13. kolo
05.12.2020 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ignatius Ganago (© AFP)

Rennes znovu padlo, doma nestačilo na nováčka ligy z Lens

Rennes pokračuje ve výsledkové mizérii. Nejenže před pár dny muselo skousnout porážku v Krasnodaru, která znamenala konec v evropských pohárech pro jarní část sezóny, v následném ligovém klání pro Lens neuhrálo zase ani bod. Slušné časy ze začátku ročníku, kdy drželo úctyhodnou sérii osmi zápasů bez porážky, jsou evidentně nenávratně pryč.

Svěřenci trenéra Juliena Stéphana utrpěli již svou šestou prohru z posledních sedmi utkání napříč všemi soutěžemi. Proti nováčkovi soutěže, který si vede i nadále nadmíru dobře, nevsítili ani branku. Sang et Or si tak po minulém neúspěchu s Angers napravili svou reputaci, na Bretaňském poloostrově totiž skórovali Arnaud Kalimuendo a Ignatius Ganago.

První střelu na bránu vyprodukovali domácí, a to prostřednictvím Trufferta, jenže ten svou pravačkou nezamířil do prostoru mezi třemi tyčemi. Ve 21. minutě se pokoušel zacílit z přímého volného kopu Bourigeaud, nicméně ani on neseřídil svoje mířidla nejlépe, přičemž hostující gólman Leca předtím vyřešil příležitost Del Castilla i tu další z 25. minuty Taita.

Lens působilo zpočátku jakýmsi opatrným dojmem, když už si však vytvořilo svou první šanci, proměnilo jí dle vlastních představ. Kakuta ze středu pole bleskově uvolnil v šestnáctce volného Kalimuenda, který nad ničím dlouho nepřemýšlel a levou nohou umístil balón po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Gólman Salin chtěl situaci zachránit, ale na míč nedosáhl.

Tait se ve 33. minutě snažil vyrovnat, ozkoušel připravenost Lecy, ten si ovšem zase dokázal poradit. Jinak však Rennes v posledních dvou třetinách zápasu vlastně nijak nezahrozilo. Mělo naopak štěstí, že se v 57. minutě Kalimuendo netrefil podruhé, i tak nakonec mužstvo kouče Francka Haiseho nemuselo smutnit, neboť se v 78. minutě prosadil šikovně Ganago.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele