13. kolo
06.12.2020 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hatem Ben Arfa (© AFP)

Bordeaux nakonec doma zdolalo Brest

Hodně vyrovnaný duel musel "rozseknout" Hatem Ben Arfa až v závěrečné desetiminutovce. Les Girondins byli znovu spíše šťastnějším týmem. Naopak svěřenci Oliviera Dall’Oglia budou zklamaní, že za svůj statečný výkon nebyli odměněni alespoň bodem.

Pro Gassetův výběr mohlo být ledacos veselejší už po pěti minutách, kdyby Josh Maja netrefil pouze tyčku. V 10. minutě se do balonu pořádně opřel Paul Lasne. Benoît Costil by se možná zapotil, kdyby míč netečoval pryč jeden z obětavých obránců. Ve 14. minutě se znovu připomněl Maja. Mířil však přesně do gólmanových rukavic.

Ve 30. minutě se Ui-Jo Hwang snažil překvapit Larsonneura svou střelou z otočky zpoza velkého vápna. S přesností si ale korejský útočník v tomto případě zrovna dvakrát nepotykal. Za čtyři minutky se Irvin Cardona pokoušel najít kolegu Lasneho před zcela odkrytou brankou. Úmysl třiadvacetiletého forvarda ale včas přečetl stoper Pablo.

Poté si Franck Honorat seběhl z křídla do středu hřiště, aby opět mířil na Costila. První půle tedy žádnou branku nepřinesla, přestože domácí k ní při Majově úvodní příležitosti neměli zase až tak daleko. Po změně stran to byl znovu Ui-Jo Hwang, kdo mohl zakončovat z dobré pozice. Jenže i tentokrát mu byla svatyně Brestu malá.

V 51. minutě rozehrávali hosté přímý kop. Na centr za obranu si naběhl Brendan Chardonnet a ve skluzu se mu podařilo skórovat. Rozhodčí Schneider měl jisté tušení, a tak se šel poradit s videem, které usvědčilo zanedlouho šestadvacetiletého obránce z těsného ofsajdu. Tenhle zásah tedy k nelibosti nelibosti kouče Dall’Oglia nemohl platit.

Poté to znovu zkusil Honorat a musel pojmout podezření, že domácí jednička musí mít v rukavicích magnet na balony. V 66. minutě zkusil štěstí Toma Bašić. A málem se mu to vyplatilo. Skutečně jen málem, protože jeho ránu zastavilo břevno. V 79. minutě střílel z hranice šestnáctky Cristian Battocchio. Míč se sice zatřepetal v síti, ovšem z vnější, tudíž nesprávné strany.

V 84. minutě převzal na pravém křídle kulatý předmět Hatem Ben Arfa, seběhl si do velkého vápna a přízemní střelou na bližší tyč zaznamenal jedinou branku zápasu - 1:0. Les Pirates na nepříznivý stav už nedokázali zareagovat, takže s osmnácti body zůstanou v dolní polovině tabulky a za týden se střetnou s Remeší. Les Girondins čeká cesta na sever, konkrétně do Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele