13. kolo
06.12.2020 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille se vrátilo v tabulce za vedoucí PSG, doma skolilo Monaco

Lille si po výhře v Evropské lize nad Spartou a po zajištění své účasti v jarní fázi této soutěže poradilo i v následném utkání s Monacem, které před tímto vzájemným kláním disponovalo čtyřzápasovou sérií vítězství, a dostalo se tak v tabulce zpátky na druhé místo o dva body za vedoucí PSG. Hosté se svým sokem padli v lize teprve podruhé od roku 2013.

Dogy dokázaly skolit knížecí celek jen jednou jedinkrát, a to v roce 2016, na konci loňského roku se jim podobný počin povedl znovu, stalo se tak ovšem v rámci Ligového poháru. Jinak v uplynulých dvanácti ligových případech hned jedenáctkrát Monaco vždy aspoň nějakým způsobem bodovalo. Tentokráte se však muselo sklonit před daleko lepší efektivitou LOSC.

Obě mužstva měla po dvanácti odehraných kolech na svém kontě shodný počet třiadvaceti bodů, papírově se mělo jednat o pořádně vyrovnané měření sil. Aspoň dle finálních statistik se tyto předpoklady naplnily, zároveň se ukázalo, že vyhraná bitva na poli držení míče nemusí vyloženě znamenat konečný úspěch. ASM nakonec v závěru jenom mírnilo vlastní porážku.

První poločas byl od obou stran opravdu hodně opatrný, gólových šancí na Stade Pierre-Mauroy nebylo k vidění mnoho. Ve 13. minutě se pokoušel změnit bezbrankový stav Diop, avšak na domácího brankáře Maignana nevyzrál, ve 35. minutě ho nepřekonal ani Ben Yedder. Lille mohlo udeřit v závěru půle, střelu Bamby však zlikvidoval gólman Mannone.

Rozhodující okamžiky tohoto střetnutí přišly na řadu až po obrátce. A o ten první se postaral v 53. minutě David. Ikoné se za vápnem už už chystal pálit směrem na bránu, nakonec jeho podnikání zastavil bránící Tchouaméni, nicméně míč se dostal ke kanadskému mladíkovi, který z pokutového území z blízkosti svou pravačkou snadno zamířil pod Mannoneho břevno.

V 65. minutě domácí svůj náskok ještě navýšili. Monacká defenzíva úplně zapomněla na Yilmaze s Yazicim, oba pelášili od vlastní půlky sami na Mannoneho, prvně jmenovaný z tohoto tureckého dua přihrál svému kolegovi, jenž poté dílo dokonal. Hosté stačili v 90. minutě už jen snížit, po parádním pasu od Fábregase se z šestnáctky prosadil k tyči Pellegri.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele