13. kolo
05.12.2020 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Mbappé oslavil 100. gól v dresu PSG, pomohl tak k výhře v Montpellieru

PSG i ve značně okleštěné sestavě dokázalo navázat na své nedávné vítězství na půdě Manchesteru United v rámci Ligy mistrů a během ligového klání v Montpellieru urvali vítězství totožným poměrem jako v Anglii. Tři body hostům mimochodem pojistil v závěru Kylian Mbappé, pro něhož byla tahle trefa jubilejním počinem v dresu pařížského klubu.

Záložník Marco Verratti, kapitán Marquinhos a jeho parťák z obrany Presnel Kimpembe, ofenzivní duo Neymar a Kylian Mbappé, ti všichni dostali nakonec od kouče Thomase Tuchela volno, aby lépe nastřádali potřebný fyzický fond. Byť posledně jmenovaný se nakonec do hry přece dostal, alespoň v roli náhradníka, ale jen na posledních dvanáct minut.

Stačil i tak přesto rozvlnit síť, a to v první minutě nastavení druhého dějství. Di María založil akci ve středu pole, předal míč Kurzawovi, oba dva si ho ještě nakrátko předali, hostující bek se tedy uvolnil do šestnáctky, našel pak před brankou Mbappého, jenž pohotově zacílil. Ve svém 137. zápase za PSG se tak dočkal úctyhodného počinu již celkem 100 vstřelených gólů.

Domácí v uplynulých čtyřech ligových zápasech vydolovali maximální počet bodů, chyběl jim nyní pouze vlastně koronavirem nakažený Andy Delort, jenže na své výkony z předchozích týdnů úplně dobře nenavázali. Ve 33. minutě poprvé inkasovali, branku si na své konto připsal netradiční střelec Dagba, který snadno zužitkoval přihrávku Di Maríy.

Až tenhle moment jako by mužstvo kouče Michela Der Zakariana vyburcoval k nějaké větší aktivitě směrem dopředu. Samba a Jun ještě nenasměrovali merunu do prostoru třech tyčí, nicméně ve 41. minutě ho již doslova dotlačil za brankovou čáru neústupný Mavididi, jehož první střelu zablokoval bránící Dagba, druhou pak už nestačil včas zastavit gólman Navas.

Po přestávce se PSG snažilo o navrácení vedení na svou stranu, Gueye ovšem hlavičkoval vedle brány, Keana poté v 58. minutě vychytal brankář Omlin. Až v 77. minutě se postaral italský forvard o rozdílový přesný zásah, zbavil se totiž kličkou v pokutovém území stopera Congrého a svou dělovku poslal nechytatelně pod břevno, ačkoli byl v poměrně těžkém úhlu.

Hosté si tak po dvou ligových neúspěších na hřišti Monaca, kde prohráli, a v souboji s Bordeaux, s nímž pouze remizovali, více upevnili svoje vedení v tabulce. Tenhle výsledek jim rozhodně prospěje i do následného mače s Basaksehirem, který definitivně rozluští otázku jejich postupu do osmifinále milionářské soutěže. Stačit jim přitom bude zisk jednoho bodu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele