16. kolo
05.12.2018 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - EA Guingamp 2:1

Dijon poprvé od konce sprna konečně zvítězil a v záchranářském souboji porazil poslední Guingamp 2:1. O výhře domácích rozhodla obrovská hrubka brankáře Johnssona,který neudržel nákop Haddadího a balón na okamžik přešel celým objemem brankovou čáru. To vše pouhé čtyři minuty před koncem zápasu, navíc v době, kdy Dijon hrál bez vyloučeného Lautoy.

Až ve 12.minutě se na stadionu Gastona Gérarda poprvé zrodila gólová šance, Benezet svojí střelou už překonal Allaina, jenomže toho na brankové čáře zachránil jeden z obránců. Do té doby se jinak na hrací ploše nic vážnějšího neudálo. O dvě minuty později pak domácí vstřelili vedoucí gól, když Haddadího centr sice přelétl hlavu Tavarese, ovšem dopadl přesně na kopačku Benjamina Jeannota, který se z první trefil přesně k tyči. Vstřelený gól atraktivitě zápasu příliš nepomohl. Guingamp byl směrem dopředu bezzubý, zatímco Dijon si hubený náskok v pohodě hlídal, aniž by se nějak výrazně snažil vedení navýšit. Až těsně před koncem poločasu mohl vsítit druhý gól Abeid, ale jeho pěkný technický pokud nadvakrát zneškodnil Johnsson.

Bohužel diváci se v Dijonu nudili i po změně stran. Výsledek byl dlouho 1:0 pro domácí a až dvacet minut před koncem byli k vidění zajímavé věci. Nejprve v 71.minutě uviděl druhou žlutou kartu za šlapák Lautoa a hostům se naskytla možnost přesilové hry.

Guingamp na nic nečekal a vrhl síly do útoku. Allain se musel vytasit s těžkým zákrokem po hlavičce Eboy a za dalších pět minut už bylo vyrovnáno. Na Rebochův výborný centr si naběhl Marcus Coco a jen nastavil kopačku tak, že balón skončil v síti. Poslední tým soutěže pak vycítil šanci na tři body, jenomže místo toho, aby je v přesile skutečně urval, čtyři minuty před koncem inkasoval. Fatální chybu přitom předvedl brankář Johnsson, který nezkrotil nákop Haddadího a balón pak překročil celým objemem brankovou čáru. Dijon s velkou dávkou štěstí porazil Guingamp 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele