6. kolo
21.09.2021 19:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Getafe vedení neudrželo a Atlético díky dvěma brankám Suáreze utkání otočilo

Atlético konečně zabralo a opět ukázalo svou mentální sílu i připravenost. Na půdě Getafe sice po první půli prohrávalo, ale má v kádru hvězdného Luise Suáreze. Ten nejprve v 78. minutě srovnal a v nastavení dramatický duel rozhodl svým druhým gólem!

Getafe zatím prožívá hrůzostrašnou sezonu a ani dnes evidentně nebylo favoritem. Trochu ho povzbuzovala snad jen forma aktuálního mistra, která slušně řečeno za moc nestojí. A je pravda, že Getafe se rozhodně nevzdávalo a tlačilo se do koncovky. Ani rána Dakonama ani průnik Juana Maty ale nikam nevedly. Atléticu se delší dobu nedařilo dostat soupeře pod tlak, ale přesto mohlo udeřit jako první.

Zničehonic se v 38. minutě před brankářem Soriou objevil Luis Suárez, který padající míč z voleje zasáhl bravurně. Narazil ale na perfektní reflexy brankáře Sorii, který míč skvěle vyrazil! A mimochodem tím hodně pomohl překvapení, které se odehrálo na konci poločasu. Brankář Jan Oblak, jak moc často nechybuje, tak dnešek si za rámeček nedá. Vypustil totiž z rukou jednoduchý míč, ten se přes centr ze strany dostal znovu do vápna a nekoncentrovaný Oblak nestačil reagovat na přesně umístěnou hlavičku Stefana Mitroviće - 1:0!

Ofenzivní esa Griezmann se Suárezem mlčela taky po změně stran. Suárezovi ještě aktivitu a snahu připsat musíme, jenže jeho finální fáze trpěla. Griezmanna jsem na hřišti objevil snad až kolem hodiny hry. Krátce poté se opět ukázal jeho slavnější spoluhráč. Jenže Suárezovo zakončení hlavou skončilo jen na břevně Soriovy brány!

Jenže Atlético se probouzívá pozdě. Dnes mu pomohl Carles Aleñá, který v 74. minutě brutálně zezadu sestřelil Matheuse Cunhu a byl sudím vyloučen. A Atlético začalo cítit krev. Po třech minutách pálil Cunha, jehož ránu Soria zneškodnil. Jenže za další minutu už Soria kapituloval. Suárez si naběhl na centr zleva a usměrnil ho do sítě.

Simeonemu vyšla střídání na jedničku. Pět minut před koncem poslal do hry obránce Vršaljka, který v první minutě nastavení poslal vysoký balon do vápna Getafe. Tam jej obrana neodvrátila, na zadní tyči číhal Luis Suárez a díky perfektní hlavičce byl zase za hrdinu - 2:1 pro Atlético.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele