kenny Lala poslal Aréolu na druhou stranu a Štrasburk překvapivě vedl 1:0.

Pařížané spustili hned popřestávce velký tlak a Štrasburk jen s velkými obtížemi odolával. V 51.minutě hlavičkoval zblízka Kehrer a Sels musel vytáhnout pohotový zákrok. Za chvíli pálil vedle Mbappé a Cavanimu pro změnu nebyl uznán gól, jelikož se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. V 63.minutě orazítkoval Cavaní z volného přímého kopu břevno a Štrasburk stále držel těsný náskok. O osudu utkání nakonec znovu rozhodla penalta, nařízená tentokrát na druhé straně. Lala ve vápně stáhl Mbappého a pokutový kop střelou k tyči bezpečně proměnil Edinson Cavani.

PSG mělo ještě dvacet minut, aby výsledek otočilo ve svůj prospěch, ale další velkou šanci zazdil Kehrer. Dvě minuty před koncem zápasu mohl nečekaně rozhodnout Thomasson, ale Aréola jeho střelu pod břevno vytěsnil. Štrasburk se nemohl radovat ani v páté minutě nastavení, kdy opět Thomasson dostal balón do sítě, ovšem z ofsajdu. Racing sice nezvítězil, ale bod proti Paříží má pro něj velkou váhu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele