Ligue 1 - souhrn 13. kola

04.12.2020, 22:54, aktualizováno 06.12.2020, 22:56
Komentáře a souhrny
Karl Toko Ekambi (© AFP)
PSG si upevnilo vedoucí pozici výhrou v Montpellieru. Na druhé místo se ale bleskově vrátilo Lille, které zvládlo domácí zápas s Monacem. Lyon zvítězil na půdě FC Metz, zatímco Marseille v pátek zvítězila v Nîmes. V trápení pokračuje Rennes, tentokráte nestačilo na RC Lens. Štrasburk rozdrtil Nantes na jeho půdě čtyřmi brankami a vystoupal ze sestupového pásma...

FC Metz - Olympique Lyon 1:3

06.12.2020 21:00

Góly: 76. Farid Boulaya - 17. Memphis Depay, 47. Karl Toko Ekambi, 60. Karl Toko Ekambi

Lyon v Métách potvrdil, že je ve velmi dobré pohodě. Protáhl svou sérii neporazitelnosti už na deset utkání v řadě, získal své šestí vítězství z uplynulých sedmi zápasů a dostal se na třetí příčku tabulky, přičemž od druhého Lille ho dělí jen o chlup horší skóre. Domácí naopak podruhé za sebou padli, na tříbodový výsledek čekají od začátku listopadu, kdy skolili Nimes.

Les Gones se na svého protivníka v minulosti obecně velmi dobře dařilo, tahle skutečnost přitom vzala za své i v tomto případě. A hosté tak porazili Méty už poosmé od ledna roku 2015. V prvním poločase otevřel skóre střetnutí Memphis Depay, po přestávce ho hned dvakrát doplnil Karl Toko Ekambi. Domácí poté už jen mírnili prohru Faridem Boulayou.

Svěřenci trenéra Frédérica Antonettiho mohli do klání vstoupit parádně, k dispozici totiž měli hned v 7. minutě penaltu, jelikož Nguetteho zastavil ve vápně nedovoleně obránce Marcelo, Boulayu však vychytal ukázkově gólman Anthony Lopes, jemuž se dokonce podařilo míč zkrotit tak, že ho sebral do náruče. A Olympique následně o pár minut později gólově udeřil.
<{b> Toko Ekambi byl sice zahnán s balónem až k brankové čáře, nicméně i odtud stačil přihrát míč chytře pod sebe za hranici pokutového území a sbíhající si Depay ho usměrnil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Svůj náskok Lyon pojistil krátce po obrátce, to když Aouar umně prostrčil merunu na volného Toka Ekambiho, jenž levačkou propálil brankáře Oukidju.

Definitivně o lyonském úspěchu rozhodl v 60. minutě stále neústupný a neudržitelný Toko Ekambi, který po pobídce Lucase Paquety zakončil rychlý brejk přesně tak, jak potřeboval. Mužstvo kouče Rudiho Garciy ještě nemělo vyhráno, po solidně odvedené práci nebojácného Nguetteho zacílil Boulaya, přece se ale ve zbytku duelu skóre směrem kupředu už nepohnulo.

Zato do statistik se ještě stačili neslavně zapsat dva hříšníci, a to na obou stranách. Červenou kartu nejprve inkasoval od sudího Abeda domácí stoper Boye, který udeřil do obličeje Marcela. Nicméně i OL nakonec nedohrál zápas v plném počtu hráčů, vyloučený byl totiž střídající Cherki, který ve snaze vsítit branku přišlápl nešetrně vyběhnuvšího Oukidju.

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice 0:0

06.12.2020 17:00

Góly: -

Premiéra trenéra Adriana Ursey na lavičce OGC Nice skončila remízou 0:0. Les Aiglons se proti svému soupeři nedokázali prosadit a protože ani ofenziva Remeše si nevěděla rady, žádný gól nepadl. Konečná remíza z pohledu obou celků nic moc neřeší.

Porážka s pražskou Slávií v Evropské lize byla konečná pro trenéra Patricka Vieiru a zápas v Remeši už vedl z pozice hlavního kouče jeho dosavadní asistent Adrian Ursea. První poločas příliš fotbalové krásy nepobral a gólových příležitostí bylo poskrovnu. Hostující Nice chtělo pod novým koučem začít aktivně, což se částečně podařilo.

Už po deseti minutách totiž hosté poprvé zahrozili a Reine-Adélaïde to v prvním okamžiku udělal skvěle, když si položil brankáře Munetsiho, ale následně byla jeho střela zablokována. Domácí Remeš čekala na svojí možnost až do 36. minuty, kdy z dálky napřáhl Mathieu Cafaro a Benítez vyškrábl balón na rohový kop. Z něho už domácí nedokázali zahrozit a nic dalšího už se v prvním poločase nestalo.

Po změně stran se nadále hrála vyrovnaná partie a oba celky se prosazovaly velice obtížně. V 52. minutě předvedl skvělý zákrok po Zeneliho střele Benítez a na druhé straně Gouiriho pokus byl zablokovaný.

Postupem času bylo čím dál jasnější, že kdo vstřelí gól vyhraje. Zápas skutečně směřoval k nerozhodnému konci a nic na tom nezměnil ani přímý volný kop Valona Berišy, který skončil těsně vedle. Tři minuty nastaveného času nic nepřinesly a duel skončil 0:0.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Lorient 2:0

06.12.2020 15:00

Góly: 10. Angelo Fulgini, 90+7. Pierrick Capelle

Tým kouče Stéphana Moulina zatím pravidelně boduje proti papírově slabším soupeřům, díky čemuž má jistotu, že i po třinácti kolech zůstane v horní polovině tabulky. Naopak Les Merlus se stále nachází v sestupovém pásmu.

V 7. minutě se odhodlal ke střele Stéphane Bahoken, jenže na branky z minulých duelů nenavázal. V 10. minutě se však mohl radovat, jelikož se Angelo Fulgini neohroženě prodral až před brankáře, kterého přelstil přízemním šourákem - 1:0. V minutě devatenácté se v dobré pozici ocitnul znovu Bahoken. A znovu selhal.

Kamerunský forvard následně převzal balon a zběhl s ním do vápna, kde se zbavil dotírajícího Gravillona. Bohužel pro SCO pak mířil jen do boční sítě. Další šance patřila Laurentu Abergelovi, který našel pouze Bernardoniho náruč. Úvodní pětačtyřicetiminutovka vyšla gólově lépe pro domácí a v té druhé tomu nemělo být jinak.

Po změně stran patřil první pokus Sofianu Boufalovi, který Paul Nardi nadvakrát zkrotil. Po hodině hry nebezpečně pálil z hranice šestnáctky Pierre-Yves Hamel a muž v rukavicích musel vyrážet na roh. Lorientští se snažili, nicméně na vyrovnání ani po šanci Terema Moffiho nedosáhli. Těsně před vypršením řádné hrací doby si rozhodčí šel zkontrolovat na videu, jestli náhodou nezahrál jeden z obránců Angers ve vlastní šestnáctce rukou. Nakonec nechal pokračovat ve hře.

V sedmé minutě nastavení tak mohl Pierrick Capelle po přihrávce Jimmyho Cabota v poklidu zvýšit na konečných 2:0. Trenér Moulin věří, že jeho výběr předvede podobný výkon i za týden na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne. Les Merlus přivítají doma sestupem rovněž ohrožený Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Brestois 1:0

06.12.2020 15:00

Góly: 84. Hatem Ben Arfa

Hodně vyrovnaný duel musel "rozseknout" Hatem Ben Arfa až v závěrečné desetiminutovce. Les Girondins byli znovu spíše šťastnějším týmem. Naopak svěřenci Oliviera Dall’Oglia budou zklamaní, že za svůj statečný výkon nebyli odměněni alespoň bodem.

Pro Gassetův výběr mohlo být ledacos veselejší už po pěti minutách, kdyby Josh Maja netrefil pouze tyčku. V 10. minutě se do balonu pořádně opřel Paul Lasne. Benoît Costil by se možná zapotil, kdyby míč netečoval pryč jeden z obětavých obránců. Ve 14. minutě se znovu připomněl Maja. Mířil však přesně do gólmanových rukavic.

Ve 30. minutě se Ui-Jo Hwang snažil překvapit Larsonneura svou střelou z otočky zpoza velkého vápna. S přesností si ale korejský útočník v tomto případě zrovna dvakrát nepotykal. Za čtyři minutky se Irvin Cardona pokoušel najít kolegu Lasneho před zcela odkrytou brankou. Úmysl třiadvacetiletého forvarda ale včas přečetl stoper Pablo.

Poté si Franck Honorat seběhl z křídla do středu hřiště, aby opět mířil na Costila. První půle tedy žádnou branku nepřinesla, přestože domácí k ní při Majově úvodní příležitosti neměli zase až tak daleko. Po změně stran to byl znovu Ui-Jo Hwang, kdo mohl zakončovat z dobré pozice. Jenže i tentokrát mu byla svatyně Brestu malá.

V 51. minutě rozehrávali hosté přímý kop. Na centr za obranu si naběhl Brendan Chardonnet a ve skluzu se mu podařilo skórovat. Rozhodčí Schneider měl jisté tušení, a tak se šel poradit s videem, které usvědčilo zanedlouho šestadvacetiletého obránce z těsného ofsajdu. Tenhle zásah tedy k nelibosti nelibosti kouče Dall’Oglia nemohl platit.

Poté to znovu zkusil Honorat a musel pojmout podezření, že domácí jednička musí mít v rukavicích magnet na balony. V 66. minutě zkusil štěstí Toma Bašić. A málem se mu to vyplatilo. Skutečně jen málem, protože jeho ránu zastavilo břevno. V 79. minutě střílel z hranice šestnáctky Cristian Battocchio. Míč se sice zatřepetal v síti, ovšem z vnější, tudíž nesprávné strany.

V 84. minutě převzal na pravém křídle kulatý předmět Hatem Ben Arfa, seběhl si do velkého vápna a přízemní střelou na bližší tyč zaznamenal jedinou branku zápasu - 1:0. Les Pirates na nepříznivý stav už nedokázali zareagovat, takže s osmnácti body zůstanou v dolní polovině tabulky a za týden se střetnou s Remeší. Les Girondins čeká cesta na sever, konkrétně do Lille.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 0:0

06.12.2020 15:00

Góly: -

Oba kluby zatím neprožívají dobrou sezonu. Les Hiboux zůstanou i po třinácti kolech na poslední příčce, ačkoli ztráta na první nesestupové pozice zůstává minimální. Les Verts mají na kontě dvanáct bodů, což také není nijak oslňující počet.

Úvodní větší šanci zápasu si na konto připsal záložník Eric Edimbe. Ke škodě domácího celku však o kousek minul branku. Během prvního dějství se sice už další pozoruhodná příležitost nekonala, nicméně přesto se nedá tvrdit, že by to na trávníku byla vyložená fotbalová nuda. A když už se některý z hráčů na hrací ploše osmělil, nedopadlo to zrovna podle představ - viz hodně nepřesný pokus v podání Wahbiho Khazriho.

Hráči na obou stranách barikády moc dobře věděli, že pokud nebudou kreativnější a odvážnější směrem dopředu, sotva si po závěrečném hvizdu připíšou na konto další výhru. Na druhou stranu bývá v takovýchto utkáních důležité být obezřetný i směrem dozadu, jelikož může stačit jediná chybka a další porážka je na světě.

Hned po startu druhého poločasu se rozehrávky přímého kopu ujal Mounir Chouiar, jenž však našel pouze brankářovy rukavice. V 52. minutě se Bouangovi příliš nepovedl centr. Nakonec z toho byla pro Anthonyho Racciopiho docela nebezpečná situace. Balon za jeho zády ale neskončil, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu.

Po hodině hry se znovu připomněl Bouanga. Jeho solidní volej muž v rukavicích výborným zákrokem zneškodnil. Jenže i kdyby se tak nestalo, pomezní rozhodčí stejně zvednul praporek. Aktivní Denis Bouanga, jenž - ač narozen ve Francii - na reprezentační úrovni nastupuje za Gabon - měl v 68. minutě hodně blízko k úvodní trefě zápasu, kdyby ovšem nemířil zblízka jenom do tyče.

Do konce utkání dominovala na obou stranách spíše nepřesnost, a tak není divu, že tenhle duel skončil bez branek. Dijon hraje za týden v Nantes, kde určitě nebude bez šance, nejen vzhledem k tomu, že Les Canaris v tomto kole prohráli 0:4 se Štrasburkem. Saint-Étienne naopak přivítá doma Angers SCO, které v těchto týdnech rozhodně není radno podceňovat.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Racing Strasbourg 0:4

06.12.2020 15:00

Góly: 16. Dimitri Liénard (pen.), 34. Habib Diallo, 78. Ludovic Ajorque (pen.), 83. Kévin Zohi

Dostat doma čtyřbrankový příděl od klubu, který bude zřejmě bojovat o záchranu, rozhodně na sebevědomí nepřidá. A historie nebude řešit, že hned polovina gólů padla z penalty. V každém případě Racing se minimálně na týden vyhoupl nad sestupové pásmo, kde kterému mají Les Canaris zase o kousek blíže.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval v 11. minutě Dimitri Liénard. Alban Lafont je ale ve svých jednadvaceti zkušeným gólmanem a s přehledem si poradil. V 15. minutě bránil Andrei Girotto protihráče Mehdiho Chahiriho nohama i rukou, což neušlo pozornosti Clémenta Turpina. Penalta byla na světě a spolu s ní velká šance Racingu.

Dimitri Liénard si poradil s naprostým přehledem - 0:1. Řada tedy byla na Gourcuffově družině, jenže ta byla směrem dopředu hodně bezradná. Ve 34. minutě centroval od rohového praporku Liénard. Hlavičku Habiba Dialla ještě Alban Lafont zvládl skvěle vyrazit, nicméně na razantní dorážku stejného protihráče už i při svých 193 centimetrech byl krátký - 0:2.

Jednička Nantes musela vytáhnout v závěru poločasu ještě jeden povedený zákrok. "Kanárci" měli do druhého dějství hodně co napravovat. V 59. minutě se dostali hráči Štrasburku do rychlého brejku, který zakončoval Ludovic Ajorque střelou na bližší tyč. Alban Lafont si výborným reflexem celou situaci i tentokrát pohlídal.

V 77. minutě se Laureyho svěřenci znovu hnali proti defenzivně Nantes v početní převaze. Sébastien Corchia zboural Ajorqueho a na světě byl druhý pokutový kop. Sám faulovaný si vybral pravý dolní roh branky, pro což Lafont neměl pochopení, takže potřetí inkasoval - 0:3. A to ještě nebylo ze strany hostujícího výběru všechno.

Za pět minut pobídl Ajorque svoji přihrávkou zleva zhruba na úrovni "pětky" stojícího Kévina Zohiho, jenž z voleje překonal Lafonta počtvrté - 0:4. Domácí vystřelili za celých devadesát minut pouze dvakrát na bránu. A Christian Gourcuff si jistě po závěrečném hvizdu oddychl, protože nebýt několika kvalitní zákroků brankáře, mohl být výsledek tohoto klání pro jeho skvadru ještě nepříznivější.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco 2:1

06.12.2020 13:00

Góly: 53. Jonathan David, 65. Yusuf Yazici - 90. Pietro Pellegri

Lille si po výhře v Evropské lize nad Spartou a po zajištění své účasti v jarní fázi této soutěže poradilo i v následném utkání s Monacem, které před tímto vzájemným kláním disponovalo čtyřzápasovou sérií vítězství, a dostalo se tak v tabulce zpátky na druhé místo o dva body za vedoucí PSG. Hosté se svým sokem padli v lize teprve podruhé od roku 2013.

Dogy dokázaly skolit knížecí celek jen jednou jedinkrát, a to v roce 2016, na konci loňského roku se jim podobný počin povedl znovu, stalo se tak ovšem v rámci Ligového poháru. Jinak v uplynulých dvanácti ligových případech hned jedenáctkrát Monaco vždy aspoň nějakým způsobem bodovalo. Tentokráte se však muselo sklonit před daleko lepší efektivitou LOSC.

Obě mužstva měla po dvanácti odehraných kolech na svém kontě shodný počet třiadvaceti bodů, papírově se mělo jednat o pořádně vyrovnané měření sil. Aspoň dle finálních statistik se tyto předpoklady naplnily, zároveň se ukázalo, že vyhraná bitva na poli držení míče nemusí vyloženě znamenat konečný úspěch. ASM nakonec v závěru jenom mírnilo vlastní porážku.

První poločas byl od obou stran opravdu hodně opatrný, gólových šancí na Stade Pierre-Mauroy nebylo k vidění mnoho. Ve 13. minutě se pokoušel změnit bezbrankový stav Diop, avšak na domácího brankáře Maignana nevyzrál, ve 35. minutě ho nepřekonal ani Ben Yedder. Lille mohlo udeřit v závěru půle, střelu Bamby však zlikvidoval gólman Mannone.

Rozhodující okamžiky tohoto střetnutí přišly na řadu až po obrátce. A o ten první se postaral v 53. minutě David. Ikoné se za vápnem už už chystal pálit směrem na bránu, nakonec jeho podnikání zastavil bránící Tchouaméni, nicméně míč se dostal ke kanadskému mladíkovi, který z pokutového území z blízkosti svou pravačkou snadno zamířil pod Mannoneho břevno.

V 65. minutě domácí svůj náskok ještě navýšili. Monacká defenzíva úplně zapomněla na Yilmaze s Yazicim, oba pelášili od vlastní půlky sami na Mannoneho, prvně jmenovaný z tohoto tureckého dua přihrál svému kolegovi, jenž poté dílo dokonal. Hosté stačili v 90. minutě už jen snížit, po parádním pasu od Fábregase se z šestnáctky prosadil k tyči Pellegri.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:3

05.12.2020 21:00

Góly: 41. Stephy Mavididi - 33. Colin Dagba, 77. Moise Kean, 90+1. Kylian Mbappé

PSG i ve značně okleštěné sestavě dokázalo navázat na své nedávné vítězství na půdě Manchesteru United v rámci Ligy mistrů a během ligového klání v Montpellieru urvali vítězství totožným poměrem jako v Anglii. Tři body hostům mimochodem pojistil v závěru Kylian Mbappé, pro něhož byla tahle trefa jubilejním počinem v dresu pařížského klubu.

Záložník Marco Verratti, kapitán Marquinhos a jeho parťák z obrany Presnel Kimpembe, ofenzivní duo Neymar a Kylian Mbappé, ti všichni dostali nakonec od kouče Thomase Tuchela volno, aby lépe nastřádali potřebný fyzický fond. Byť posledně jmenovaný se nakonec do hry přece dostal, alespoň v roli náhradníka, ale jen na posledních dvanáct minut.

Stačil i tak přesto rozvlnit síť, a to v první minutě nastavení druhého dějství. Di María založil akci ve středu pole, předal míč Kurzawovi, oba dva si ho ještě nakrátko předali, hostující bek se tedy uvolnil do šestnáctky, našel pak před brankou Mbappého, jenž pohotově zacílil. Ve svém 137. zápase za PSG se tak dočkal úctyhodného počinu již celkem 100 vstřelených gólů.

Domácí v uplynulých čtyřech ligových zápasech vydolovali maximální počet bodů, chyběl jim nyní pouze vlastně koronavirem nakažený Andy Delort, jenže na své výkony z předchozích týdnů úplně dobře nenavázali. Ve 33. minutě poprvé inkasovali, branku si na své konto připsal netradiční střelec Dagba, který snadno zužitkoval přihrávku Di Maríy.

Až tenhle moment jako by mužstvo kouče Michela Der Zakariana vyburcoval k nějaké větší aktivitě směrem dopředu. Samba a Jun ještě nenasměrovali merunu do prostoru třech tyčí, nicméně ve 41. minutě ho již doslova dotlačil za brankovou čáru neústupný Mavididi, jehož první střelu zablokoval bránící Dagba, druhou pak už nestačil včas zastavit gólman Navas.

Po přestávce se PSG snažilo o navrácení vedení na svou stranu, Gueye ovšem hlavičkoval vedle brány, Keana poté v 58. minutě vychytal brankář Omlin. Až v 77. minutě se postaral italský forvard o rozdílový přesný zásah, zbavil se totiž kličkou v pokutovém území stopera Congrého a svou dělovku poslal nechytatelně pod břevno, ačkoli byl v poměrně těžkém úhlu.

Hosté si tak po dvou ligových neúspěších na hřišti Monaca, kde prohráli, a v souboji s Bordeaux, s nímž pouze remizovali, více upevnili svoje vedení v tabulce. Tenhle výsledek jim rozhodně prospěje i do následného mače s Basaksehirem, který definitivně rozluští otázku jejich postupu do osmifinále milionářské soutěže. Stačit jim přitom bude zisk jednoho bodu.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - RC Lens 0:2

05.12.2020 17:00

Góly: 28. Arnaud Kalimuendo, 78. Ignatius Ganago

Rennes pokračuje ve výsledkové mizérii. Nejenže před pár dny muselo skousnout porážku v Krasnodaru, která znamenala konec v evropských pohárech pro jarní část sezóny, v následném ligovém klání pro Lens neuhrálo zase ani bod. Slušné časy ze začátku ročníku, kdy drželo úctyhodnou sérii osmi zápasů bez porážky, jsou evidentně nenávratně pryč.

Svěřenci trenéra Juliena Stéphana utrpěli již svou šestou prohru z posledních sedmi utkání napříč všemi soutěžemi. Proti nováčkovi soutěže, který si vede i nadále nadmíru dobře, nevsítili ani branku. Sang et Or si tak po minulém neúspěchu s Angers napravili svou reputaci, na Bretaňském poloostrově totiž skórovali Arnaud Kalimuendo a Ignatius Ganago.

První střelu na bránu vyprodukovali domácí, a to prostřednictvím Trufferta, jenže ten svou pravačkou nezamířil do prostoru mezi třemi tyčemi. Ve 21. minutě se pokoušel zacílit z přímého volného kopu Bourigeaud, nicméně ani on neseřídil svoje mířidla nejlépe, přičemž hostující gólman Leca předtím vyřešil příležitost Del Castilla i tu další z 25. minuty Taita.

Lens působilo zpočátku jakýmsi opatrným dojmem, když už si však vytvořilo svou první šanci, proměnilo jí dle vlastních představ. Kakuta ze středu pole bleskově uvolnil v šestnáctce volného Kalimuenda, který nad ničím dlouho nepřemýšlel a levou nohou umístil balón po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Gólman Salin chtěl situaci zachránit, ale na míč nedosáhl.

Tait se ve 33. minutě snažil vyrovnat, ozkoušel připravenost Lecy, ten si ovšem zase dokázal poradit. Jinak však Rennes v posledních dvou třetinách zápasu vlastně nijak nezahrozilo. Mělo naopak štěstí, že se v 57. minutě Kalimuendo netrefil podruhé, i tak nakonec mužstvo kouče Francka Haiseho nemuselo smutnit, neboť se v 78. minutě prosadil šikovně Ganago.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Olympique Marseille 0:2

04.12.2020 21:00

Góly: 57. Darío Benedetto, 84. Valère Germain

Marseille využila možnosti dotáhnout se na vedoucí PSG na rozdíl jednoho bodu, poněvadž zvládla jihofrancouzské derby na půdě Nimes, které skolila už počtvrté v řadě. Hosté tak i nadále pokračují ve sbíraní solidních výsledků na poli Ligue 1, a to je navíc ještě čekají dvě dohrávaná utkání. Domácí naopak zaznamenali už šestou porážku z posledních sedmi kol.

Ještě v prvním poločase svěřenci trenéra Jéromeho Arpinona s favoritem tohoto měření sil drželi krok. Dokonce si zřejmě vytvořili i největší příležitost, jenomže do vedení Krokodýly nedostal Eliasson, jenž orazítkoval jen brankovou konstrukci. Už ve 2. minutě přitom hodlal změnit bezgólový stav Ripart, avšak svou hlavičkou nakonec minul prostor hostující brány.

OM, které naposledy konečně bodovalo v Lize mistrů v duelu s Olympiakosem, si na své góly muselo počkat až do druhé půle. V té první zahrozil možná jen ve 12. minutě Payet, jehož zakončení levačkou brankář Reynet vyrazil do zámezí. Ve 14. minutě se chtěl prosadit taktéž Čaleta-Car, svou hlavou ale Reyneta nezaměstnal, neboť nemířil úplně nejpřesněji.

Před obrátkou se ještě snažili překonat obranu soupeře Kamara, Cuisance či Benedetto na sklonku půlhodinky hry, nicméně rozvlnit síť se podařilo až v pořadí třetímu jmenovanému, a to v 57. minutě, to když si před Reynetem poradil v koncovce po dlouhém přesném pasu Álvara Gonzáleze. Nimes mohlo vyrovnat v 63. minutě, jenže Koné svou tutovku zahodil.

V 77. minutě museli domácí hrát o jednoho muže v poli méně, druhou žlutou kartu a následnou červenou totiž inkasoval Cubas poté, co ve slibné šanci zastavil pronikajícího Sansona. Nakonec Marseille ještě tři body pojistila jedním přesným zásahem, o který se postaral Germain, jenž sám před Reynetem pohotově zužitkoval přihrávku zprava od Sansona.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1391333:928
2.Lille OSC1375124:926
3.Olympique Lyon1375124:1126
4.Olympique Marseille1173117:924
5.AS Monaco1372424:1823
6.Montpellier HSC1372422:1923
7.Angers SCO1371520:2222
8.RC Lens1263319:1821
9.Stade Rennes1354419:1819
10.Girondins Bordeaux1354413:1319
11.OGC Nice1253416:1518
12.Stade Brestois1360721:2418
13.FC Metz1344513:1416
14.FC Nantes1334614:2213
15.AS Saint-Étienne1333712:2012
16.Nîmes Olympique1332811:2411
17.Racing Strasbourg1331918:2410
18.Stade Reims1324716:2210
19.FC Lorient1322912:248
20.Dijon FCO131578:218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Israha

Proti slabšímu týmu letos OM nehráli. Venku, po LM, a přesto tři body po relativně pěším fotbalu bez nějaké dřiny. Takový Štrasburk nebo Lorient v předchozích kolech aspoň jezdili po prdeli a dávali nám zabrat fyzicky, Nimes ani to. Krom individuálních záblesků Elliasona to byl výkon, hodný Ligue 2.

Reagovat
El Fáňos

no měla podle všeho hrát v hodně okleštěný sestavě a na lavičce téměř nikoho neměli, takže to je pro ně trochu omluvenka, jinak krásné 3 body a trefi útočníků, kteří góli potřebují, škoda jen toho ofsidu Luize Henriqua

Reagovat
Israha

Denkey, Deaux a Briancon. To jsou tři hráči, co podle odehraných minut jsou letos členy základní sestavy. to mi nepřijde jako "hodně" okleštěná sestava, byť samozřejmě svůj vliv to má. Ale v žádném případě to nemůže mít vliv na přístup k zápasu a nasazení, v čemž Nimes včera selhali.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak je na tom Kamara? Odejde příští rok do nějakého top klubu? A je lepší na stoperu nebo v záloze?

Reagovat
Israha

Určitě v záloze, díky síle na míči a schopnosti ho vyvézt. Tohle sice použije i na stoperu, ale má tam kvůli tomu tendence nechávat za sebou díry. Každopádně se mi zdá, že letos oproti loňsku celkem stagnuje, nijak výkonnostně nevyrostl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Poslední věta by šla použít i na Camavingu.

Reagovat
Israha

U něj bych řekl, že se neposunul v rámci své pozice DCMka, ale zařadil do hry více ofenzivnější prvky a v tom bych řekl, že progres udělal. Kamara je čistý štít, u něj to vypadá, že po něm AVB žádné pravidelné přispívání ofenzivě nežádá.

Reagovat
Kongo

Jediný světlý článek Nimes je Ferhat.

Reagovat
Israha

V pátečním zápase nebyl ani on.

Reagovat
Gedofrey

Dejte nám titul Allez l’OM

Reagovat
smazaný uživatel

To Rennes je absolutně katastrofální Na jejich hře ani nejdou najít pozitivní stránky

Reagovat
Seydou Doumbia

Letos v tom týmu není žádný hráč, který by měl formu. Nechápu. Sledoval si zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo bohužel jsem tu hrůzu sledoval. Rennes nebylo vůbec schopné vytvořit si šance a individuálně tam není ani koho vyzdvihnout. Opravdu těžce se na tomto zápase na jejich straně hledá něco pozitivního. A přitom ten začátek měli skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

No už vyhráli 5 zápasů a jsou 8. celkově, tak to asi nebude úplně pravda.

Reagovat
Kongo

Podle mě jim hodně uskodilo, že odešel Raiphinha, do té doby jejich výkony měly smysl a řád.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem nad tím přemýšlel a dokonce jsem o tom vyhledal nějaké statistiky Poslední zápas byl s Reims ve kterém nastoupil raphinha a Rennes mělo do té doby skvělou bilanci 4-2-0 a vstřelilo 14 golů po jeho odchodu mají bilanci 1-2-4 a vstřelili 5 golů. A když to vemu napříč i s LM tak oni od 4.10.(zápas s Reims) vyhráli jenom jedno soutěžní utkání doma s Brestem a to bylo 30.10 takže čekají přes měsíc na výhru. Jsou to jen statistiky ale v tady se mi to zdá dost vypovídající. Měli ho teda aspoň prodat za víc a ne za cenu za kterou ho koupili. Každopadně bude zajímavý souboj Nice-Rennes v přišitím kole. Celky s dost podobnou situací

Reagovat
Seydou Doumbia

Velká škoda Montpellieru. Proti takové sestavě mohli sebrat nějaký body, hráli solidně.

Reagovat
Kongo

Který tým naposled mimo PSG dokázal hrát důstojně základní skupinu LM a zároveň i L1. Lyon?

Reagovat
smazaný uživatel

Monako. A Lyon se minulou sezenu v lize taky moc nepředvedl.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon 18/19, Monaco 16/17, Monaco 14/15, OM 10/11 mě tak napadá. Ono je to ale těžký pro většinu týmu v L1. Ty týmy po úspěšné sezoně prodávají hráče se ziskem a potom v pohárech prostě ztrácí. Plus ta celkova šířka kádru nemůže být tak kvalitní, když polovina jsou takřka junioři. Odejdou takhle dva, tři klíčoví hráči a tým je v prdeli. Něco na styl holandských týmů. A potom se někdo diví, že je to v LM nezajímavý od těch týmu. Kdyby bylo přestupové okno ob rok, tak by to vypadalo jinak. Takhle nějaké Bordo, Montpellier, Lille, Rennes moc šancí v LM mít nebudou. Ani Marseille pokud budou mít tak slabý a úzký kádr bude jen vzpomínat na zašlou slávu v LM. Hlavně celkově ten peloton L1 je strašně vyrovnaný na to, aby se tam našel tým, který je schopný se stabilizovat a dlouhodobě podávat kvalitní výkony jak v LM tak v lize.

Reagovat
Kongo

Mně spíš přijde, jak francouzské týmy spoléhají převážně na africké hráče, kteří v L1 hrají spíše atletický fotbal, který není tak kreativní a v Evropě to pak pokulhává. Ale může to být jen můj pocit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Yilmaz i když to je strašný nesympaták tak hraje dobře. Lille opět v obraně poctivý výkon, Monaco si takřka neškrtlo. Nechápu, proč stále nehraje Fabregas místo Tchouameniho/Fofany.

Reagovat
Kongo

André v tom středu je skoro bezkonkurenční. A v Bootmanovi našlo Lille obrovský klenot.

Reagovat
Seydou Doumbia

Botman je bargain jak svina. Nechápu, že si ho Ajax nechal utéci a neviděl v něm ten potenciál. Celý ten vzestup však stojí za Galtierem. Ten si dokázal přivést Fonteho, který je jeho hlavou i očima na hřišti a potom to šlo jedno s druhým. Hlavně fungují jako tým, což se o většině celků v lize říci nedá.

Reagovat
Kongo

Právě. Ve spoustě zápasech není Lille fotbalovejsi.Ale po taktické stránce a tymovosti dokážou vyhrát o gól. Ten tým se mi moc líbí teď.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaká to změna po období, kdy Lille snad třináct kol neobdrželo v lize branku a hráli vše na 0:0 - 1:0 co? Tehdy s hráči jako Enyeama, Kjaer, Basa, Chedjou, Balmont nebo Mavuba.

Reagovat
Israha

O parník nejlepší trenér v lize. ASSE pod ním skoro každý rok poháry nebo boj o ně, bez něj střed tabulky či boj o záchranu. A vzestup Lille pod jeho vedením, kdy mají nejlepší roky od úřadování Girarda, taky hovoří za vše.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dneska kvalitní ofenzivní výkony na obou stranách. Hosté bránili stylem ala Monaco a proto se opět chodilo často do protiútoku. Co se udržení Mét v lize týče se o ně moc nebojím. Individuálně ti hráči dost zatápěli naší obraně a často jím vycházeli i individuální průniky proti přesile. Ne že bych jím branku přál, ale zasloužili si ji. Od nás dnes slabší Kadewere, naopak kvalitní výkon odvedl Toko Toko, který má ted super formu. Dále nezahálel tradičně ani Aouar, Lopes nebo Depay. Paqueta taky konečně kvalitní výkon. Škoda toho závěru zápasů, který má takovou pachut. Snad bude golman domácích v pořádku.

Nejdůležitější ted je, aby OL, OM a Lille opravdu uvěřili že mají na to zabojovat o titul. Všechny tři týmy mají své problémy, ale i přednosti a ty musí naplno využít. Myslím si, že Lyon nikdy nevěřil v boj o titul i když na začátku minulých ročníku ligu chvílí vedl. Pokud alespon jeden tým v tenhle úspěch uvěří, tak to bude napínává sezona, jako dlouho ne.

Reagovat
juninho8

Dúfať dúfam aj ja ale reálne to vidím tak že OL chytí nejakú šnúru 5 kôl bez výhry + sa obávam prestupáku, OM ak by sa prehaluzili do EL tak to tiež vidím na to, že kvôli šírke kádru chytia slabšie obdobie. Aj keď je dosť reálne že v Európe už skončili. To by mohli mať akú takú šancu. A Lille nejak podobne. Aj keď im dávam možno o kúštik väčšie šance ako Olympiqom lebo Galtier.

Včera každopádne som videl len útržky zápasu, ale bez Lopesa by sme boli v prdeli. Za mňa momentálne asi top gólman ligy.

Reagovat
Israha

U vás je problém na lavičce. Garcia je o level horší trenér, než AVB a Galtier, a dlouhodobé soutěže poslední roky hrát neumí, spíš mu vycházejí poháry. My zás máme úzký kádr (že postoupíme do EL, nečekám, pochybuju o nějakém bodovém zisku na Etihadu). Za mě má nejvíc šancí Lille.

Reagovat
juninho8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele