13. kolo
06.12.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon a Saint-Étienne se rozešly bez branek

Oba kluby zatím neprožívají dobrou sezonu. Les Hiboux zůstanou i po třinácti kolech na poslední příčce, ačkoli ztráta na první nesestupové pozice zůstává minimální. Les Verts mají na kontě dvanáct bodů, což také není nijak oslňující počet.

Úvodní větší šanci zápasu si na konto připsal záložník Eric Edimbe. Ke škodě domácího celku však o kousek minul branku. Během prvního dějství se sice už další pozoruhodná příležitost nekonala, nicméně přesto se nedá tvrdit, že by to na trávníku byla vyložená fotbalová nuda. A když už se některý z hráčů na hrací ploše osmělil, nedopadlo to zrovna podle představ - viz hodně nepřesný pokus v podání Wahbiho Khazriho.

Hráči na obou stranách barikády moc dobře věděli, že pokud nebudou kreativnější a odvážnější směrem dopředu, sotva si po závěrečném hvizdu připíšou na konto další výhru. Na druhou stranu bývá v takovýchto utkáních důležité být obezřetný i směrem dozadu, jelikož může stačit jediná chybka a další porážka je na světě.

Hned po startu druhého poločasu se rozehrávky přímého kopu ujal Mounir Chouiar, jenž však našel pouze brankářovy rukavice. V 52. minutě se Bouangovi příliš nepovedl centr. Nakonec z toho byla pro Anthonyho Racciopiho docela nebezpečná situace. Balon za jeho zády ale neskončil, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu.

Po hodině hry se znovu připomněl Bouanga. Jeho solidní volej muž v rukavicích výborným zákrokem zneškodnil. Jenže i kdyby se tak nestalo, pomezní rozhodčí stejně zvednul praporek. Aktivní Denis Bouanga, jenž - ač narozen ve Francii - na reprezentační úrovni nastupuje za Gabon - měl v 68. minutě hodně blízko k úvodní trefě zápasu, kdyby ovšem nemířil zblízka jenom do tyče.

Do konce utkání dominovala na obou stranách spíše nepřesnost, a tak není divu, že tenhle duel skončil bez branek. Dijon hraje za týden v Nantes, kde určitě nebude bez šance, nejen vzhledem k tomu, že Les Canaris v tomto kole prohráli 0:4 se Štrasburkem. Saint-Étienne naopak přivítá doma Angers SCO, které v těchto týdnech rozhodně není radno podceňovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele