13. kolo
06.12.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Asistence a dvě branky! Toko Ekambi nasměroval Lyon k výhře v Métách

Lyon v Métách potvrdil, že je ve velmi dobré pohodě. Protáhl svou sérii neporazitelnosti už na deset utkání v řadě, získal své šestí vítězství z uplynulých sedmi zápasů a dostal se na třetí příčku tabulky, přičemž od druhého Lille ho dělí jen o chlup horší skóre. Domácí naopak podruhé za sebou padli, na tříbodový výsledek čekají od začátku listopadu, kdy skolili Nimes.

Les Gones se na svého protivníka v minulosti obecně velmi dobře dařilo, tahle skutečnost přitom vzala za své i v tomto případě. A hosté tak porazili Méty už poosmé od ledna roku 2015. V prvním poločase otevřel skóre střetnutí Memphis Depay, po přestávce ho hned dvakrát doplnil Karl Toko Ekambi. Domácí poté už jen mírnili prohru Faridem Boulayou.

Svěřenci trenéra Frédérica Antonettiho mohli do klání vstoupit parádně, k dispozici totiž měli hned v 7. minutě penaltu, jelikož Nguetteho zastavil ve vápně nedovoleně obránce Marcelo, Boulayu však vychytal ukázkově gólman Anthony Lopes, jemuž se dokonce podařilo míč zkrotit tak, že ho sebral do náruče. A Olympique následně o pár minut později gólově udeřil.
<{b> Toko Ekambi byl sice zahnán s balónem až k brankové čáře, nicméně i odtud stačil přihrát míč chytře pod sebe za hranici pokutového území a sbíhající si Depay ho usměrnil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Svůj náskok Lyon pojistil krátce po obrátce, to když Aouar umně prostrčil merunu na volného Toka Ekambiho, jenž levačkou propálil brankáře Oukidju.

Definitivně o lyonském úspěchu rozhodl v 60. minutě stále neústupný a neudržitelný Toko Ekambi, který po pobídce Lucase Paquety zakončil rychlý brejk přesně tak, jak potřeboval. Mužstvo kouče Rudiho Garciy ještě nemělo vyhráno, po solidně odvedené práci nebojácného Nguetteho zacílil Boulaya, přece se ale ve zbytku duelu skóre směrem kupředu už nepohnulo.

Zato do statistik se ještě stačili neslavně zapsat dva hříšníci, a to na obou stranách. Červenou kartu nejprve inkasoval od sudího Abeda domácí stoper Boye, který udeřil do obličeje Marcela. Nicméně i OL nakonec nedohrál zápas v plném počtu hráčů, vyloučený byl totiž střídající Cherki, který ve snaze vsítit branku přišlápl nešetrně vyběhnuvšího Oukidju.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele