LaLiga - souhrn 6. kola: Real Madrid zůstává na čele

21.09.2021, 21:30, aktualizováno 23.09.2021, 23:58
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)
Barcelona podruhé v řadě zaváhala a v početním oslabení remizovala v Cádizu. Real Sociedad potvrdil formu výhrou na půdě Granady, tři body má také Betis. Atlético Madrid si na půdě Getafe pořádně dlouho zahrávalo. Prohrálo první poločas, ale ve druhém mu pomohlo, když se nechal vyloučit Carles Aleñá. V závěru dvěma góly otočil skóre Luis Suárez a Atleti poskočili do čela tabulky, než je sesadil nekompromisní Real Madrid. Sevilla přehrála Valencii...

Cádiz CF - FC Barcelona 0:0

23.09.2021 22:00

Góly: -

Barcelona opět ztratila body a kritika směrem k trenéru Koemanovi minimálně přetrvává. Dnes v noci si Barcelona neporadila ani s Cádizem. Omlouvá ji trochu snad jen to, že delší dobu hrála v početním oslabení po vyloučení Frenkieho de Jonga.

Barcelona potřebovala konečně bodovat naplno a v závěrečném utkání vloženého kola k tomu měla ideální šanci. Sice stále příliš mnoho absencí, ale jejím soupeřem byl Cádiz. Při vší úctě k němu snadno porazitelný soupeř. Jenže i ten dával Barceloně zabrat.

Ono to ostatně nebylo moc atraktivní utkání. Díky rychlíkovi Destovi a Memphisu Depayovi hosté často hrozili po stranách a brankář Ledesma se musel často dobře dívat, aby kontroloval obrannou činnost svých spoluhráčů, ale vyloženou šanci jsme v Cádizu hodně dlouho neviděli. Na hře blaugranas bylo dost vidět, že jí chybí mnoho klíčových hráčů a to zejména v útoku, který působil nesehraně a jako by nevěděl, co má vlastně hrát.

Krátce po změně stran navíc mohla Barcelona prohrávat. Dostatek prostoru dostal Álvaro Negredo, který v takových situacích umí být hodně nebezpečný. Jeho ránu šajtlí ale vyrazil perfektně zasahující brankář Ter Stegen! Dost práce měl i jeho protějšek Ledesma. Toho zaměstnal přízemní ranou k tyči Depay.

Zlomový bod v utkání nastal v 65. minutě, kdy se zbytečného skluzu dopustil Frenkie de Jong, jenž trefil protihráče Espina do nohou. A protože už jednu žlutou měl, musel do sprch. Tím zhasly naděje hostí na tři body definitivně. Navíc hosty musel podržet brankář ter Stegen, který parádně lapil pokus Salviho.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Sociedad 2:3

23.09.2021 19:30

Góly: 9. Germán Sánchez, 70. Luis Milla (pen.) - 52. Aritz Elustondo, 60. Mikel Merino, 82. Aritz Elustondo

Pětigólové představení bylo k vidění na Estadio Nuevo Los Cármenes v Granadě, kam v rámci 6. kola španělské nejvyšší soutěže zavítal Real Sociedad. Baskové prohrávali po prvním poločase brankou Germána Sáncheze, ale po změně stran zaúřadoval především dvougólový Elustondo ke kterému se ještě brankou přidal Merino a obrat byl na světě.

Granada tedy ani na šestý pokus nevyhrála a její pozice se zhoršuje. Naopak Real Sociedad od úvodní porážky na Camp Nou ani jednou neprohrál a v tabulce už prorazil na pozice zaručující Ligu mistrů.

V Granadě se na nic nečekalo a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Už po pěti minutách měl Maximian plno ruce práce s pokusem Sørlotha. O chvíli později podnikli útok domácích a byla z toho vedoucí branka. Na Rochinův centr od rohového praporku si naskočil Germán Sánchez a balón směřující na branku si ještě srazil do vlastní sítě Guevara. Real Sociedad okamžitě přešel do protiofenzivu a velmi rychle mohl vyrovnat. Sørloth se opřel do balónu z voleje a v ideální pozici zblízka netrefil zařízení.

Baskové postupně získávali větší a větší převahu. Ve 35. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu za hru rukou v podání Ariase, nicméně sudí jejich tužby nevyslyšel.

Real Sociedad se dočkal až po změně stran. Se střelou Oyarzabala si Maximian ještě poradil, ale hned o minutu později mu vstřelil vyrovnávací gól Aritz Elustondo. Hostující hráč zůstal při rohovém kopu trestuhodně neobsazený a když k němu doplachtil Oyarzabalův centr, nekompromisně zakončil.

La Real se okamžitě dostal do ráže a zanedlouho už vedl. Oyarzabal motal zadáky Granady, načež jeho centr se odrazil od Duarteho k Mikelu Merinovi, který přesně mířenou ranou poslal balón do sítě. Merino byl navíc při chuti a po jeho dalším zakončení vytáhl zákrok Maximian.

Hosté měli převahu, ale ublížili si sami. Guevara zbytečně fauloval Baccu a protože to bylo v hostující šestnáctce, následoval pokutový kop. Luis Milla uklidil balón k tyči a srovnal na 2:2. S tím se Baskové nehodlali smířit a ještě jednou si vzali vedení zpátky. V 82. minutě zůstal ve vápně nehlídaný Januzaj, jeho střelu Maximian vyrazil, ale z druhé vlny vzápětí rozhodl Aritz Elustondo.

Granada byla znovu na tahu, ale k dispozici už měla málo času. Sudí nastavil ještě pět minut, ovšem ani během nich k vyrovnání nedošlo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis 1:3

23.09.2021 19:30

Góly: 39. Kike - 21. Kike Hermoso, 80. Juanmi, 90+3. Willian José

Osasuna si připisuje další chabé vystoupení, které jí na tři body nemohlo stačit ani omylem. Docela dlouho sice s Realem Betis remizovala, ale nerozhodný stav neodpovídal tomu, co se dělo na hřišti. Takže když Béticos v závěru skórovali dvakrát, jejich vítězství bylo nejen jasné, ale i zasloužené.

Osasuna doma nezačala vůbec špatně, ale brzy se její ambice smrskly na pouhé odkopávání míče bez nějaké větší invence. Ve čtvrté minutě málem udeřil Kike García, před nímž na poslední chvíli odklidil míč vracející se obránce Kike Hermoso. Mladý stoper si splnil povinnosti v obraně a rázem se vrhl i do útoku.

Po dvaceti minutách měli Béticos velkou šanci na vstřelení gólu, když Fekir dostal na starosti přímý volný kop. Ten poslal míč napravo před vápno, kam si naběhl Aitor Ruibal. Jeho střílený pas odvrátila domácí obrana tak nešťastně, že se míč snadno dostal ke Kikemu Hermosovi číhajícímu na penaltě. Pak mu už stačilo "jenom" míč dobře trefit, což se mu povedlo.

Aitor Ruibal mohl dát druhou branku ve 38. minutě, jenže brankář Sergio Herrera se zaskvěl při lapení jeho tutovky. A překvapivě ihned zahrozila Osasuna. Byl to snad jediný světlý moment v jejím podání. Manu García po přihrávce vykouzlil krásný pas do vápna. V něm si Kike García narazil míč s Torresem a propálil brankáře Brava!

A pak nastalo to dlouhé období nehorázné nudy. Uťala ji až 81. minuta, v níž Montoya sklepl míč ze vzduchu a oslovil centrem nabíhajícího Juanmiho. Jeho hlavička sice nejprve uznána nebyla, ale po zásahu VARu už ano! Definitivní pojistku pak do otevřené obrany zařídil střídající Willian José, který po bleskurychlém brejku lobem přehodil vybíhajícího Herreru - 3:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - RCD Mallorca 6:1

22.09.2021 22:00

Góly: 3. Karim Benzema, 24. Marco Asensio, 29. Marco Asensio, 55. Marco Asensio, 78. Karim Benzema, 84. Isco - 25. Kang-in Lee

Na to, jak málo padá v LaLize v poslední době gólů, jsme zažili neuvěřitelně produktivní večerní utkání. Villarreal dal Elche čtyři branky a Real Madrid zvládl vměstnat do sítě Mallorky ještě o dvě branky navíc. A to především díky dvojici Asensio - Benzema, která se dohromady postarala hned o pět branek Bílého baletu.

Real Madrid se díky vítězství vrátil na první příčku a na druhé Atlético má v tuto chvíli náskok dvou bodů. Na stadionu Santiaga Bernabéua jsme viděli hodně atraktivní večer, který nabídl téměř všechno, co si divák může přát. Někteří diváci se možná ani neusadili, když už se skóre utkání měnilo poprvé. Hostující bek Josep Gayá podklouzl při rozehrávce a nabídl tak samostatný únik Karimu Benzemovi. To je střelec s velkým S a poradil si před brankářem Reinou i nyní - 1:0.

Po dalších čtyřech minutách měla Mallorca velké štěstí, že obránce Oliván stál tam, kde stál, protože jinak by Marco Asensio zakroutil svůj rohový kop přímo do brány. Takhle ho Oliván vykopl z brankové čáry! Brankáře Courtoise prověřil až po dvaceti minutách Lago Junior, který nakonec pálil po nahrávce od Kang-ina nad. Jak se to dělá, mu ukázal Marco Asensio. Rodrygův přízemní pas do šestnáctky byl tečován od brankáře tak nešťastně, že dobíhající Asensio měl práci notně usnadněnou.

Smršť branek pokračovala smrtícím tempem, protože jen minutu po inkasované brance hosté vymysleli krásný gól. Kang-in Lee obešel několik svých soupeřů a zpoza šestnáctky vypálil krásnou ránu, na kterou neměl Courtois nárok. Jenže naděje hostům moc dlouho nevydržela. Na rozdíl dvou branek upravil jen o tři minuty později opět Asensio, jemuž sklepl míč Karim Benzema tak šikovně, že na Asensia zbýval už jen brankář Manolo Reina - 3:1.

Deset minut před koncem poločasu gólové představení Asensia mohlo málem pokračovat jeho třetí brankou, jenže po nádherném pasu od Viníciuse trefil Asensio jen Martina Valjenta v bráně Mallorky. První poločas uzavřel domácí Vinícius Júnior osobně, jenže tentokrát se brankář Reina ukázal coby hbitý sportovec a jeho ránu skvěle vyrazil.

Exhibice Realu pokračovala ve velkém stylu. Tři minuty po změně stran pálil Vinícius jen do Reiny a gól Karima Benzemy po průnikové nahrávce od Rodriga nebyl uznán po zásahu VARu kvůli Benzemově faulu na Sastreho. Další branky na sebe ale nenechaly dlouho čekat. Deset minut po začátku druhé půle dostal plno volného prostoru Marco Asensio a zpoza vápna nedal brankáře Reinovi žádnou šanci zasáhnout - 4:1.

Real dohrával utkání v naprosté pohodě a projevilo se to na skóre ještě dvakrát. V 78. minutě se podruhé dočkal i Benzema, který si zpracoval přesný centr od Alaby a díky teči Valjenta skóroval. Celé utkání pak z pohledu Realu uzavřel na krásných 6:1 střídající Isco, který dostal míč od Viníciuse a sám před Reinou chladnokrevně zakončil.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Elche CF 4:1

22.09.2021 22:00

Góly: 5. Yeremy, 39. Manuel Trigueros, 60. Arnaut Danjuma, 90+4. Alberto Moreno - 19. Johan Mojica

Villarreal slaví první výhru v novém ročníku. Dočkal se jí na domácí půdě Estadio de la Cerámica a za oběť mu padlo Elche. A to doslova, protože domácí se do jeho sítě prosadili hned čtyřikrát a o jejich vítězství nikdy nebylo pochyb.

První půle ještě nabídla docela vyrovnaný fotbal, protože i Elche se snažilo, mělo šance a dokázalo díky trefě Mojici odpovědět na brzký gól Yeremiho. Druhý poločas už se ale odehrál zcela podle not domácího Villarrealu. Ten svému soupeři už nic nepovolil a sám dal další dvě branky, o které se podělili Danjuma s Morenem.

Vstup do utkání se Žluté ponorce povedl na výbornou a trenér Emery mohl být spokojen. Po několika rychlých přihrávkách Paco Alcácer přihrál z levé strany po zemi na zadní tyč, kde balon uklidil do branky ve skluzu Yeremi Pino a domácí slavili. Ne moc dlouho, protože hned ze své první šance v utkání udeřili také hosté. Brankář Asenjo zřejmě počítal s nahrávkou, jenže Johan Mojica po dvou přešlapovačkách místo centru překvapivě vypálil na bližší tyč a Asenjo, možná s trochou podcenění, míč nezachytil!

Elche se osmělilo a zejména zkušený útočník Lucas Pérez dělal obraně Villarrealu dost potíží svým pohybem i aktivním napadáním. Naštěstí pro domácí se jim povedl rychlý kontr. Táhl ho rychlík Pino, který na vápně našel Manuela Triguerose, nesobecky mu nahrál do výhodnější pozice a mohl se radovat z další asistence - 2:1.

Villarreal sice po půli vedl, ale nemohl si dovolit nahodit autopilota. Protože Elche ukazovalo i po změně stran, že když dostane šanci, tak zaútočit rozhodně umí. Utkání se začalo lámat až kolem hodiny odehraného času. Arnaut Danjuma se dokázal díky chytré kličce prosmýknout až do zakončení a i když brankář Casilla jeho první ránu vyrazil, neposedný míč se chtěl k Danjumovi vrátit jako prsten moci k Sauronovi. Takže mladý útočník v pohodě poslal míč do sítě.

Ani několikanásobné střídání Elche nepomohlo, byť například Javier Pastore se dostal do zajímavé palebné pozice. Jeho přízemní ránu ale vyrazil pohotový brankář Asenjo. V samém závěru naopak udeřili domácí hráči. Villarrealu stačil jeden rychlý protiútok, který vedl Boulaye Dia. Ten si všiml nabíhajícího Alberta Morena a adresoval mu krásnou přihrávku mezi dva obránce. Moreno už si poradil perfektně a uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Žlutou ponorku.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés 1:0

22.09.2021 19:30

Góly: 54. Raúl de Tomás (pen.)

Alavés znovu prohrál, tentokrát na půdě Espanyolu. V konečném důsledku sice jen o branku, kterou vsítil Raúl de Tomás, ale to jen proto, že stejnému hráči předchozí dvě trefy VAR odvolal.

Espanyol doma začal s Alavésem hodně aktivně a po zásluze se do vedení dostal díky trefě Raúla de Tomáse. Jenže sudí horlivou radost domácích prakticky ihned zchladil, protože pískal střelci gólu ofsajd! Mladý útočník De Tomás měl obecně dneska hodně velkou smůlu, protože mu sudí neuznal ani jeho druhou branku. Tu si chtěl De Tomás připsat v 17. minutě po krásné akci na jeden dotyk, jenže se dle mínění sudího opět nevyhnul ofsajdové pasti.

Deportivo naopak hledalo cestu k soupeřově bráně jen hodně těžko. A když se ,mu to konečně povedlo, jako třeba Guidettimu ve 30. minutě, zasáhl brankář Diego López. Espanyol držel míč na svých kopačkách a celkově vypadal nebezpečnější, ale ty ofsajdy ničily jeho snahy o brzké vedení.

První půle už ni zajímavého nenabídla a kvůli dvěma neuznaným brankám panoval v přestávce stav nula nula. Tenhle stav ale netrval zas tak dlouho. Po sedmi odehraných minutách z druhé půle totiž hostující obránce Duarte zahrál rukou ve vápně, dostal žlutou a nařízenou penaltu proměnil do třetice úspěšný Raúl de Tomás.

Neschopnost míč udržet v podání Deporu byla místy až smutná, hostům se dnes nedařilo prakticky nic. A protože Alavés nedokázal využít ani chaotických sedmi nastavených minut, připisuje si další porážku.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 3:1

22.09.2021 19:30

Góly: 3. Alejandro Gómez, 15. Toni Lato (vl.), 22. Rafael Mir - 31. Hugo Duro

Šlágr vloženého kola mezi Sevillou a Valencií zvládli lépe domácí Rojiblancos. Už během průběhu prvního poločasu si vytvořili tříbrankový náskok a i když Valencia snížila, o vítězství se připravit nenechali. Sevilla si drží postavení v první čtyřce, zatímco Los Che zřejmě tyto pozice vyklidí.

Na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána se potkaly dva týmy, které mají ambice hrát Ligu mistrů. Sevilla zatím v lize neprohrála a špatně si nevedou ani Netopýři, kteří našli přemožitele až v Realu Madrid.

To nejpodstatnější se událo v prvním poločase. Sevilla měla opravdu parádní začátek a už ve 3. minutě šla proti Valencii do vedení. Rychlý protiútok posunul Lamela na rozeběhnutého Alejandra Gómeze a ten skvělou ranou bez přípravy překonal Mamardashviliho. Valencia možná chtěla co nejrychleji odpovědět, ovšem do žádné šance se nedostala a místo toho inkasovala druhý a nutno podotknout, že velice laciný gól. V 15. minutě odcentroval Gonzalo, balón se přitom odrazil od zad Toniho Lata prapodivně od země rovnou do branky.

Pro Valencii to byl velice smolný okamžik, na druhou stranu hosté nic nepředvedli a dál nabízeli domácím vhodné příležitosti. Po nákopu Fernanda se urval na ofsajdové hranici Rafa Mir, ustál souboj s protihráčem a technickým lobem zvyšoval už na 3:0. Los Che byli zralí na ručník.

Hotovo ale ještě nebylo. Tím spíš, že po půlhodině hry se dostal k odraženému balónu Hugo Duro a tvrdou ranou nedal Bonovi mnoho šancí. Sevilla si chtěla vzít tříbrankové vedení zpátky, ale zákrok na Lucase Ocampose v pokutovém území zůstal bez povšimnutí.

Trenér hostujícího celku José Bordalás na nic nečekal a hned po přestávce osvěžil sestavu dvojím střídáním. Do hry přišli Diakhaby a Musah. Valencia se dostala hned ve 48. minutě do dobré příležitosti, ovšem pokus Foulquiera dobře vykryl Bono. Tempo hry ve druhém poločase nebylo takové, jak by si asi diváci přáli.

Sevilla měla celkem pohodlný náskok a podle toho také průběh druhého poločasu vypadal. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho nikam nespěchali a protože hra Valencie byla bezzubá, nic zásadního se na hrací ploše nedělo. Čas utíkal hostům rychle a velká gólová šance ne a ne přijít. Výsledek 3:1 se nezměnil ani během nastaveného času, takže Sevilla může slavit důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:2

21.09.2021 22:00

Góly: 33. Pathé Ciss (vl.) - 5. Álvaro García, 90+6. Falcao

Radamel Falcao může slavit a s ním i celé Rayo Vallecano. Nováček soutěže totiž potvrdil stoupající formu z posledních týdnů a překvapivě si poradil s domácím Bilbaem! Vděčí za to právě veteránovi Falcaovi, který mu vystřelil tři body v šesté nastavené minutě!

Bilbao bylo doma jasným favoritem i přesto, že Rayo po pomalejším startu začalo sbírat body. Baskové ale ještě ani jednou neprohráli. Že by to dnes mohlo přijít, začala naznačovat pátá minuta utkání. V ní totiž Mikel Vesga ztratil míč, kterého se chopil Sergi Guardiola. Ten poslal za obranu Álvara Garcíu, jemuž se povedlo chladnokrevně zakončit a přehodit brankáře Simóna - 1:0 parádní branka a šok pro Bilbao.

S dobrou střelou přišel o pár minut později Nico Williams, který však po rohovém kopu pálil jen do připraveného obránce Palazóna! Bilbao se ale každopádně začalo víc snažit a brzy za to bylo odměněno. Po půlhodině hry Iker Muniaín centroval před bránu a tam si míč do vlastní sítě dokázal tečovat Pathé Ciss!

Ještě před odchodem obou celků do kabiny Raúl García prostrčil míč do vápna na Nica Williamse a domácí mladíček zakončoval těsně vedle pravé tyče. Po změně stran se na hřišti ukázal i jeho starší bratr Iñaki Williams, ale Bilbau to stejně k ničemu platné nebylo. Druhá půle byla z jeho pohledu naprosto žalostná, protože směrem dopředu Athletic nic nevymyslel a za celé utkání pálil mezi tři tyče jen jednou!

Přesto se Iñaki Williams mohl stát hrdinou. Stačilo, kdyby ve čtvrté minutě nastavení centroval trochu lépe a Morcillo by hlavičkoval do prázdné. To ale nebylo to nejhorší, protože o dvě minuty později zahrávalo Rayo standardku. Bébé ji poslal do kapsy před brankářem a hlavičkující Radamel Falcao rozjásal outsidera utkání - 2:1.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 0:2

21.09.2021 22:00

Góly: 66. Iago Aspas, 85. Brais Méndez

Šest kol trvalo Celtě Vigo, než se v novém ročníku konečně dočkala tří bodů. Pomohlo jí k tomu utkání ve Valencii, kde narazila na domácí Levante. První půle ještě skončila bez branek, ale v závěru se prosadili Aspas s Méndezem.

O první šanci se trochu netypicky pokoušel Hugo Mallo, který se z pozice stopera vysunul do vápna kvůli rohovému kopu. Jenže jeho rána poté, co si míč efektivně zpracoval na hrudi, mířila příliš vysoko. První povedenější akci domácího Levante vymyslel José Luis Morales, který našel krásnou nahrávkou Pabla Martíneze. Tomu se ale míč svezl z kopačky a letěl mimo bránu.

Jinak první půle skončila tragickým fotbalem bez větších šancí a se skóre, které zůstalo nezměněné. To samozřejmě nestačilo ani jednomu týmu a především Celta potřebovala nový impuls. Do hry proto nastoupili Nolito s Denisem Suárezem.

Krátce poté málem udeřili domácí. Obránce Miramón zavezl míč až k vápnu a v něm našel Rogera Martího, kterému se nikdo z obránců nevěnoval. Martí si mohl vybrat, na jakou stranu míč pošle, ale zamířil příliš vysoko! A Celta trestala. Po hodině hry sehrála Celta rychlý kontr vedený Santim Minou, jemuž se povedlo najít kolegu Aspase. A pro něj už nebylo problémem otevřít skóre dnešního duelu.

Levante mělo jen o pár minut později šanci srovnat, když jeden z hráčů Celty zahrál ve vápně rukou, jenže k penaltě se postavil dnešní palič Roger Martí a nechal vyniknout brankáře Ditura! Gólový účet zápasu pět minut před koncem uzavřel až Brais Méndez, který si ve vápně obhodil dva protihráče a z úhlu propálil brankáře Cárdenase.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid 1:2

21.09.2021 19:30

Góly: 45. Stefan Mitrović - 78. Luis Suárez, 90+1. Luis Suárez

Atlético konečně zabralo a opět ukázalo svou mentální sílu i připravenost. Na půdě Getafe sice po první půli prohrávalo, ale má v kádru hvězdného Luise Suáreze. Ten nejprve v 78. minutě srovnal a v nastavení dramatický duel rozhodl svým druhým gólem!

Getafe zatím prožívá hrůzostrašnou sezonu a ani dnes evidentně nebylo favoritem. Trochu ho povzbuzovala snad jen forma aktuálního mistra, která slušně řečeno za moc nestojí. A je pravda, že Getafe se rozhodně nevzdávalo a tlačilo se do koncovky. Ani rána Dakonama ani průnik Juana Maty ale nikam nevedly. Atléticu se delší dobu nedařilo dostat soupeře pod tlak, ale přesto mohlo udeřit jako první.

Zničehonic se v 38. minutě před brankářem Soriou objevil Luis Suárez, který padající míč z voleje zasáhl bravurně. Narazil ale na perfektní reflexy brankáře Sorii, který míč skvěle vyrazil! A mimochodem tím hodně pomohl překvapení, které se odehrálo na konci poločasu. Brankář Jan Oblak, jak moc často nechybuje, tak dnešek si za rámeček nedá. Vypustil totiž z rukou jednoduchý míč, ten se přes centr ze strany dostal znovu do vápna a nekoncentrovaný Oblak nestačil reagovat na přesně umístěnou hlavičku Stefana Mitroviće - 1:0!

Ofenzivní esa Griezmann se Suárezem mlčela taky po změně stran. Suárezovi ještě aktivitu a snahu připsat musíme, jenže jeho finální fáze trpěla. Griezmanna jsem na hřišti objevil snad až kolem hodiny hry. Krátce poté se opět ukázal jeho slavnější spoluhráč. Jenže Suárezovo zakončení hlavou skončilo jen na břevně Soriovy brány!

Jenže Atlético se probouzívá pozdě. Dnes mu pomohl Carles Aleñá, který v 74. minutě brutálně zezadu sestřelil Matheuse Cunhu a byl sudím vyloučen. A Atlético začalo cítit krev. Po třech minutách pálil Cunha, jehož ránu Soria zneškodnil. Jenže za další minutu už Soria kapituloval. Suárez si naběhl na centr zleva a usměrnil ho do sítě.

Simeonemu vyšla střídání na jedničku. Pět minut před koncem poslal do hry obránce Vršaljka, který v první minutě nastavení poslal vysoký balon do vápna Getafe. Tam jej obrana neodvrátila, na zadní tyči číhal Luis Suárez a díky perfektní hlavičce byl zase za hrdinu - 2:1 pro Atlético.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid651021:816
2.Atlético Madrid64209:514
3.Real Sociedad64119:613
4.Sevilla FC53208:211
5.Valencia CF631211:710
6.Rayo Vallecano631210:610
7.FC Barcelona52308:59
8.Real Betis62319:79
9.Athletic Bilbao62315:39
10.CA Osasuna62227:98
11.RCD Mallorca62224:98
12.Villarreal CF51406:37
13.Espanyol Barcelona61324:56
14.Cádiz CF61326:86
15.Elche CF61324:76
16.Levante UD60426:94
17.Celta Vigo61146:104
18.Granada CF60335:113
19.Getafe CF60062:100
20.Deportivo Alavés50051:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
eder

Luis Suárez - nejlepší fotbalista La Ligy!

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Úžasný výběr oblíbených

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
protiproudu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kenneth

Neni ani nejlepsi fotbalista ve meste Madrid.

Reagovat
Raul=Real

Neni najlepsi ani v Atleticu

Reagovat
oli9

Reagovat
Elliasson

Marcos Llorente.

Reagovat
pantondavo

Ale jo, takovej troling beru, jsou tu i horší

Reagovat
Lamskej#RMCF

To byla zase komedie..klasika Atletico...

Reagovat
Lamskej#RMCF

Nicméně, až se nám všichni uzdraví , Atlety musíme porážet

Reagovat
Phillipinho

Slusny trapeni. Kazdopadne Rodri de Paul nemuze zacinat zapasy na lavicce. Jeho prichod kompletne zmenil hru Atletica. Naopak Griez zatim velky zklamani, ale nepochybuju, ze pujde postupem casu nahoru.

Reagovat
Kenneth

"Slusny trapeni"

Jako posledni 3 roky ne?

Reagovat
Phillipinho

Tak minulou sezonu to byl v prvni polovine sezony hodne solidni fotbal. 50 bodu.

Reagovat
Gazdo

Griez uplne odstranil zo svojho hrania nejaku lahkost a prirodzenost a je strasne strnuly. Dovolim si tvrdit ze je vo veku ked u sa to moze zlepsit len tym ze ho stiahnu hlbsie do pola lebo workrate ma stale slusny ale inak pre neho v ofenzive moc vyuzitia nevidim

Reagovat
Visca el barca

Griez je hotový. Zenit ho doběhl prostě dřív. On už šel dolů v poslední sezoně v Atléticu.

Reagovat
valloire

Barcelona ho zničila.

Reagovat
blaugrana

On je hlavne asi psychicky v pi...aj co som vcera sledoval AM, tak furt zvesena hlava dole. Coutinho 2.0.

Reagovat
Phillipinho

Souhlas no. Necitim z nej zapaleni do hry.

Reagovat
santini

No a už to pôjde len hore aj keď teda čo to bolo za penaltu zas proti nám

Reagovat
Messiáš

El Tigre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vybojované víťazstvo, nechcem povedať uhaluzene...

Každopádne El Tigre!!!

Reagovat
Kenneth

Reagovat
blaugrana

Falcao by dal na tom hrote asi viac nez Luuk.

Reagovat
Visca el barca

Tak to každý. Tam absolutně nechápu co jako Koeman čekal To je hrozný negramot.

Reagovat
oli9

Kamarádi z Holandska no

Reagovat
Kily8

Krásny polčas Realu, každý útok nebezpečný. O tomto som písal, treba postaviť najlepších hráčov od začiatku zápasu a nie, aby sa Real do 70. minúty trápil s hráčom bez formy, aby len aby sa raz chytil a potom výsledok zachraňovali posledných 20 minút. Vini, Rodrygo, Benzema- radosť pozerať a keby hral ešte Modrič, to sa ťažko bráni. Mallorca dostala za polčas toľko gólov, ako za 5 zápasov a to ešte veľa šancí bolo. Ak by sa hralo v "obvyklej" zostave, tipujem, že polčas by bol utrápených 0:0. Asensio sice zďaleka nie je Modrič, ale veľký rozdiel od Lucasa, ktorý sem-tam nastúpi aj v zálohe. Rodrygo je vynikajúci a jeho potenciál je rovnaký, ako u Viniho, len sa musí tiež vyhrať. Aj ten Kórejec s Mallorcy je výborný.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kily8

Toto nepochopím, hrubé nešportové správanie a ČK . Sú iba 2 možnosti, ako od tohoto vyliečiť futbal. Čistý čas, to sa ide v nejakej nižšej lige už testovať, alebo hráč, ktorý je natoľko zranený, alebo "mŕtvy", že potrebuje ošetrenie, je logické, že nemôže za 2 minúty behať, ako srnka. Takýto hráč, by musel zostať mimo ihriska 3 až 5 minút(je na zváženie). Som presvedčený, že by bolo o 90% menej ošetrovaní.

Reagovat
Bakary3

takovým zmrdům ČK a bez milosti 3 zápasy stop, nazdar

Reagovat
Svatej

Reagovat
Anacron

Sem kliďas, ale tohle vidět na vlastní oči, tak se neudržím Jak nasráno musí mít člověk v hlavě aby se takhle ztrapňoval? Tohle a vůbec celkově chování většiny hráčů (simulace a další způsoby neustálých pokusů o podvádění) neuvidíš v žádném jiném sportu. Z tohohle pohledu je fotbal fakt extrémně nechutná záležitost

Reagovat
Jordi Alba

Tak celkově ten vzájemnej zápas bylo takový špínobraní.

Reagovat
CHONG

Reagovat
CHONG

Doufal jsem, že to sem nikdo nedá

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Gazdo

Ty vole zlaty Alba a Suarez

Reagovat
Lamskej#RMCF

Nadruhou stranu ..je to proti nejzákeřnějšíku týmu , tak se to dá pochopit. Však dostali redku a určitě se příště opět nastaví třicet minut

Reagovat
Phillipinho

Tobe Atletico hodne lezi v zaludku Skoda, ze nejzakernejsiho hrace je zrovna z rad bileho zla...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vilp

Lee hodně slušný výkon. Proč ho Valencia pustila?

Reagovat
Kily8

Reagovat
CHONG

21 vstřelených gólů po 6 kolech, Carlo je bůh

Reagovat
misinho7

Konecne sa bavime futbalom. K tomu sialeny Karim a brutalne zlepseny Vini. Este treba popracovat na obrane inac naozaj parada. Inac Camvinga bude delo.

Reagovat
Kily8

A stačí tak málo, o čom som tu písal...postaviť hráčov s najlepšou formou a nie cenou...

Reagovat
Ángel di María 22

At dopadnem jakkoliv, po par sezonach me zase hra Realu bavi

Reagovat
Kily8

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Reagovat
teenz

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
vilp

Je to lepší, ale dnešní soupeř fakt slabý. Zápasy proti Valencii ani Interu se mi nelíbily.

Reagovat
misinho7

Reagovat
vilp

Radši se nauč konečně napsat Camavinga, když už nad ním tak slintáš, pořád s tím bojuješ.

Reagovat
misinho7

musim na tom popracovat... kazdopadne neviem ci cakas ze tam prejdeme aj Valenciu ci Inter...na Valencii sme vyhrali po troch rokoch a Inter nie su nazdarci no, velmi si narocny

Reagovat
vilp

Vadí mi prostě, jak zezadu zakládáme útoky, hlavně teda Casemiro je fakt na pěst. Tady je prostě vidět, že když útočníci ty míče dostávají jako dnes (i když to furt není ideální), tak jsou najednou mnohem nebezpečnější než dřív. Ale jakmile nebudou mít vzadu na rozehrávku čas, tak zas budou balon akorát přehazovat ze strany na stranu. Fakt mě to takhle nebaví, takže náročný určitě jsem, ale teď to bylo oproti poslednímu domácímu zápasu zase o kus lepší, to zas jo.

Reagovat
vilp

Jinak mi teda vůbec nechyběl na míči zpomalený Casemiro.

Reagovat
Ed_Hazard

ja som si to uvedomil po prichode Isca, ked pred nasim vapnom nasadil jaslicky hracovi Mallorci a robil zasekavacky. Pritom tam mohol rozbiehat protiutok na lavej strane mu uz bezal Vinicius

Reagovat
teenz

Reagovat
Ángel di María 22

Vsichni vime, ze k dokonalosti to ma daleko. Ja prece nerikam, ze hrajeme top fotbal, ale posun tam je a je to o dost zabavnejsi.

Kdyz si vzpomenu, kolikrat za zapas "Zizou" centroval. A dobre si pamatuju, jak zapasy s podobnymi outsidery vypadali. Polocas 0:0 nebo 0:1 a pak horko tezko vyhra o gol, max dva. V zaveru triliarda centru a nejlepsi strelec pomalu Ramos.

Carlo uz ma na zacatku 4:1, 5:2, 6:1. Jasne, obrana je horsi nez pod Zidanem, ale to je proste proto ze nam chybi vlastne kompletni obranna ctyrka z predchozich let. Az se uzdravi Mendy a Carvajal, snad to bude aspon o fous lepsi.

Zkratka ten progres tam je. Na Valencii se trapkme tradicne a Inter je fakt silnej. Taky se tesim, az i tyhle zapasy budeme venku dominovat, ale na to bys fakt potreboval Hazarda a Kroose ve forme a stabilni obranu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

15 - @realmadriden's Karim @Benzema has been directly involved in 15 goals in @LaLigaEN 2021/22 (eight goals and seven assists), the best start in goal involvement of any player after the first six league games of the campaign in the 21st century. Extraordinary.

Tak tohle je husty. Zadny Messi, zadny Ronaldo.. ale Benzema.

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo, Messi ma koľko?

Reagovat
madridcan

34

Reagovat
Switchback

To bude podle mně i o parník ... to jsou neskutečný čísla po 6 kolech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
patas92

Pro srovnání Messiho nejlepší stats po prvních 6 kolech.

11/12 8+5

13/14 7+3

14/15 5+7

17/18 9+2

Reagovat
Kokesh

Žebrák

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
DelPiero137

Golden Ball

Reagovat
Kenneth

To je az uplne neuveritelny co predvadi.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
PP

A to bylo hejtů na Benze rok-dva zpátky od většiny z vás - tebe nevyjímaje..

Reagovat
Al Capone

Vsak taky to byla opravnena kritika.

Reagovat
PP

čátečně souhlas.. Ale vyháněli jste ho svinským krokem, co odešel Ronaldo a čekali jste, že hned zastoupí jeho goly. Pravda, o nějaký ten rok dýl mu trvalo, než se přepnul na roli zakončovatele, ale pořád to byl a je top 5 útočník světa.

Apropo, dali by jste mu status "legenda" Realu nebo ne?

Reagovat
Kenneth

Kritizoval se hlavne teda posledni dve sezony, kdy jeste hral s Crisem. Mimochodem to ze dal 2017/2018 v lize 3 goly ze hry mluvi asi za vse.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Anacron

Vyháněl se už dávno předtím než Ronaldo odešel, ale tehdy se to dalo jakžtakž přehlédnout to co byl schopen zahodit, když ty góly dával Ronaldo. Nikdo od něj nečeká že bude dávat 50 gólů za sezonu, ale ty jeho dlouhé série, kdy by netrefil ani stodolu byly šílený. Pokud se tomuhle vyhne tak s ním nemám problém. V dnešním slova smyslu, kdy je za legendu označován každý druhý se tak označit dá. Já osobně na to koukám trochu jinak a za legendy považuji fakt pouze hrstku hráčů. A u Karima mi prostě něco chybí k tomuto označení. Byť trofejemi a statistikami by si to označení asi zasloužil, tak já ho tak nevidím. Asi za to můžou ty roky zoufalosti, které těžko vymaže.

Reagovat
king23

Jasneze je Karim legenda. Vždyť už teď je to 4. nejlepší střelec v historii klubu a naprosto reálně po konci kariéry skončí jako druhý po Ronaldovi. Za mě to je třeba kvalitnější útočník než byl kdy Raul, byt Raul je větší legenda z mnohých jiných důvodu. Pokud tady bude ještě třeba 2-3 roky hrát takto na vrcholu,tak se na nej bude vzpomínat víc než na Ramose.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, tohle smysleni, ze dobry vykony smazou ty stare spatne je uplne mimo. Stejne jako si ted zaslouzi potlesk, tak za ty roky zpet kritika byla na miste

Reagovat
CHONG

Ono pokud nedá hrotový útočník gól 11 zápasů po sobě, tak tam nějaké hejty asi logicky přijdou...

Reagovat
smazaný uživatel

Hejty na nej sly jen jednu sezonu, a to 17/18. Tehda dal za celou ligovou sezonu jen 5(!!!) golu. Takze kritika byla na miste.

Reagovat
teenz

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Dody10

Reagovat
Manik...

Reagovat
Beči

Asensio dá za X let pár gólů a pak se vytasí s hattrickem. Carlo prostě umí

Reagovat
Anacron

21 gólů po 6 kolech. Loni jsme na to potřebovali 13 kol, předloni 11 kol, ještě předtím 14 kol. Je mi fakt jedno jestli něco vyhrajeme, když to takhle bude pokračovat i v náročnějších zápasech. Karim 8+7 je neskutečný a i já jako jeho dlouholetý kritik musím smeknout

Reagovat
Kenneth

Jak hral vcera Camavinga a Miguel?

Reagovat
teenz

Camavinga super, docela bych se nebál s ním hrát stabilně. Miguel ze záčátku chyba, kdy mohl dát Kubo gól.

Reagovat
Foppy

Miguel mohl být odvážnější směrem dopředu, zahrál takový průměr. Camavinga hrál dobře, techniku má výbornou, rozehrávku taky. Je teda ale pravda, že být na hřišti Casemiro, tak ten jeden gól nedostaneme, protože by hráč Mallorcy dávno ležel na zemi. Ale podle mě bude Camavinga TOP.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak to si asi nevidel Casemirove predstavenie proti Valencii

Reagovat
Foppy

Viděl, ale věřím že kosu zezadu zvládne Case i bez formy

Reagovat
Tomik111

Mně se Camavinga včera nelíbil tolik, jako v předchozích zápasech, ale měl jinou pozici. Za mě někdy docela zbytečně ztrácel, ale na druhou stranu měl odvahu tvořit a ne jen posouvat míč. Určitě bych ale hrával častěji bez Caseho v podobných zápasech, protože je ta hra úplně jiná a hůře se na ni soupeř připraví. Pod ZZ by se Mallorca zatáhla a mi je dobývali a nakonec snad vyhráli 1:0.

Reagovat
CHONG

Camavinga je beast, až se stydím, že jsem dva roky zpátky psal, že "toho frantíka" nepotřebujeme.

Reagovat
Csaplárova past

Karim, to je tahoun

Reagovat
zasranej malíř

No teda já zírám Big Benz jede bomby a konečně mě ta hra baví jen tak dál Vamos Madrid!

Reagovat
santini

Škoda že ten nadstavený čas v Cadize netrval aspoň 10min.. posledných 10min zápasu to bola pre nezaujateho diváka podívaná, ktorá mohla kľudne skončiť 2:2. Sergio absolútne morálne dno, čo urobil v poslednej minúte

Reagovat
smazaný uživatel

co udelal?

Reagovat
Bastaron
Reagovat
smazaný uživatel

dobra trefa

Reagovat
LAM

Depay mohl několikrát rozhodnout

Rozhodčí klasicky komediant

Je vidět,že TOP4 bude letos pro nás hodně vysoko.Zatim to teda moc nevidím.

Reagovat
teenz

Už 2 zápasy po sobě brečíš na rozhodčího nebo na tým soupeře. Nepotřebuješ kapesníček?

Reagovat
roman1978

Snad tady zítra bude článek o konci toho oranzoveho picuse

Reagovat
smazaný uživatel

orange man bad

Reagovat
Mönchengladbach

13:6 na střely

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho tři jsme měli až v posledních pěti minutách

Reagovat
Mönchengladbach

To je umění zatlačit soupeře v závěru zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsou definitivně nejodpornější zápasy Barcy, jaké jsem kdy viděl, ale jako guilty pleasure je to docela dobrá zvrhlá zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten Riqi, ten si u nás stabilně nikdy nezahraje, ne s tímto přístupem. Přes Gaviho si neškrtne.

Frankieho redka je neštěstí, prostě den blbec, ale stejně… ještě ho čeká dlouhá cesta. Memphis sice baví, zkouší, ale na můj vkus má až moc zbytečných ztrát. Jinak Ronald na sebe musí dávat bacha, pořádně se zocelit a bude patřit k tomu nejlepšímu. Inu, zase půjdeme nahoru a pokud nějak slušně přežijeme podzim, budeme s navrátivšími zase schopní konkurovat. Nemám strach.

Reagovat
smazaný uživatel

A škoda, že celý zápas nevypadal tak jako na konci. Jo a zajímalo by mě, zdali se Memphis trefil alespoň večer do starý. Podle mě hned usnuli…

Reagovat
Ranoth

Akoze Aguero ktory nehraval uz ani v City vas spasi ? Alebo Dembele ktory odohra par zapasov a zase sa zrani ? Alebo ten mlady Fati ktory sa vracia po neviem akej dlhej pauze ? GL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A tou spásou reaguješ na fakt, že až bude k dispozici zbytek zkosenýho osazenstva tak budem, ať chceš nebo ne, konkurenceschopnější?

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu, pořád zmiňovat Aguera a Dembélého jako absence, když jeden ještě ani nekopl do míče a druhý stejně odehraje 5 zápasů za rok. Absence jak noha tvl.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ttopi

Ach jo. Usnul jsem v poločase, dle sestřihu koukám, že jsem o moc nepřišel, krom ČK a pár náznaků.

Jediné pozitivum je, že pokud to letos bude fakt průser, tak pak už to může být vždy jen lepší

Reagovat
oli9

Neuvěřitelné jak se z takového kolosu může stát taková sračka...

Reagovat
Ed_Hazard

Nie je to neuveritelne. Naopak to bolo u niektorych ocakavane. Messi faktor ich posledne roky drzal v kontakte so spickou Europy, teraz uz na nu nedosahuju.

Reagovat
2miguel1

Chybaju Alba Pedri Fati Dembele Agüero, zas nemôžeme brať za meritko utok Demir Luuk Depay. Messi faktor je jasný, no aj tak by mal byť ten kader konkurencie schopné hrať o najvyššie priečky.

Odchod Messi Griezmann a nahrada žiadna, to by zasiahlo každy klub. Teraz je otazka, či tie odchody a zámerne umelo ešte zaučtovane čisla za tento rok znamena, či chceme mať o rok o to lepšiu poziciu na prestupy, alebo fakt musíme škrtať a šetriť kde sa dá. Laporta hovorí, aby sme podporovali klub, jedine čo od nas chce je čas a aby sme verili súčasnemu vedeniu, že sa všetko vyrieši.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím to, že je Real tak suverénní? Zápas v Miláně mu pouze nesedl? (jediný zápas, kdy jsem letos Real viděl)

Nebo šla La Liga kvalitou až tak dolů?

Reagovat
Foppy

Inter nám moc nesedl, navíc hrál kvalitně vzadu. Zápasy s Interem a Valencií naše herně nejslabší letos. A s Levante nám úplně vyhořela obrana.

Reagovat
pantondavo

"Delší dobu hrála v početním oslabení?" 25 minut je delší doba?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele