13. kolo
04.12.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille se dočasně vecpala na druhé místo, v derby skolila Nimes

Marseille využila možnosti dotáhnout se na vedoucí PSG na rozdíl jednoho bodu, poněvadž zvládla jihofrancouzské derby na půdě Nimes, které skolila už počtvrté v řadě. Hosté tak i nadále pokračují ve sbíraní solidních výsledků na poli Ligue 1, a to je navíc ještě čekají dvě dohrávaná utkání. Domácí naopak zaznamenali už šestou porážku z posledních sedmi kol.

Ještě v prvním poločase svěřenci trenéra Jéromeho Arpinona s favoritem tohoto měření sil drželi krok. Dokonce si zřejmě vytvořili i největší příležitost, jenomže do vedení Krokodýly nedostal Eliasson, jenž orazítkoval jen brankovou konstrukci. Už ve 2. minutě přitom hodlal změnit bezgólový stav Ripart, avšak svou hlavičkou nakonec minul prostor hostující brány.

OM, které naposledy konečně bodovalo v Lize mistrů v duelu s Olympiakosem, si na své góly muselo počkat až do druhé půle. V té první zahrozil možná jen ve 12. minutě Payet, jehož zakončení levačkou brankář Reynet vyrazil do zámezí. Ve 14. minutě se chtěl prosadit taktéž Čaleta-Car, svou hlavou ale Reyneta nezaměstnal, neboť nemířil úplně nejpřesněji.

Před obrátkou se ještě snažili překonat obranu soupeře Kamara, Cuisance či Benedetto na sklonku půlhodinky hry, nicméně rozvlnit síť se podařilo až v pořadí třetímu jmenovanému, a to v 57. minutě, to když si před Reynetem poradil v koncovce po dlouhém přesném pasu Álvara Gonzáleze. Nimes mohlo vyrovnat v 63. minutě, jenže Koné svou tutovku zahodil.

V 77. minutě museli domácí hrát o jednoho muže v poli méně, druhou žlutou kartu a následnou červenou totiž inkasoval Cubas poté, co ve slibné šanci zastavil pronikajícího Sansona. Nakonec Marseille ještě tři body pojistila jedním přesným zásahem, o který se postaral Germain, jenž sám před Reynetem pohotově zužitkoval přihrávku zprava od Sansona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele