13. kolo
06.12.2020 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Nantes opět selhalo, tentokrát k radosti Strasbourgu

Dostat doma čtyřbrankový příděl od klubu, který bude zřejmě bojovat o záchranu, rozhodně na sebevědomí nepřidá. A historie nebude řešit, že hned polovina gólů padla z penalty. V každém případě Racing se minimálně na týden vyhoupl nad sestupové pásmo, kde kterému mají Les Canaris zase o kousek blíže.

První střelu mezi tři tyče vyprodukoval v 11. minutě Dimitri Liénard. Alban Lafont je ale ve svých jednadvaceti zkušeným gólmanem a s přehledem si poradil. V 15. minutě bránil Andrei Girotto protihráče Mehdiho Chahiriho nohama i rukou, což neušlo pozornosti Clémenta Turpina. Penalta byla na světě a spolu s ní velká šance Racingu.

Dimitri Liénard si poradil s naprostým přehledem - 0:1. Řada tedy byla na Gourcuffově družině, jenže ta byla směrem dopředu hodně bezradná. Ve 34. minutě centroval od rohového praporku Liénard. Hlavičku Habiba Dialla ještě Alban Lafont zvládl skvěle vyrazit, nicméně na razantní dorážku stejného protihráče už i při svých 193 centimetrech byl krátký - 0:2.

Jednička Nantes musela vytáhnout v závěru poločasu ještě jeden povedený zákrok. "Kanárci" měli do druhého dějství hodně co napravovat. V 59. minutě se dostali hráči Štrasburku do rychlého brejku, který zakončoval Ludovic Ajorque střelou na bližší tyč. Alban Lafont si výborným reflexem celou situaci i tentokrát pohlídal.

V 77. minutě se Laureyho svěřenci znovu hnali proti defenzivně Nantes v početní převaze. Sébastien Corchia zboural Ajorqueho a na světě byl druhý pokutový kop. Sám faulovaný si vybral pravý dolní roh branky, pro což Lafont neměl pochopení, takže potřetí inkasoval - 0:3. A to ještě nebylo ze strany hostujícího výběru všechno.

Za pět minut pobídl Ajorque svoji přihrávkou zleva zhruba na úrovni "pětky" stojícího Kévina Zohiho, jenž z voleje překonal Lafonta počtvrté - 0:4. Domácí vystřelili za celých devadesát minut pouze dvakrát na bránu. A Christian Gourcuff si jistě po závěrečném hvizdu oddychl, protože nebýt několika kvalitní zákroků brankáře, mohl být výsledek tohoto klání pro jeho skvadru ještě nepříznivější.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele