Ligue 1 - preview 13. kola

04.12.2020, 09:23, aktualizováno 06.12.2020, 09:03
Previews
Radost hráčů Bordeaux (© AFP)
AS Monaco se rozjelo a skvělou formu hodlá potvrdit i v Lille, Lyon chce svou sérii výher prodloužit v Metách. Trápící se Saint-Étienne cestuje na půdu posledního Dijonu, vedle toho se dnes bude hrát na dalších čtyřech stadionech...
Lille OSC - AS Monaco  (neděle 13:00)
Špička francouzské soutěže je nesmírně vyrovnaná a přímý souboj o pozice zaručující Ligu mistrů svedou Lille OSC a AS Monako. Letos v březnu se vzájemný duel kvůli pandemii koronaviru a zrušení celé soutěže nekonal, a tak posledním střetnutím zůstává zápas těsně před Vánocemi roku 2019. Tehdy Monako nasázelo Dogám pět branek. Lille má s Knížaty negativní vzájemnou bilanci a tu bude chtít v neděli odpoledne vylepšit.

Bezpochyby šlágr kola je na programu už ve 13 hodin odpoledního času. Děje se tak z důvodu náročného programu Lille, které ve čtvrtek čeká další zápas Evropské ligy. Svěřenci Christophera Galtiera si po vítězství nad Spartou 2:1 zajistili účast i v jarní fázi, ovšem z jaké pozice, to bude se dozvíme až po odehrání šestého kola. Lille se představí ve skotském Celtic Parku a pokud vyhraje, o první místo před Milánem nepřijde, v opačném případě bude záležet na výsledku zápasu Sparta - AC Milán.

V Ligue 1 se Lille pohybuje také hodně vysoko. Teprve nedávno přišlo o ligovou neporazitelnost v Brestu, ale tým to nijak nepoznamenalo. Dogy následně rozdrtily Lorient 4:0 a před týdnem si přivezly bod ze hřiště Saint-Étienne. Trenéra Galtiera hodně rozlítila odpískaná penalta, kterou Khazri nafilmoval a sudí to vzápětí zbaštil i s navijákem.

Ve 13. kole se Lille představí doma proti Monaku, velice nepříjemnému soupeři, kterého od roku 2016 v lize nedokázalo porazit. Oba celky mají v tuto chvíli stejný počet bodů, Lille je však výše vinou lepšího skóre.

Monako v minulých sezonách neoslňovalo, ale zdá se, že letos je zpátky. Pod chorvatským trenérem Nikem Kovačem vyhrálo už čtyři zápasy v řadě a zapojilo se do bojů o titul. Knížata postupně porazila Bordeaux, Nice, PSG a Nimes Olympique.

Stejně jako proti Spartě budou Galtierovi chybět Renato Sanches a Mehmed Celik. Knížata zase postrádají svojí brankařskou jedničku Benjamina Lecomteho, kterého mezi tyčemi nahradí Mannone. K dispozici nejspíše nebudou ani Golovin a Sidibé.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Reinildo, Botman, Fonte, Djaló - Bamba, Xeka, André, Ikoné - Yazici, Yilmaz
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Mannone - Aguilar, Disasi, Badiashile, Henrique - Diop, Fofana, Tchouameni, Martins - Yedder, Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.58 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - FC Lorient  (neděle 15:00)
Svěřenci kouče Moulina s přehledem porazili Nîmes, pak smolně prohráli s Lyonem a nakonec po velmi dobrém představení vyzráli na Lens. Naopak Lorient věří, že se mu podaří odvrátit čtvrtou porážku v řadě.

"Nemyslím si, že bychom dnes byli horším týmem. Je pravda, že nám v útočné fázi scházela větší kreativita, ale ani Montpellier rozhodně neodehrát svůj nejlepší zápas. Tahle porážka je hodně frustrující, nicméně teď už se musíme soustředit na střetnutí s Angers," prohlásil Christophe Pelissier, přičemž opomenul zmínit třeba to, že MHSC proti jeho výběru neproměnili penaltu.

Jonathan Delaplace, Thomas Mondoncuit a Jérémy Morel se pozvolna blíží k návratu na hrací plochu. Až v den utkání bude jasné, jestli budou schopní odehrát alespoň nějakou porci minut. Daleko větší šanci vyběhnout na trávník Stade Raymond Kopa mají Vincent Le Goff, Quentin Boisgard a Adrien Grbić, který před týdnem proti La Paillade rozhodně nezklamal.

Co se Angers týče, zranění nepustí do hry pouze Enza Ebosseho a Sadu Thiouba. Abdoulaye Bamba by měl být připravený usednout na lavičku náhradníku a v případě nutnosti zasáhnout do hry. To samé platí pro Sofiana Boufala a Jimmyho Cabota. S pochopitelně také Stéphana Bahokena, jenž nastřílel v posledních třech mačích stejný počet branek.

SCO sice zaváhalo s celky bojujícími o evropské poháry, nicméně zatím zvládá partie s papírově slabšími nebo stejně silnými soupeři. Díky tomu klub z regionu Pays de la Loire věří, že se mu podaří ukončit sezonu v horní polovině tabulky, což se stalo naposledy v ročníku 2015-2016, když po postupu obsadil po osmatřicátém kole devátou příčku. Po dvanácti zápasech aktuálně okupuje pozici ještě o příčku lepší.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernadoni; Manceau, Traore, Thomas, Doumbia; Amadou, Mangani; Cabot, Fulgini, Lage; Bahoken
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi; Delaplace, Laporte, Gravillon, Goff; Chalobah, Abergel; Lauriente, Boisgard, Wissa; Hamel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.69 - 4.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Les Girondins v minulém kole po velmi dobrém výkonu remizovali s PSG a věří, že bez větších potíží zvládnou i duel proti Pirátům. Ti dosud sesbírali o dva body více.

Minulý měsíc vyšel svěřencům Oliviera Dall’Oglia na výbornou. Postupně porazili Lille, ASSE i Mety, proti kterým dvakrát skóroval Irvin Cardona, jenž celkově zaznamenal pět přesných zásahů a v této statistice není v současném kádru lepšího hráče. Z těchto tří utkání se podařilo uhrát devět bodů při výborném skóre 9:3.

V Brestu nemusí řešit žádné početné absence. Mimo zůstávají pouze Denys Bain a Romain Philippoteaux. Christophe Hérelle byl připravený už o minulém víkendu, avšak zůstal pouze na lavičce, což bude s velkou pravděpodobností platit i tentokrát. Dall’Oglio na Les Grenats vyrukoval s formací 4-4-2, která slavila úspěch, a tak se dá očekávat její zachování.

To Jean-Louis Gasset nadále preferuje hru na jednoho útočníka, kterým by měl být Josh Maja, jenž doposud o svých střeleckých kvalitách rozhodně nepřesvědčil. I proto má celek ze stadionu Matmut Atlantique zatím průměr jeden vstřelený gól na zápas. Zranění se zatím fotbalistům vyhýbají. Jediný otazník visí nad startem Samuela Kalua.

Jak uvedeno, Les Girondins si před týdnem přivezli cennou remízu 2:2: z Parku Princů, když za hosty vyrovnával Yacine Adli. Nutno dodat, že za obhájce titulu si debut odkroutil osmnáctiletý mladíček Timothée Pembélé, přičemž na něj nebude vzpomínat v dobrém. Už v 10 minutě si totiž vsítil vlastní branku. Nic to ovšem nemění na tom, že bývalý klub Jaroslava Plašila předvedl v hlavním městě Francie velmi bojovný a odhodlaný výkon, na jaký teď bude chtít - i podle slov kouče Gasseta - navázat.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil; Kwateng, Pablo, Koscielny, Sabaly; Basic, Otavio; Oudin, Ben Arfa, Kalu; Maja
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur; Pierre-Gabriel, Duverne, Chardonnet, Perraud; Honorat, Lasne, Belkebla, Faivre; Mounie, Cardona
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.53 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dijon FCO - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Zatím to rozhodně pro DFCO není nijak skvělá sezona. Přestože sedm porážek nepředstavuje nejvyšší číslo v Ligue 1, jediná výhra a pouhých osm vstřelených branek není dobrá vizitka. Nutno podotknout, že Les Verts na tom nejsou s jedenácti body o mnoho lépe.

Za dob kouče Christopha Galtiera se rvali o evropské poháry. Jenže čtyřiapadesátiletý lodivod odešel už v roce 2017 pozvednout Lille. Jean-Louis Gasset zažil u kormidla jak dobré, tak špatné období, které mu zlomilo vaz. Claude Puel zatím neuplatnil zkušenosti z Anglie a tým se nadále trápí. Krokem k lepšímu by snad mohla být remíza z minulého kola, shodou okolností právě proti LOSC, která ukončila sedmizápasovou sérii bez bodu.

V kádru v minulosti velice úspěšného klubu nadále zůstávají borci jako Wahbi Khazri, Romain Hamouma či Mathieu Debuchy. Všichni tři by měli být v neděli v základní sestavě. Z mladíků je opět doplní třeba Adil Aouchiche, jenž se v osmnácti letech zatím prezentuje velmi dobře. Nadále pak absentuje trio Yvann Macon, Panagiotis Retsos a Kévin Monnet-Paquet.

Po sesazení kouče Stéphana Jobarda mužstvo převzal David Linarés a o minulém víkendu se mu podařilo vybojovat první výhru. Soupeřem bylo Nice, které po následujícím krachu v Evropské lize odvolalo kouče Vieiru. Výhra 3:1 naznačila, že les Hiboux rozhodně mají na to, aby udrželi francouzskou nejvyšší soutěž i pro příští sezonu.

Pětačtyřicetiletý Linarés má k dispozici skoro všechny hráče. Jenom Wesley Lautoa laboroval v uplynulých dnech se zraněním a o jeho možném startu se rozhodne až v den utkání. Dobře se po přestupu ze Swansea uvedl reprezentant Kosova Bersant Celina, jenž by měl s Mounirem Chouiarem opět připravovat šance pro Mamu Baldého, jenž proti Les Aiglons zaznamenal dva góly.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Racioppi; Boey, Manga, Panzo, Ngonda; Ndong, Diop; Ebimbe, Celina, Chouiar; Baldé
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin; Debuchy, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco; Youssouf, Camara, Gourna-Douath, Bouanga; Khazri, Hamouma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.54 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Nantes - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Ani jeden z klubů zatím neprožívá nejlepší sezonu. Když už Les Canaris věřili, že se začne dařit sbírat pravidelně body, přišla porážka proti Marseille. Naopak Racing doufá, že se podaří navázat na remízu se Stade Rennes.

Fanoušci celku, který hraje svoje domácí klání na Stade de la Beaujoire, jsou zvyklí na to, že jejich oblíbenci povětšinou nestřílí mnoho branek. Když se náhodou zadaří skórovat třikrát, jeto vskutku nevídaný svátek. V minulých letech tvořila výjimku pouze éra Sergia Conceiçaa, jenž objevil střelecké schopnosti téměř ve všech borcích, včetně obránců.

Na druhou stranu kupříkladu v době, kdy na lavičce seděl Michel Der Zakarian, platívalo, že jediná přesná trefa častokrát mívala cenu tří bodů. Christian Gourcuff zatím jen velice obtížně pracuje na ustálení formy svých svěřenců, z nichž proti Strasbourgu určitě nenastoupí Anthony Limbombe a Charles Traoré.

Les Coureurs před týdnem se štěstím uhráli remízu proti Rennes, ale se sedmi body zůstávají zásluhou lepšího skóre předposlední. Obrana inkasovala ve dvanácti zápasech čtyřiadvacet branek, přičemž asi nebude překvapením, že toto číslo je v Ligue 1 nejhorší. Málokdy lze přitom vinit brankáře Eijiho Kawashimu, třebaže až nepříjemně často lovil balony ze své svatyně i během působení v Metách, kde mu spoluhráči rovněž příliš nepomáhali.

Ve francouzském městě na hranicích s Německem obyčejně kryje záda Matzi Selsovi, který je dále zraněný. Zálusk na místo mezi třemi tyčemi se znovu dělá také Bingourou Kamara. Stejně tak Lebo Mothiba a Idriss Saadi. Naopak Stefan Mitrović a Jean Eudés Aholou nepustí na hrací plochu karetní trest. Racing zvládnul lépe poslední tři vzájemné zápasy a věří, že i po tom nedělním zůstanou Les Canaris oblíbeným protivníkem.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont; Corchia, Pallois, Girotto, Fabio; Chirivella, Toure; Louza, Blas, Simon; Kolo Muani
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kamara; Lala, Simakan, Djiku, Caci; Sissoko, Bellegarde, Lienard; Thomasson; Diallo, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.50 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - OGC Nice  (neděle 17:00)
Fotbalisté Remeše se drží jen těsně nad sestupovými pozicemi a z tohoto pohledu by potřebovali proti Nice zabrat. Jihofrancouzské mužstvo prohrálo pět soutěžních zápasů v řadě, naposledy s Leverkusenem a to definitivně zlomilo vaz trenérovi Patriku Vieirovi.

Skončila tak jedna éra. Spojení OGC Nice s Patrikem Vieirou trvalo dva a půl roku. Vedení se rozhodlo pro změnu, i když ne zas tak velkou. Novým hlavním koučem byl totiž jmenován dosavadní asistent Adrian Ursea. Zdali je to řešení dočasné, to se teprve uvidí.

Ursea bude mít za úkol vytáhnout "Les Aiglons" z výsledkové krize, která se neustále prohlubovala a domácí porážka s Leverkusenem byla jejím vrcholem. Dobré to nebylo ani v Ligue 1. Nice prohrálo dva domácí zápasy v řadě, nejprve s Monakem a před týdnem s Dijonem. V tabulce mu patří až jedenácté místo.

Ještě o pár příček níže si stojí Remeš, která po dvou porážkách spadla na sedmnácté místo. Proti Nimes i Lyonu vyšli domácí nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky. Během dosavadních dvanácti kol posbírala Remeš jen dvě výhry.

Domácím bude chybět pouze potrestaný Moreto Cassamä, zatímco nový trenér Nice Adrian Ursea musí oželet absenci klíčových hráčů základní jedenáctky - Danteho, Dolberga, Lees-Meloua i Atala. Ztráta těchto hráčů je považována za jednu z hlavních příčin neúspěchu Nice v posledních týdnech.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Konan, Abdelhamid, Faes, Foket - Doumbia, Munetsi, Berisha, Cafaro - Touré, Dia
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Lotomba, Bambu, Pelmard, Kamara - Reine-Adélaïide, Thuram, Maurice - Lopes, Gouiri, Maolida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.38 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Olympique Lyon už zase připomíná ten tým, který v minulém ročníku Ligy mistrů dokráčel až do semifinále. V Ligue 1 neprohrál devět zápasů v řadě a díky tomu se zapojil do bojů o první místo. Les Gones ztrácejí na první příčku pouhé dva body a hned tři mohou vyválčit v Metách.

Domácí celek sice před týdnem prohrál s Brestem 0:2, ale jinak měl do té doby vynikající formu. Mety porážkou přišly o osmizápasovou neporazitelnost, během které se vyšplhaly v tabulce až na dvanácté místo. Les Grenats doufají, že porážka s jejich týmem nezamává a už proti Lyonu se podaří získat nějaké body.

Hosté cestují na severovýchod Francie v roli favorita. Lyon porazil Mety sedmkrát v řadě a rozhodně má formu na to přidat i osmou výhru. Lyon za posledních šest kol zvítězil pětkrát a plnohodnotně se vrátil do bojů o nejvyšší příčky. "Cílem je být mezi prvními třemi. O titulu nemluvíme, musíme být pokorní. Horní tabulka je velmi těsná. Musíme nadále vyhrávat zápasy, abychom se nepropadli a zůstali v bezpečí. V neděli musíme vyhrát, i když to nebude snadné," prohlásil na tiskové konferenci trenér Rudi Garcia.

Před duelem v Metách však varuje: "Jsou dobrým týmem. Je těžké tam vyhrát. Jen si vzpomeňte na náš zápas v Angers. Musíme k nim chovat respekt," dodal. Lyon před týdnem hladce porazil Remeš 3:0.

Mety se s Lyonem naposledy střetly v únoru letošního roku a Les Gones brali na Stade Municipal Saint-Symphorien tři body za výhru 2:0.

Domácím budou chybět Cabit, N'Doram a Niane. Takřka kompletní kádr bude mít i Lyon, hrát nebude pouze suspendovaný Thiago Mendes.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Delaine, Boye, Bronn, Centonze - Fofana, Angban - Vagner, Boulaya, Gueye - Iseka
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Cornet - Paquetá, Guimaraes, Aouar - Kadewere, Depay, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.84 - 4.16 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - RC Lens  (sobota 17:00)
Zastavit pád tabulkou i napravit nepovedené vystoupení v Lize mistrů bude chtít Stade Rennes. Bretaňský celek přivítá nováčka RC Lens, který je jen o bod za ním. Oba celky se naposledy utkaly v roce 2015.

Porážka v Krasnodaru dala francouzskému týmu definitivní jistotu čtvrtého místa ve skupině a tím pádem absence účasti v pohárech i na jaře. S Ligou mistrů se Rennes rozloučí v úterý v domácím zápase se Sevillou.

Pomalu tak může začít spřádat plány na ligu, kde po úchvatném začátku začalo ztrácet. Z posledních sedmi kol vytěžilo pouze šest bodů a spadlo na sedmé místo tabulky. Ve vyrovnané Ligue 1 však není nic ztraceno a případná výhra nad Lens by Rennes znovu přiblížila pohárovým příčkám. Před týdnem se Rennes představilo ve Štrasburku a byla z toho remíza 1:1.

Lens představuje nevyzpytatelného soupeře, který svůj návrat mezi francouzskou smetánku zvládá velmi dobře. Naposledy sice prohrál s Angers, ale stále se drží v první polovině tabulky. Hosté budou v Bretani v roli outsidera a mohou jenom překvapit. Lens by rádo zopakovalo už devatenáct let starý kousek, kdy v Roazhon Parku zvítězilo 2:1.

Rennes má poměrně smůlu, stále mu totiž chybí Guirassy, Martin i italský stoper Rugani. Všichni tři budou proti Lens absentovat. Na druhé straně barikády zase chybí Cheick Traoré.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Salin - Maouassa, Nyamsi, Silva, Soppy - Camavinga, Grenier, Bourigeaud - Tait, Niang, Castillo
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Bade, Medina - Clauss, Fofana, Doucouré, Sylla - Kakuta - Kalimuendo, Sotoca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.51 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (sobota 21:00)
Sotva Pařížané zvládli tuhou bitvu na půdě Manchesteru United v rámci Ligy mistrů a podnikli zásadní krok k urvání postupu do osmifinále, už je v Ligue 1 čeká nepříjemný duel na půdě Montpellieru. A protože v posledních dvou ligových kolech získali jen jeden bod, notně oslabili svou první pozici v tabulce. Tříbodový výsledek by byl už vážně potřeba.

Domácí se v tabulce sice nacházejí až na šestém místě, avšak za svým protivníkem zaostávají o pouhé dva body. Aktuálně mají opravdu úctyhodnou formu, zvítězili už čtyřikrát v řadě, přitom třikrát hráli venku, třikrát udrželi čisté konto. Výrazně si tak řekli o boj na předních pozicích. A nemají jediný důvod nevěřit si na pařížského giganta, jemuž se naopak nedařilo.

Nejprve padl v Monacu, následně remizoval s doma s Bordeaux. Je však potřeba říci, že si především musel vyřešit své potíže v milionářské soutěži. A tak trochu bral ligové dění na vedlejší kolej. "Už v úterý nás navíc čeká těžký duel proti Basaksehiru. A abychom zvládli i ten, provedu očekávanou rotaci v úvodní sestavě," přiznával hostující stratég Thomas Tuchel.

Je na první pohled vidět, že PSG se v současné chvílí daleko lépe dýchá. Bylo pod velkým tlakem právě před klíčovými souboji v Lize mistrů. "Musíme uznat, že důležitost utkání s Monacem a Bordeaux oproti těm s Lipskem a v Manchesteru United byla na trochu jiné úrovni. Konečně nám navíc začali více hrát Neymar i Kylian Mbappé," těšilo Tuchela.

Faktem je, že postupně se dala do kupy hostům také početná marodka. Julian Draxler se už vrátil do plného tréninkového zápřahu, do pár dnů by se do přípravy měl zapojit rovněž Mauro Icardi. Mimo hru tak zůstává jen dlouhodobě zraněný Juan Bernat, asi až do konce roku pak nebude k dispozici Pablo Sarabia, jehož zdravotní potíže jsou nakonec horšího rázu.

Pro tuhle bitvu mimochodem dostal volno Marco Verratti, jenž také v minulosti nehrál několik týdnů, aby se dostal do optimální kondice a nabral čerstvé síly. "Montpellier plně respektujeme," pokračoval Tuchel. "Je to tým, který hraje s velkou vášní, je fyzicky perfektně stavěný a vytváří hodně centrů do pokutového území. Musíme být bezpochyby obezřetní."

MHSC by mělo mít k dispozici kompletní kádr, tedy až na útočníka Andyho Delorta, který se opětovně nakazil nemocí COVID-19. "Byl jsem šťastný za výkon, jaký jsme předvedli," hodnotil minulé střetnutí proti Lorientu domácí lodivod Michel Der Zakarian. "V každém ligovém zápase získáme v průměru zhruba dva body. Čeká nás teď ovšem obtížné měření sil."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Pedro Mendes, Congré, Ristič - Mollet, Ferri, Savanier - Dolly, Laborde, Mavididi
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Diallo, Bakker - Ander Herrera, Gueye, Rafinha - Di María, Kean, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 4.01 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Nîmes Olympique - Olympique Marseille  (pátek 21:00)
Jihofrancouzské derby mezi Nimes a Marseille odstartuje program třináctého kola Ligue 1. Hosté se před tímto střetnutím dostali do jakési dobré pohody, konečně v úterý zabrali v Lize mistrů, a protože mají možnost dočasně se posunout ze šestého až na druhé místo tabulky, mají zájem získat tři body. Domácí se nacházejí ve spodních patrech průběžného pořadí.

Třináctizápasová série porážek v milionářské soutěži, která se táhla nepřetržitě už od roku 2012, je u konce. OM doma skolilo Olympiakos a pořád je ve hře o třetí příčku ve skupině, tudíž o proklouznutí do Evropské ligy pro play-off. V lize se přitom drží na předních pozicích, a to navíc má vlivem svých odložených utkání odehráno méně než většina klubů Ligue 1.

Samozřejmě že se i hostující kouč André Villas-Boas pozastavil nad aktuálním programem svého týmu. Ten je vlivem pandemie koronaviru nahuštěný k prasknutí, aby se stihlo dohrát vše, co se zmeškalo. "Ve srovnání s ostatními zeměmi jsou francouzské kluby ve výhodě, protože liga se loni ve Francii nedohrála. Získali jsme tak vlastně určitá privilegia," mínil.

Jeho mužstvu se alespoň vyhýbají dlouhodobě nějaké zásadnější potíže s marodkou. I tak však Olympique nastupuje k zápasům prakticky každé tři dny. "Mluvil jsem o tom s Pedrem Martinsem, trenérem Olympiakosu, a shodli jsme se, že je toho příliš," dodával marseillský stratég. "V Lize mistrů začíná docházet k neočekávaným výsledkům velkých favoritů."

Třeba i termín tohoto klání by podle Andrého Villase-Boase mohl být vybrán vhodněji. "Nechápu rozhodnutí televizních společností," čertil se. "Nerozumím tomu, proč nemůžeme hrát až v sobotu. Trocha respektu ke klubům by neuškodila. Mohlo se začít v sobotu od jedné odpoledne. Pro každého je tenhle systém chaos. Dochází k psychické i fyzické únavě hráčů."

Hosté si celkově na ligové scéně drží svou konstantní výkonnost, neprohráli sedmkrát za sebou. Už čtyřikrát v řadě přitom zvítězili, naposledy skolil Nantes. V podstatě Les Phocéens řeší jen jednu případnou absenci, ještě stěží se dá totiž odhadovat, zda už bude v plné kondici Nemanja Radonjič. Plně zdráv by jinak měl být Morgan Sanson, jehož trápily vyšší teploty.

Svěřenci trenéra Jéromeho Arpinona by přece potřebovali zabrat, v uplynulých šesti duelech hned pětkrát padli, naposledy jasně nestačili na Monaco. Na Marseille se navíc Krokodýlům obecně nedaří, padli s ní v posledních třech případech. Chybět jim teď budou zranění Sidy Sarr, Birger Meling a Anthony Briancon, trest za červenou kartu si pak odpyká Lucas Déaux.
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet - Burner, Landre, Martinez, Paquiez - Fomba, Cubas, Benrahou - Ferhat, Denkey, Eliasson
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Álvaro González, Balerdi, Nagatomo - Gueye, Sanson - Cuisance - Thauvin, Benedetto, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.14 - 3.84 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1281330:825
2.Lille OSC1265122:823
3.Olympique Lyon1265121:1023
4.AS Monaco1272323:1623
5.Montpellier HSC1272321:1623
6.Olympique Marseille1063115:921
7.Stade Rennes1254319:1619
8.Angers SCO1261518:2219
9.RC Lens1153317:1818
10.Stade Brestois1260621:2318
11.OGC Nice1152416:1517
12.FC Metz1244412:1116
13.Girondins Bordeaux1244412:1316
14.FC Nantes1234514:1813
15.AS Saint-Étienne1232712:2011
16.Nîmes Olympique1232711:2211
17.Stade Reims1223716:229
18.FC Lorient1222812:228
19.Racing Strasbourg1221914:247
20.Dijon FCO121478:217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele