16. kolo
04.12.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Amiens SC - AS Monaco 0:2

Zraněními sužované Monaco dokázalo zabrat a ačkoli neměl trenér Thierry Henry k dispozici 14 hráčů, přesto dokázalo torzo jeho týmu zvítězit nad domácím Amiens. Za Monaco se o obě branky postaral Falcao, který k tomu měl dva pokutové kopy.

Thierry Henry musí být mírně frustrovaný z toho, jakou práci odvádí jeho zdravotnický personál. Do duelu s Amiens totiž nemohlo zasáhnout hned 14 zraněných hráčů, z nichž mnozí působí v základní sestavě. Hlavní oporou týmu měla být dvojice Tielemens a Falcao. Určitá nesehranost a nezkušenost byla na hostech od počátku vidět. O první zajímavější šanci se nejprve pokoušel Radamel Falcao z přímého volného kopu.

Brankář Diego Benaglio na opačné straně zase musel sledovat, jak rána záložníka Gnahorého míří jen těsně vedle tyče! Blinova rána z dálky byla sražena na další roh a obrana Monaka se dostávala pod stále větší tlak. Zpoza pokutového území to prudkou ranou zkusil domácí Mendoza, jenže míč skončil na prvním obránci. Náznak šance se ve 38. minutě vytvořil Falcao, který ale ranou po zemi brankáře Gurtnera nepřekvapil.

O pět minut později se Badiashile a domácí Krafth dostali do souboje uvnitř pokutového území a hostující hráč spadl. Sudí těžkou situaci střetu posoudil jako faul na hostujícího mladíka, za což dopřál Monaku penaltu! K ní se postavil Radamel Falcao, jenž si počkal na pohyb brankáře Gurtnera a poslal míč na opačnou stranu - 1:0.

Monaco vedlo o gól, i když po sporné penaltě a nepříliš atraktivním prvním poločase. Hned po změně stran prověřil brankáře Benaglia Dibassy tvrdou ranou. Hodina hry uplynula a domácí málem srovnali. Po akci z pravé strany se míč dostal k Emilu Krafthovi, který placírkou posílal míč jen těsně nad břevno!

Utkání bylo definitivně rozseknuto v nastaveném čase. Bakaye Dibassy šel po míči vysokou nohou a i když Falcaa vůbec netrefil, viděl okamžitě červenou kartu. A když o dvě minuty později brankář Gurtner sestřelil ve vápně Pelého, dostal Falcao další šanci na gól. Další nařízenou penaltu opět s přehledem proměnil a Monaco vítězí 2:0!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele